Beste 70 inch TV [Test 2024]

Beste 70 inch tv

Philips 70PUS7505/12 - 70 inch - 4K LED 

beste 70 inch tv

Samsung UE70AU7172U - 70 inch - 4K LED

goedkope lg tv

LG 70UQ81006LB - 70 inch - 4K LED

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 70 inch TV's gekomen?

Meer dan 15 verschillende TV's  getest

18 uur+ onderzoek


3 Experts geïnterviewd

 

100+ consumenten reviews gecheckt

De allerbeste opties vind je terug in mijn top 3  70 inch tv's van 2024. Waarom en welke 70 inch smart tv het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. Een goede televisie van 70 inch koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl. De best geteste modellen heb ik verdeeld in 3 onderdelen: de beste prijs kwaliteit koop optie, de beste (premium) optie en de budget optie.


Bij de zoektocht naar de beste 70 inch tv wordt het duidelijk dat er minder opties zijn dan de kleinere 65 inch tv's en grotere 75 inch tv's. Tijdens mijn 18 uur durende zoektocht naar de best beoordeelde tv in dit formaat, zochten ik naar de meest waardevolle modellen die uitstekende helderheid en kleurniveaus bieden. Ook keek ik naar hoe goed het Smart systeem werkt voor het streamen van media etc


Samen met experts hebben we er voor gezorgd dat we 70 inch tv's hebben gekozen die over het algemeen een uitzonderlijke video- en entertainment ervaring bieden.


Lees verder voor meer informatie over de beste 70 inch tv's.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van TVadviseur.nl. Ik ben al zo'n 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst voornamelijk monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Beste 70 inch Smart TV - Top 10

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct een top 10 van 70 Inch TV's bij de twee populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op beide knoppen te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een 70 inch tv?

Als jij een ruime woonkamer hebt en op zoek bent naar een tv die je tv-beleving naar een waanzinnig niveau brengt, is een 70 inch televisie een uitstekende keuze. Hier ben je op een plek met goede inspiratie voor een nieuwe, grote televisie.


De allerbeste 70 inch tv's beschikken over veel van dezelfde functies als de meer gangbare tv's als een 65 of 75 inch. Dat betekent dat de functies zoals smart-functionaliteit voor apps & streaming en 4K-resolutie aanwezig zijn voor een geweldig beeld. De meeste en beste 70 inch tv's beschikken over 4K Ultra HD waarmee je elk detail haarscherp kunt zien. Net als HDR (High Dynamic Range) dat zorgt voor een uitstekend contrast.


Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je niet de premium scherm technologieën zoals OLED of QLED kan krijgen. Daarvoor moet je kijken naar de 65- of 75 inch opties. Maar als je daar niet al te veel moeite mee hebt en je om goede redenen een 70-inch scherm wilt kopen, heb ik hier een aantal geweldige opties om uit te kiezen.

Zoals eerder gezegd: vergeet niet dat er niet veel 70 inch tv's op de markt zijn, dus dat je keuze hierin beperkter zal zijn in vergelijking met een 65- of 75 inch tv.


Beste 70 inch tv

Philips 70PUS7505/12 - 70 inch - 4K LED 

beste 70 inch tv

Samsung UE70AU7172U - 70 inch - 4K LED

goedkope lg tv

LG 70UQ81006LB - 70 inch - 4K LED


70 inch TV afmetingen in CM

Elk persoon op aarde heeft weer andere wensen. Zo ook bij het kiezen van een nieuwe tv. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Groot, middel, klein? Wil je het allerbeste beeld? Wat vind jij belangrijk? Ook bij het uitzoeken van een nieuwe televisie blijft de kijkafstand een persoonlijke voorkeur.


Één ding is zeker: met een 70 inch televisie creëer jij jouw eigen thuisbioscoop. Het beeldschermdiagonaal in cm van een 70 inch tv, van de punt linksonder tot de punt rechtsboven, is 178 centimeter. De gemiddelde breedte is ongeveer 155 centimeter en de gemiddelde hoogte zo'n 87 centimeter.


Een 70 inch tv staat door het grote formaat prachtig in de woonkamer. De 70 inch 4K Ultra HD TV's hebben een aanbevolen kijkafstand van 3,5 - 4,5 meter


De plaats van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. 


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


Waar let ik op bij het vergelijken van 70 inch TV's?

Het is belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk de jaren erna nog achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste 70 inch televisies.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. 


70 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een grote tv. Een 4K Ultra HD TV is de resolutie die je zeker moet hebben voor goed beeld. 

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 70 inch kent vooral modellen in 50 Hz.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel High Dynamic Range, laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Op een 70 inch tv staat standaard HDR.

Aansluitpoorten

Bij een goede 70 inch smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 70 inch TV-modellen beschikken over meerdere USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 70 inch TV hebben.


Wat zijn de voordelen van 70 inch TV's?

70 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 70 inch smart televisies.

Voordelen
  • Uitstekende maat voor de ruime woonkamer.
  • Perfect voor de filmliefhebber
  • Ware blikvanger

Wat zijn de nadelen van 70 inch TV's?

70 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 70 inch smart televisies.

Nadelen
  • Weinig aanbod in vergelijking met de 65- en 75 inch formaten
  • Voor een beter geluid is het advies om er een soundbar bij te kopen

70 inch TV Aanbieding

Aan het speuren naar de beste deals? Wil je gewoon niet te veel geld uitgeven? Wanneer je op de rode knop hieronder drukt, kom je op de pagina met de beste TV aanbiedingen van dit moment. Sla je slag en kies de beste deal uit!TV Beugel 70 inch

Op zoek naar een TV-beugel voor je (nieuwe) 70 inch TV? Als je op de blauwe knop hieronder drukt, kom je op de pagina met de 10 beste TV-beugels speciaal voor 70 inch televisies!


Wat is de best geteste 70 inch tv?

Hieronder heb ik de top-3 beste tv's van dit formaat nog even opgesteld. Klik op de knoppen om de laagste prijs van dit moment te zien.

Beste 70 inch tv

Philips 70PUS7505/12 - 70 inch - 4K LED 

beste 70 inch tv

Samsung UE70AU7172U - 70 inch - 4K LED

goedkope lg tv

LG 70UQ81006LB - 70 inch - 4K LED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord. Ook voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 70 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 70 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen/kosten van 70 inch TV's?

Er is niet veel aanbod aan 70 inch televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 600 euro. De volgende prijscategorie ligt op 800 tot 1000 euro en loopt door tot de duurdere varianten van rond de 1300 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 70 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 70 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}