Beste 24 inch TV [Test 2024]

beste 24 inch tv

Salora MOBILE24TV 24 inch Smart TV

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 24 inch TV gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Wat is de beste 24 inch tv van 2024? Grote kans dat jij die vraag momenteel hebt. Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende 24 inch televisies en uiteindelijk een selectie gemaakt . Deze heb ik verdeeld in een 'beste koop' optie, 'beste Smart' optie en 'beste budget' optie. Zo zijn er 3 keuzes beschikbaar.


Naast dat ik mezelf wel een expert op TV-gebied mag noemen, heb ik ook interviews afgenomen met 5 andere deskundigen. Daarnaast heb ik meer dan 200 consumenten reviews doorgenomen. Zo kom je er ook achter wat de "gemiddelde" Nederlander over hun gekochte 24 inch tv denkt. 


Wil jij een nieuwe 24 inch TV kopen, maar zie je door de bomen het bos even niet meer? Zoek niet verder en kies één van mijn geselecteerde tv's in de top 3. ? Voor 200 euro heb jij al een mooie 24 inch Smart TV met WiFi thuis staan.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Salora 24 inch TV

De Salora MOBILE24TV is de best geteste tv die te krijgen is. Deze versie is compleet met ingebouwde WiFI en Bluetooth. 


Het Smart platform waar deze Salora TV op draait is het uitgebreide Android. Met de ingebouwde Google Chromecast kun je vanaf je eigen smartphone gemakkelijk er naartoe streamen. Met HDR10 en HLG weergave is de beeldkwaliteit meer dan prima.


De Salora is een simpele televisie zonder al te veel poespas. In tegenstelling tot de andere twee, heeft deze geen Smart platform, waardoor je niet op YouTube of Netflix etc kunt. Het beeldkwaliteit, de kleuren en het geluid zijn overigens prima. Ook is het instellen van deze Salora 24 inch is makkelijk te doen.


LG 24 inch Smart TV

De LG 24TQ510S  is de beste 24 inch LED TV die voor je geselecteerd is. Deze 24 inch Smart TV met WiFi is de meest uitgebreide versie in deze vorm.


WebOS is het smart platform waar deze mooie LG op draait. De verversingssnelheid is 50 Hz, met type HDR10 waardoor kleuren nauwkeurig weergegeven worden.


Deze mooie, compacte LG televisie is erg makkelijk in gebruik, waardoor het echt een top aankoop als slaapkamer tv, keuken of caravan/camper is.


Waarom kiezen voor een 24 inch TV?

Mijn doel als TVadviseur zijn is om jou als zoekende van het beste advies te voorzien. Wanneer jij op zoek bent naar een TV-formaat die ideaal is voor in de keuken, in de slaapkamer of caravan tv, is een 24 inch TV een goed formaat. Deze compacte televisies beschikken qua beeldkwaliteit over HD Ready of het betere Full HD. Hoe hoger de resolutie, hoe kleiner de pixels, hoe scherper het beeld. Dankzij het relatief kleine formaat is 4K ook niet nodig, want dat verschil merk je toch niet.


Een 24 inch Smart TV met Wifi kost ietsje meer dan een 24 inch TV zonder smart. Alsnog is de prijs gewoon erg goedkoop. Het voordeel van een Smart TV is dat je toegang hebt tot internet en zo ook populaire apps als YouTube, Netflix en Videoland kunt gebruiken. Zo kun je lekker films kijken, maar ook gewoon internetten. Toch vindt niet iedereen dit niet per sé nodig. Als je geen Smart TV hoeft, raad ik je om voor het beste budget model te gaan.


Een andere reden waarom je voor een 24 inch TV moet kiezen, is omdat ze lekker goed te betalen zijn. Tussen de 150 en 250 euro heb je een goede 24 inch televisie. De 3 televisies die ik voor jou geselecteerd heb, vallen binnen deze prijsrange.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt. In plaats van tientallen tv's waar je uit moet kiezen, heb ik dit verkleind naar 3 opties. Let wel bij het kiezen op welke eigenschappen bij jouw gebruikssituatie en wensen past.


Hoe groot is een 24 inch tv?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren bij het kiezen van een nieuwe TV, waaronder dus ook het formaat en afmetingen. Omdat je op deze pagina bent, ga ik er vanuit dat je op zoek bent naar een televisie met een klein formaat van 24 inch.


1 inch staat gelijk aan 2,54 cm, dus reken maar uit. Nee grapje hoor, ik heb het al voor je berekend ;). Een 24 inch tv beschikt diagonaal over een schermlengte van 61 cm. Gemiddeld is de breedte bij een televisie in dit formaat zo'n 53 cm en de hoogte 30 cm. Altijd handig om te weten!


Ht advies bij een 24 inch LED TV is om een kijkafstand aan te houden van 1-1,5 meter te houden. Dit is alleen wel een advies, dus niet iets wat per sé moet. 


Wil je een wat grotere TV kopen? Kijk dan eens naar een 43 inch tv of 32 inch tv.

De plek van de TV is ook erg belangrijk

Muur

Wil je chaos bij de snoeren voorkomen? Dan is het handig om de televisie zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaats niveaus.

Plek

Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. Om de nieuwe tv genoeg ruimte te geven op het aanwezige tv-meubel, beschikken de sommige 24 inch tv's over een verschuifbare voet.

Hoogte

Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden, maar het is altijd handig om deze regels te gebruiken als je de televisie aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 24 inch TV's?

Het is belangrijk dat je de goede keuze maakt. Een nieuwe TV kopen moet er namelijk voor zorgen dat je er goed plezier aan beleeft. Bij het selecteren van de beste 24 inch tv heb ik een aantal belangrijke eigenschappen meegenomen. Zo heb ik mijn onderzoek gedaan. Denk hierbij aan het type beeldscherm / de resolutie, de laadsnelheid in Hertz, lichtintensiteit in HDR, aantal aansluitpoorten en de prijs.


Bekijk hieronder meer informatie over de verschillende soorten tv eigenschappen.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij een TV kopen. De schermafmetingen en de schermkwaliteit/resolutie zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt. Wanneer een televisie groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv zoals 24 inch is HD Ready de meest gangbare resolutie. Full HD is ook heel zeldzaam verkrijgbaar, maar is eigenlijk onnodig. 


32 inch is een prima keuze als je op zoek bent naar een kleine tv.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 4332inch kent veel tv's in 50 Hz. Hz. Mijn advies is om een 32 inch TV met een goede laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen. Mijn geselecteerde TV's beschikken hierover.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven.

Aansluitpoorten

Bij een goede 24 inch Smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met WiFi en Bluetooth. De meeste 24 inch TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld je Playstation, een soundbars en een Blue-ray speler op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw nieuwe 24 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 24 inch TV’s liggen tussen de 150 en 250 euro. Er zijn ook 24 inch televisies die zo'n 300 euro of meer kosten, maar dit is eigenlijk zonde. Voor 200/250 euro heb je al echt een goede 24 inch tv.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 24 inch TV's?

24 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 24 inch (Smart) televisies.

Voordelen
  • Goed aanbod op Bol.com
  • Perfecte maat voor in de keuken of je caravan/camper
  • Erg goedkoop. Rond de 200 euro heb je al goede modellen
  • Dit formaat is het specialisme van het merk Salora

Wat zijn de nadelen van 24 inch TV's?

24 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 24 inch (Smart) televisies.

Nadelen
  • Te klein formaat als je echt van een echte TV beleving houdt
  • Voor de woonkamer is een 24 inch tv gewoon te klein

Wat is de best geteste 24 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen: welke 24 inch tv is de beste koop? 

beste 24 inch tv

Salora MOBILE24TV 24 inch Smart TV

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 24 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 24 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 24 inch TV's?

Er is een goed aanbod aan 24 inch televisies. Tussen de 150 en 250 euro heb jij al een goede 24 inch tv. Prijzen van de beste 24 inch TV's in het duurste segment liggen op maximaal 300 euro, maar je hoeft echt niet meer dan 200 euro te betalen voor een goede 24 inch tv. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 24 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 24 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. I fully agree with Willem’s top 3 picks for the best 24 inch TVs in 2024! I recently purchased the Samsung QLED and I must say, the picture quality is simply stunning. The colors are so vibrant and the clarity is top-notch. I’m so glad I made the investment. Thanks for sharing your top picks!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}