Beste 32 inch TV [Test 2024]

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 32 inch TV gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Als jij op zoek bent naar de beste 32 inch tv van 2024, dan zit je hier goed. Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende 32 inch tv's en uiteindelijk de beste 3 opties geselecteerd voor jou. Lees dit artikel om meer te weten over het onderzoek, de beste 3 koop opties, waar je op moet letten bij het kopen van een 32 inch tv en allerlei andere informatie.


Naast dat ik mezelf wel een expert op TV-gebied mag noemen, heb ik ook interviews afgenomen met 5 andere deskundigen. Daarnaast heb ik meer dan 200 consumenten reviews doorgenomen, om ook te kijken wat de "gemiddelde" Nederlander van hun gekochte 32 inch tv vindt. Dus wil jij een nieuwe en goede 32 inch TV kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Zoek niet verder en kies één van mijn geselecteerde tv's in de top 3.


 Ga voor de goedkoopste optie (Philips TV), premium optie (Samsung TV), of populairste optie (LG TV). De prijsrange is tussen de 200 en 400 euro, dus voor een kleine prijs heb jij al een mooie 32 inch tv thuis.
 

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Waarom kiezen voor een 32 inch TV?

Mijn doel als TVadviseur zijn is om jou als zoekende van het beste advies te voorzien. Wanneer jij op zoek bent naar een TV-formaat die ideaal is voor in de keuken of in de slaapkamer, is een 32 inch TV eigenlijk perfect. Deze compacte televisies beschikken qua beeldkwaliteit over HD Ready of het betere Full HD. Hoe hoger de resolutie, hoe kleiner de pixels, hoe scherper het beeld. Dankzij het relatief kleine formaat is 4K ook niet nodig, want dat verschil merk je toch niet.


De 32 inch televisies waar je iets meer voor betaalt, beschikken vaak over Smart functies. Hierdoor heb je toegang tot populaire apps als YouTube, Netflix, Videoland etc, waardoor je je favoriete films kunt kijken. Verbindt de tv met internet. Zo kun je optimaal gebruik maken van je nieuw 32 inch. Maar niet iedereen vindt dit per se nodig om te hebben. Een tv voor caravan is wel ideaal met dit formaat.


Een andere reden waarom je voor een 32 inch TV moet kiezen, is omdat ze lekker goed te betalen zijn. Tussen de 200 en 400 euro heb je al een hele mooie 32 inch televisie. De 3 televisies die ik voor jou geselecteerd heb, vallen binnen deze prijsrange.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt. In plaats van tientallen tv's waar je uit moet kiezen, heb ik dit verkleind naar 3 opties. Let wel bij het kiezen op welke eigenschappen bij jouw gebruikssituatie en wensen past.


Hoe groot is een 32 inch tv?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren bij het kiezen van een nieuwe TV, waaronder dus ook het formaat en afmetingen. Omdat je op deze pagina bent, ga ik er vanuit dat je op zoek bent naar een televisie met een klein formaat van 32 inch.


1 inch staat gelijk aan 2,54 cm, dus reken maar uit. Nee grapje hoor, ik heb het al voor je berekend ;). Een 32 inch tv beschikt diagonaal over een scherm van 81 centimeter. Gemiddeld is de breedte bij een televisie in dit formaat zo'n 73 centimeter. Altijd handig om te weten!


Ht advies bij een 32 inch tv is om een kijkafstand van 1,5 meter te houden. Zo kun je optimaal het kijkgenot ervaren. Houd er wel rekening mee dat dit alleen maar en advies is en niet iets is om vast te houden. Bij een 32 inch TV met Full HD is 2,5 meter namelijk ook nog erg goed te doen.


Wil je een grotere TV kopen? Kijk dan eens naar een 43 inch tv of 50 inch tv.

Op zoek naar een écht kleine TV? Ga dan voor een 24 inch tv.

De plek van de TV is ook erg belangrijk

Muur

Wil je chaos bij de snoeren voorkomen? Dan is het handig om de televisie zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaats niveaus.

Plek

Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. Om de nieuwe tv genoeg ruimte te geven op het aanwezige tv-meubel, beschikken de sommige 32 inch tv's over een verschuifbare voet.

Hoogte

Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden, maar het is altijd handig om deze regels te gebruiken als je de televisie aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 32 inch TV's?

Ik vind het erg belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Het aanschaffen van een nieuwe televisie moet er namelijk voor zorgen dat je er jarenlang plezier aan beleeft. Bij het selecteren van de beste 32 inch tv's heb ik een aantal belangrijke eigenschappen meegenomen en daar mijn onderzoek in gedaan. Denk hierbij aan het type beeldscherm / de resolutie, de laadsnelheid in Hertz, lichtintensiteit in HDR, aansluitpoorten en de prijs.


Bekijk hieronder meer informatie over de verschillende soorten tv eigenschappen.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv zoals 32 inch is Full HD de meest gekozen resolutie. HD Ready kun je ook voor kiezen, maar dat is toch een wat mindere kwaliteit.


32 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een kleinere tv.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 32inch kent veel tv's in 50 Hz. Hz. Mijn advies is om een 32 inch TV met een goede laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen. Mijn geselecteerde TV's beschikken hierover.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven.

Aansluitpoorten

Bij een goede 32 inch smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 32 inch TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 32 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 32 inch TV’s liggen tussen de 200 en 400 euro. Er zijn ook 32 inch televisies met de allerbeste kwaliteit (QLED en HDR), welke een waarde genieten van rond de 600 euro.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 32 inch TV's?

32 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 32 inch (Smart) televisies.

Voordelen
  • Groot aanbod in Full HD tv's
  • Perfecte maat voor in de keuken, kleinere woonkamer of de slaapkamer
  • Niet duur. Tussen de 200 en 400 euro heb je al mooie modellen
  • Merken als Samsung, Philips en LG hebben een leuk aanbod hierin

Wat zijn de nadelen van 32 inch TV's?

32 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 32 inch (Smart) televisies.

Nadelen
  • Te klein formaat als je echt van een filmbeleving houdt.
  • Voor een middelgrote woonkamer is een 32 inch tv gewoon te klein

Wat is de best geteste 32 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen: welke 32 inch tv is de beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste tv's van dit formaat vastgesteld:

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 32 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 32 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 32 inch TV's?

Er is een prima aanbod aan 32 inch televisies. Tussen de 200 en 400 euro heb jij al een goede 32 inch tv. Prijzen van de beste 32 inch TV's in het duurste segment liggen op zo'n 600 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 32 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 32 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}