Beste 43 inch TV [Test 2024]

beste 43 inch tv

Samsung QE43Q67B - 43 inch - 4K QLED

beste 43 inch tv

Salora SMART43TV - 43 Inch - Full HD

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 43 inch tv's gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste 43 inch tv van 2024? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik kan je vertellen dat ik veel onderzoek heb gedaan naar de best geteste 43 inch tv op dit moment: meer dan 40 verschillende tv's van 43 inch zijn vergeleken. Ik heb alle modellen verdeeld in 3 onderdelen: de beste budget optie, de optie met de beste prijs kwaliteitverhouding en de premium optie.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 beste 43 inch TV's van 2024 gekomen. Dus ben je aan het vergelijken naar een goede 43 inch tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn top 3 beste 43 inch van 2024. Waarom en welke tv van dit formaat het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. Een goede televisie van 43 inch koop je voor de laagste prijs via TVadviseur.nl.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een 43 inch tv?

Mijn doel is om voor jou de beste geschikte televisie uit te kiezen. Een 43 inch tv is een goede keus als je op zoek bent naar een tv die niet te groot en niet te klein is. Het is een goed formaat als je niet zo ver van het scherm af zit. De 43 inch televisie is al jarenlang een populair formaat, waar ik veel ervaring mee heb. De afgelopen jaren zijn ook de 4K  Ultra HD TV's (met high dynamic range) erbij gekomen. Kies je voor zo'n model? Dan weet je zeker dat je elk detail haarscherp ziet.


Wie een middelgrote of kleinere woonkamer heeft, of je bent juist aan het zoeken naar een televisie voor op je slaapkamer, dan raad ik je aan om voor een televisie te gaan van zeker 43 inch. De grootte van een 43 inch tv is, van de punt linksonder tot de punt rechtsboven, 109 centimeter. De gemiddelde breedte is zo'n 95 centimeter en 55 centimeter hoog. Er een ruim aanbod aan televisies in dit formaat.


Het allerbeste uit je 43 inch smart tv halen? Kies voor een 4K Ultra HD resolutie met QLED. Wil je voor wat goedkoper gaan? Dan is een 4K Ultra HD met LED ook een goede keuze. Het aanbod in 43 inch televisies gaat van standaard Full HD LED tv's tot de premium 4K OLED / QLED modellen. 


Ook zijn deze modellen vaak voorzien van smart, dus dan heb je toegang tot een groot aantal aan verschillende apps. Om toegang te krijgen tot online entertainment, verbindt je de televisie met het internet. Sommige 43 inch smart tv’s hebben een basis smart platform, andere een uitgebreidere. Let hier dus goed op als je dit een belangrijk puntje vindt.

Vooral de fabrikanten Samsung, Philips, Sony en LG hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in televisies met een formaat van 43 inch en produceren momenteel top modellen in dit formaat. De goede 43 inch modellen zijn over het algemeen zuinig, te zien aan het energielabel.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt om te vergelijken welke het best bij jou past. Let bij het kiezen op welke eigenschappen bij jou gebruikssituatie en wensen past.

beste 43 inch tv

Samsung QE43Q67B - 43 inch - 4K QLED

beste 43 inch tv

Salora SMART43TV - 43 Inch - Full HD


Wat is de ideale kijkafstand voor een 43 inch televisie?

Elk persoon op aarde heeft andere wensen. Zo ook bij het kiezen van een nieuwe televisie. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Groot, middel, klein? Goed, scherp, of haarscherp beeld? Wat vind jij belangrijk? De kijkafstand bij het uitzoeken van een nieuwe televisie is en blijft een persoonlijke voorkeur.


Er zijn verschillende modellen die jou vertellen bij welke afstand welk formaat bij je past, maar ook dat is voor iedereen anders. Maar toch, je zal merken dat je alle kleuren helder en alle details scherp ziet als je de goede kijkafstand hebt. De kijkhoek, het beeldformaat en beeldkwaliteit zijn de factoren die bepalen wat de ideale tv kijkafstand is.


Bij een LED TV is het belangrijk dat je recht tegenover de tv. Zo behoud je het goede contrast en de helderheid van de tv. Normaal gesproken is het dat hoe je rechter je voor de tv zit, hoe verder je van het scherm af kunt zitten. Zo word de kijkervaring zeker niet minder.


De 43 inch tv's komen het tot zijn recht in middelgrote en kleinere woonkamers en slaapkamers. De 4K tv's met Ultra HD hebben een kleinere aanbevolen kijkafstand dan de Full HD televisies. Hierbij de exacte, aanbevolen kijkafstanden:

Full HD

2,18 meter tot 2,73 meter.

De aanbevolen kijkafstand voor een 43 inch Full HD tv bereken je zo: Schermdiagonaal (109cm) x 2 - 2,5.

Ultra HD

1,30 meter tot 1,85 meter.

De aanbevolen kijkafstand voor een 43 inch 4K Ultra HD tv bereken je zo: Schermdiagonaal (109cm) x 1,2 - 1,7.

De plek van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. Om de nieuwe tv genoeg ruimte te geven op het aanwezige tv-meubel, beschikken de meeste 43 inch tv's over een verschuifbare voet.


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 43 inch TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste 55 inch televisies.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie.


43 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een middelgrote / kleinere tv. Een 4K TV met Ultra HD is de resolutie die je zeker moet hebben voor haarscherp beeld.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 43 inch kent veel tv's in 50 Hz, maar ook een paar van 60 en 100 Hz. Mijn advies is om een goede 43 inch TV met laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen. 
Wil je voor het beste beeld gaan? Ga voor 100 Hz.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Het 4K HDR model vind ik echt uitstekend.

Aansluitpoorten

Bij een goede 43 inch smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 43 inch TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 43 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 43 inch TV’s liggen breed. De 43 inch TV met de allerbeste kwaliteit (4K Ultra HD OLED TV met HDR) geniet een waarde van rond de 1100 euro. 


Tussen de 500 euro en 700 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 370 euro. 


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 43 inch TV's?

De belangrijkste voordelen van 43 inch smart televisies.

Voordelen
  • Groot aanbod in 4K Ultra HD tv's
  • Perfecte maat voor in een middelgrote tot kleinere woonkamer, of de slaapkamer
  • Niet duur
  • Specialiteiten van Samsung, Philips, Sony en LG 

Wat zijn de nadelen van 43 inch TV's?

De belangrijkste nadelen van 43 inch smart televisies.

Nadelen
  • Te klein formaat als je echt van een filmbeleving houdt
  • Voor een grote woonkamer met een grote kijkafstand te klein

Wat is de beste 43 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de 43 inch tv als beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste tv's van dit formaat vastgesteld

beste 43 inch tv

Samsung QE43Q67B - 43 inch - 4K QLED

beste 43 inch tv

Salora SMART43TV - 43 Inch - Full HD

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 43 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 55 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 43 inch TV's?

Er is een prima aanbod aan 43 inch televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 370 euro. De volgende prijscategorie ligt op 500 tot 700 euro. Prijzen van de beste 43 inch TV's in het duurste segment liggen rond de 1100 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 43 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 43 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}