Beste 40 inch TV [Test 2024]

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 40 inch tv's gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste 40 inch Smart TV van 2024? Dan ben je op de juiste pagina beland. Mijn doel is om voor jou de beste geschikte televisie uit te kiezen. Ik heb onderzoek gedaan naar de best geteste 40 inch tv's van dit moment. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën: de beste optie, de beste koop optie met de beste prijs/kwaliteitverhouding en de beste budget optie.


Naast dat ik mezelf wel een expert op TV-gebied mag noemen, heb ik ook interviews afgenomen met 5 andere deskundigen. Daarnaast heb ik meer dan 200 consumenten reviews intensief doorgenomen. Zo kom je er ook achter wat de "gemiddelde" Nederlander over hun gekochte 40 inch tv denkt, wat ik al dus voor je gedaan heb.


Wil jij een nieuwe 40 inch TV kopen, maar weet je even niet welke je moet kiezen? Zoek niet verder en kies één van mijn geselecteerde tv's in de opgestelde top 3. Ga je voor de Philips Smart 4K LED TV, kies je voor het merk Salora of ga je toch voor het goedkope budget model van ChiQ? Voor 290 euro heb jij al een mooie 40 inch Smart TV met WiFi thuis staan. Klik op de rode knoppen om naar de webshop te gaan waar op dat moment de TV het goedkoopste is.


Een mooie 40 inch Smart TV koop je voor de laagste prijs via TVadviseur.nl. Lees snel verder!

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van TVadviseur.nl. Ik ben al zo'n 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden. Hierbij voorzag ik klanten van TV advies, wat ik nu dus online doe. Mijn doel van deze website is om jou van goed en betrouwbaar advies te voorzien, in voor iedereen te begrijpen Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een 40 inch Smart TV?

Een 40 inch tv kopen is een goede keuze als je op zoek bent naar een televisie voor in een middelgrote woonkamer of grote slaapkamer. het is niet te klein, maar ook niet te groot. .


Wil je het aller scherpste beeldkwaliteit? Ga dan voor een 40 inch 4K TV. De laatste jaren komen er steeds meer 40 inch 4K TV's op de markt. Met zo'n model weet je zeker dat je elk detail haarscherp gaat zien.


Het beste uit je nieuwe 40 inch tv halen? Kies dan voor een Smart TV. De meeste nieuwe 40 inch tv's beschikken over Smart TV functies. Zo heb je toegang tot populaire apps als YouTube, Videoland en Netflix. Het enige wat je nog nodig hebt is WiFi thuis, maar dat is makkelijk op je televisie in te stellen. Daarna kun je genieten van alle online entertainment waar je maar van houdt. Alle 3 mijn geadviseerde 40 inch televisies zijn voorzien van een Smart TV platform.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt. Dit heb ik gedaan door te vergelijken en daarop voor elk budget de beste keuze te maken. 


40 inch TV in CM afmetingen

Een 40 inch TV valt in de categorie 'middelgrote televisies'. "Hoe groot is een 40 inch tv?", zul je je misschien afvragen. Dat is erg handig om te weten of de tv wel goed past bij bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. Ik zal het je kort, maar krachtig uitleggen.


1 inch staat gelijk aan 2,54 cm. Een 40 inch TV beschikt over een diagonaal beeldscherm van 102 cm. Dit is van de punt linksonder tot de punt rechtsboven. De gemiddelde breedte ongeveer 89 cm en de hoogte zo'n 50 cm. Altijd handig om te weten als je de televisie bijvoorbeeld in/op een tv-meubel wil plaatsen.


40 inch TV kijkafstand

Bij een 40 inch TV is het advies om een kijkafstand aan te houden van zo'n 2-3 meter. Dit is alleen een advies, dus niet iets wat per sé moet. De kijkafstand bij het uitzoeken van een nieuwe televisie is en blijft een persoonlijke voorkeur.


Toch zal je merken dat de kleuren en details het best tot stand komen als je een kijkafstand hebt wat je geadviseerd wordt. Jouw kijkhoek thuis, de beeldkwaliteit en het beeldformaat zijn uiteindelijk de belangrijkste factoren die de ideale tv kijkafstand bepalen. Bij een 4K TV maakt de kijkhoek niet echt veel uit. 


40 inch tv's komen het beste tot hun recht in middelgrote woonkamers en redelijke grote slaapkamers. 

Wil je misschien een grotere of juist kleinere TV kopen? Kijk dan eens naar een 50 inch tv of 32 inch tv.


De plek van de 40 inch TV is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de televisie zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren hebben de laagste weerkaatsing niveaus wanneer ze haaks op het raam staan.

Plek

Er is een stabiel en stevig oppervlak nodig bij de plaatsing van de televisie. Om je nieuwe tv genoeg ruimte te geven op het aanwezige tv-meubel, beschikken de meeste 40 inch tv's over een verschuifbare voet.

Hoogte

Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden. Dit voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste TV-meubels is hier rekening mee gehouden, maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de teleivisie aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 40 inch Smart TV's?

Ik vind het erg belangrijk dat je de keuze maakt waar je uiteindelijk ook echt achter staat. Een nieuwe televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijkplezier.  Belangrijke eigenschappen die ik heb meegenomen bij het vergelijken van de beste 40 inch tv's, zijn als volgende:

Type beeldscherm & resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een nieuwe tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld zijn door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleine/middelgrote 40 inch is Full HD de meest gebruikte resolutie. Toch zijn er ook een aantal modellen die beschikken over 4K Ultra HD.


40 inch is een sterke keuze als je op zoek bent naar een middelgrote / kleinere tv. Wil je hierop het meest scherpe beeld? Ga dan voor een Een 40 inch 4K Ultra HD TV. Dat is mijn geadviseerde Philips TV.

Laadsnelheid - Hertz

Mijn advies is een goede 40 inch TV kopen met laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen.

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 40 inch kent veel tv's met 50 Hz.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV (High Dynamic Range) heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en de kleine kleurverschillen worden zeer goed weergegeven. Een 4K HDR model is de beste keuze.

Aansluitpoorten

Bij een goede 40 inch Smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 40 inch TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op: dit is voor het aansluiten van bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation.


Bij meerdere aansluitpoorten heb je een prima aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van je nieuwe 40 inch TV hebben.

Prijs

De beste 40 inch TV met 4K en HDR kwaliteit is al te krijgen tussen de 550 en 600 euro.

Tussen de 350 euro en 500 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs van dit formaat. 

De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 300 euro. 


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties per prijscategorie geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 40 inch TV's?

40 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 40 inch Smart televisies.

Voordelen
  • De beschikking over 4K Ultra HD en Smart TV platform
  • Perfecte maat voor in een middelgrote woonkamer of (middel)grote slaapkamer
  • Voor relatief weinig geld te krijgen. Vanaf rond de 300 euro heb je het budget modle.
  • Specialiteiten van de merken Salora en ChiQ  

Wat zijn de nadelen van 40 inch TV's?

40 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 40 inch Smart televisies.

Nadelen
  • Te klein formaat als je van een echte filmbeleving houdt. Kies dan voor een groter formaat
  • Voor een grote woonkamer, waarbij je een grote kijkafstand hebt, is dit formaat te klein

Wat is de best geteste 40 inch TV?

Hieronder heb ik de beste tv's per categorie van dit formaat opgesteld:

Smart TV 40 inch Aanbieding

Geregeld zijn er leuke aanbiedingen te vinden. Voor jou verzamel ik altijd de meest actuele en beste deals. Klik op de  blauwe knop hieronder om naar de beste 40 inch Smart TV aanbiedingen te gaan.

Veelgestelde vragen

Ik heb hieronder de vragen opgeschreven die vaak aan mij gesteld worden. Deze heb ik beantwoord en in een simpel overzichtje gezet. 

Hoe worden de 40 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 40 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 40 inch TV's?

Er is een prima aanbod aan 40 inch televisies. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 300 en 550 euro. De goedkopere varianten hebben een prijs van rondom de 250 euro. Prijzen van de beste 40 inch TV's liggen rond de 650 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.


Hoeveel jaar garantie zit er op 40 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij (Bol.com / BCC / Coolblue). Over het algemeen zit er op 40inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}