Beste 55 inch TV [Test 2024]

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 55 inch tv's gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste 55 inch tv van 202e? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik kan je vertellen dat ik veel onderzoek heb gedaan naar de best geteste 55 inch tv op dit moment: meer dan 40 verschillende tv's van 55 inch zijn vergeleken. Ik heb alle modellen verdeeld in 3 onderdelen: de beste budget optie, de beste prijs kwaliteit optie en de premium optie voor degenen die wat meer te besteden hebben.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 best geteste 55 inch TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede 55 inch tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn top 3 beste 55 inch van 2024. Waarom en welke 55 inch tv het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. Een goede televisie van 55 inch koop je voor de laagste prijs via TVadviseur.nl.


Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een 55 inch tv?

Mijn doel is om voor jou de beste geschikte televisie uit te laten kiezen. Op dit moment in 2024 is de 55 inch televisie de meest populaire en verkochte tv-afmeting. De wat grotere tv's, en dus ook de 55 inch, lijken de afgelopen jaren zijn opmars gevonden te hebben. In de categorie van de grote tv's is dit formaat de kleinste.


Voor de filmliefhebber is een goede 55 inch tv een uitstekende keuze en biedt het een ware beleving. Met dit formaat heb je al snel de woonkamer gevuld met fantastisch beeld. Ook zijn ze vaak voorzien van smart, dus dan heb je toegang tot een groot aantal aan verschillende apps.


Het allerbeste uit je 55 inch tv halen? Kies voor een 4K resolutie met OLED of QLED en HDR (high dynamic range). Iets goedkoper gaan? Dan is een 4K Ultra HD LED ook een goede keuze. Het aanbod in 55 inch televisies gaat van standaard v's tot de premium OLED tv / QLED tv modellen. 


Wie een middelgrote tot grote woonkamer heeft, en je overweegt een nieuwe / grote tv, raad ik aan om voor een tv te gaan van zeker 55 inch. De grootte van een 55 inch tv is, van de punt linksonder tot de punt rechtsboven, zo'n 140 centimeter. De gemiddelde breedte is 125 centimeter. Het is niet de grootste afmeting van de markt, maar zeker wel groot genoeg.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt om te vergelijken welke het best bij jou past. Let bij het kiezen op welke eigenschappen bij jou gebruikssituatie en wensen past.


Wat is de ideale kijkafstand voor een 55 inch tv?

Elk persoon op aarde heeft andere wensen. Zo ook bij het kiezen van een nieuwe tv. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Groot, middel, klein? Goed, scherp, of haarscherp beeld? Wat vind jij belangrijk? De kijkafstand bij het uitzoeken van een nieuwe televisie is en blijft een persoonlijke voorkeur.


Er zijn verschillende modellen die jou vertellen bij welke afstand welk formaat bij je past, maar ook dat is voor iedereen anders. Maar toch, je zal merken dat je alle kleuren helder en alle details scherp ziet als je de goede kijkafstand hebt. De kijkhoek, het beeldformaat en beeldkwaliteit zijn de factoren die bepalen wat de ideale tv kijkafstand is.


Bij een LED TV is het belangrijk dat je recht tegenover de tv. Zo behoud je het goede contrast en de helderheid van de tv. Normaal gesproken is het dat hoe je rechter je voor de tv zit, hoe verder je van het scherm af kunt zitten. Zo word de kijkervaring zeker niet minder.


Ruim gezegd is de ideale kijkafstand voor 55 inch tv's 2 tot 4 meter en komt het best tot zijn recht in middelgrote en grotere woonkamers. De 4K tv's met Ultra HD hebben een kleinere kijkafstand dan de Full HD televisies. Hierbij de exacte, aanbevolen kijkafstanden:

Full HD

2,80 meter tot 3,50 meter.

De aanbevolen kijkafstand voor een 55 inch Full HD tv bereken je zo: Schermdiagonaal (140cm) x 2 - 2,5.

Ultra HD

Minimaal 1,68 meter tot 2,38 meter.

De aanbevolen kijkafstand voor een 55 inch 4K Ultra HD tv bereken je zo: Schermdiagonaal (140cm) x 1,2 - 1,7.

De plek van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. Om de nieuwe tv genoeg ruimte te geven op het aanwezige tv-meubel, beschikken de meeste 55 inch tv's over een verschuifbare voet.


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 55 inch TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste 55 inch televisies.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie.


55 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een middelgrote tv. Een 4K TV met Ultra HD is tegenwoordig de resolutie die je zeker moet hebben voor haarscherp beeld op de grotere televisies.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 55 inch kent veel tv's in 100 Hz, maar ook een paar van 200 Hz. Mijn advies is om een goede 55 inch TV met laadsnelheid van minimaal 100 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je garanderen dat je dan geniet van het beste beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Het 4K HDR model vind ik echt uitstekend.

Aansluitpoorten

Bij een goede 55 inch TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 55 inch TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 55 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 55 inch TV’s liggen breed. De 55 inch TV met de allerbeste kwaliteit (4K TV met HDR) geniet een waarde van rond de 4000 euro. Dit model beveel ik jou niet aan, omdat ik vind dat er een betere is voor een lagere prijs.


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 500 a 600 euro. Tussen de 1000 euro en 1500 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Voor het beste 55 inch model die ik je aanraad betaal je zo'n 2300 euro.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 55 inch TV's?

55 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 55 inch smart televisies.

Voordelen
  • Vaak 4K Ultra HD , OLED / QLED beschikbaar
  • Perfecte maat voor in een middelgrote tot grote woonkamer
  • Hoeft geen rib uit je lijf te zijn
  • Meest verkochte maat van 2020
  • Echte filmbeleving

Wat zijn de nadelen van 55 inch TV's?

55 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 55 inch smart televisies.

Nadelen
  • Kan te groot zijn voor een kleinere woonkamer
  • Niet iedereen vindt een grote televisie mooi staan in de woonkamer

Wat is de best geteste 55 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de 55 inch tv als beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste tv's van dit formaat vastgesteld:

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 55 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 55 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 55 inch TV's?

Er is een groot aanbod aan 55 inch televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 500 euro. De volgende prijscategorie ligt op 1000 tot 1500 euro. Prijzen van de beste 55 inch TV's in het duurste segment liggen op 2300 tot 4500 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 55 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 55 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}