Beste 65 inch TV [Test 2024]

Beste 65 inch tv

LG 65UQ70006LB - 65 inch - 4K LED 

Beste 65 inch tv

Samsung QE65Q67B - 65 inch - 4K QLED

Beste 65 inch tv

Samsung QD 65S95B - 65 inch - 4K OLED

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 65 inch tv's gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste 65 inch tv van 2024? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik kan je vertellen dat ik veel onderzoek heb gedaan naar de best geteste 65 inch tv op dit moment. Ik heb alle geteste modellen verdeeld in 3 onderdelen: de beste budget optie, de beste prijs kwaliteit optie en de premium optie.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 beste 65 inch TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede 65 inch tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn top 3 beste 65 inch van 2024. Waarom en welke 65 inch tv het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. Een goede televisie koop je voor de laagste prijs via TVadviseur.nl.


Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een 65 inch tv?

Mijn doel is om voor jou de best geschikte televisie uit te kiezen. Een 65 inch tv is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een grote televisie. Het is een groot formaat televisie met een waanzinnig scherm. De bekende tv fabrikanten richten zich steeds meer op het produceren van tv's met een groter schermformaat, waar het aanbod van beste 65 inch tv's ook steeds uitgebreider wordt.


Met een 65 inch televisie haal je de bioscoop naar je woonkamer. Het kijken naar jouw favoriete film / serie of het spelen van jouw favoriete game wordt een ware beleving. Eigenlijk alle 65 inch zijn goede smart tv's, waardoor je makkelijk toegang hebt tot een groot aantal apps, zoals Netflix en Videoland, internet en andere handige smart tv functies.


De meeste 65 inch televisies hebben een 4K Ultra HD scherm. Hiermee heb je al erg mooi beeld. Wil je voor het betere werk gaan met haarscherp beeld? Kies dan voor een 4K Ultra HD met OLED of QLED. Wil je genieten van de allerbeste en mooiste beeldkwaliteit? Ga dan voor een 8K Ultra HD QLED TV. Een 8K TV heeft 4x zoveel pixels dan een 4K TV.


Een goede 65 inch tv is perfect voor een middelgrote en grote woonkamer. De grootte van een 65 inch tv is, van de punt linksonder tot de punt rechtsboven, zo'n 165 centimeter. De gemiddelde breedte is ongeveer 145 centimeter. Dit formaat behoort tot de grotere afmetingen van de tv markt. Een 65 inch TV voor ouderen is dan ook zeker populair.


Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt om te vergelijken welke het best bij jou past. Let bij het kiezen op welke eigenschappen bij jou gebruikssituatie en wensen past. Op zoek naar een grotere TV? Kijk dan eens naar een 70 inch tv of 75 inch tv.


Wat is de ideale kijkafstand voor een 65 inch televisie?

Elk persoon op aarde heeft andere wensen. Zo ook bij het kiezen van een nieuwe tv. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Groot, middel, klein? Wil je haarscherp beeld? Wat vind jij belangrijk? De kijkafstand bij het uitzoeken van een nieuwe televisie is en blijft een persoonlijke voorkeur.


Er zijn verschillende modellen die jou vertellen bij welke afstand welk formaat bij je past, maar ook dat is voor iedereen anders. Maar toch, je zal merken dat je alle kleuren helder en alle details scherp ziet als je de goede kijkafstand hebt. De kijkhoek, het beeldformaat en beeldkwaliteit zijn de factoren die bepalen wat de ideale tv kijkafstand is.


Voor de tv kijkafstand is de regel: hoe meer pixels, hoe dichterbij je kunt zitten. Dus met een 8K resolutie kun je dichtbij zitten als een 4K resolutie.

Een 65 inch tv staat door het grote formaat prachtig in de woonkamer of je slaapkamer. De 8K Ultra HD TV's hebben een kleinere aanbevolen kijkafstand dan 4K Ultra HD televisies. Hierbij de exacte, aanbevolen kijkafstanden:

4K Ultra HD

1,98 meter tot 2,80 meter. Ik raad je aan om echt niet dichterbij te zitten dan de aanbevolen kijkafstand. Velen vinden dat niet prettig.


De aanbevolen kijkafstand voor een 65 inch 4K Ultra HD TV bereken je zo: Schermdiagonaal (165cm) x 1,2 - 1,7.

8K Ultra HD

0,66 meter tot 1,32 meter. Dit is alleen niet echt realistisch in een normale woonkamer. Nieman die zijn bank zo dicht op de tv heeft staan. En anders kun je ook de hele breedte van de tv niet zien.


De aanbevolen kijkafstand voor een 65 inch 8K Ultra HD TV bereken je zo: Schermdiagonaal (165cm) x 0,4 - 0,8.

De plek van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. 


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van beste 65 inch TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste 65 inch televisies.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. 


65 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een grotere. Een 4K TV met Ultra HD is de resolutie die je zeker moet hebben voor goed beeld. Wil je echt haarscherp beeld hebben? Kies dan voor een 8K tv met Ultra HD.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 65 inch kent veel tv's in 50 Hz en 100 Hz. Mijn advies is om een goede 65 inch TV met laadsnelheid van 100 Hz (Hertz) te kopen.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Op een 65 inch tv staat standaard HDR.

Aansluitpoorten

Bij een goede 65 inch smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 65 inch TV-modellen beschikken over meerdere USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 65 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 65 inch TV’s liggen breed. De 65 inch TV met de allerbeste kwaliteit (8K Ultra HD OLED / QLED TV met HDR) geniet een waarde van rond de 6000 euro. Dit model raad ik je niet aan, omdat er voor een lagere prijs een model beschikbaar is voor zo goed als dezelfde kwaliteit. De prijs van dat model, dus het beste uit de test, ligt op 4000 euro.


Tussen de 1300 euro en 2200 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Het beste budget model is te verkrijgen voor een prijs van rond de 750 euro. 


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 65 inch TV's?

De belangrijkste voordelen van 65 inch smart televisies.

Voordelen
  • Groot aanbod in 4K Ultra HD, maar ook 8K Ultra HD mogelijkheden
  • Uitstekende maat voor een middelgrote tot grote woonkamer
  • Perfect voor de filmliefhebber
  • Mooiste beeldkwaliteit met OLED of QLED
  • Een groot aanzien in de woonkamer

Wat zijn de nadelen van 65 inch TV's?

De belangrijkste nadelen van 65 inch smart televisies.

Nadelen
  • De aanbevolen kijkafstand voor een 8K TV is relatief klein
  • Misschien te groot voor een kleinere woonkamer 

Wat is de beste 65 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de 65 inch tv als beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste tv's van dit formaat vastgesteld

Beste 65 inch tv

LG 65UQ70006LB - 65 inch - 4K LED 

Beste 65 inch tv

Samsung QE65Q67B - 65 inch - 4K QLED

Beste 65 inch tv

Samsung QD 65S95B - 65 inch - 4K OLED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 65 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 65 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 65 inch TV's?

Er is een prima aanbod aan 65 inch televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 750 euro. De volgende prijscategorie ligt op 1100 en loopt door tot ongeveer 3000 euro. Prijzen van de beste 43 inch TV's in het duurste segment liggen rond de 4000 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 65 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 65 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}