Beste 75 inch TV [Test 2024]

beste 75 inch tv

TCL 75C731 - 75 inch - 4K QLED

Beste 75 inch tv

Samsung Neo QLED 75QN85B - 75 inch - 4K QLED

beste 75 inch tv

LG 75UQ80006LB - 75 inch - 4K LED

Hoe ben ik tot deze Top-3 van beste 75 inch tv's gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste 75 inch tv van 2024? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik kan je vertellen dat ik veel onderzoek heb gedaan naar de best geteste 75 inch tv's op dit moment. Ik heb de geteste modellen verdeeld in 3 onderdelen: de beste budget optie, de beste prijs kwaliteit optie en de premium optie.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 best geteste 75 inch TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede 75 inch smart tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk


De allerbeste opties vind je terug in mijn top 3 beste 75 inch van 2024. Waarom en welke 75 inch smart tv het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. Een goede televisie van 75 inch koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Top 10 beste 75 Inch TV's

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de top 10 75 Inch TV's bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een 75 inch tv?

Mijn doel is om voor jou de best geschikte televisie uit te kiezen. Heb jij een ruime woonkamer? En ben je op zoek naar een tv die de tv-beleving naar een waanzinnig niveau brengt? Dan is een 75 inch een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een aanzienlijk grote televisie.


1 ding is zeker: met een 75 inch smart televisie creëer jij jouw eigen thuisbioscoop. Het kijken naar films gaat dan ook echt veranderen als je een tv van dit formaat aanschaft. Het beeldschermdiagonaal van een 75 inch tv is, van de punt linksonder tot de punt rechtsboven, 191 centimeter. De gemiddelde breedte is ongeveer 170 centimeter. De gemiddelde hoogte zo'n 93 centimeter. De 75 inch tv's zijn een van de grootste afmetingen in de tv markt.


Toch op zoek naar een kleinere televisie? Kijk dan eens naar een 70 inch tv of 65 inch tv.


De meeste 75 inch tv's hebben een 4K resolutie. Met een 4K Ultra HD TV, inclusief HDR, kun je elk detail scherp zien. Ook als je verder van je 75 inch tv af zit. Voor degenen die iets meer kijken naar een budget model, raad ik je aan om voor een LED scherm te kiezen. Die kun je voor een leuke prijs krijgen. Voor een nog betere tv ervaring gaan? Kies dan voor een OLED of QLED scherm.


Een klein deel, de topmodellen, heeft een 8K resolutie. Op deze modellen ontgaat je echt geen enkel detail meer.

De beste 75 inch tv's zijn 100 Hertz. Dit betekent dat de beelden mooi vloeiend in elkaar overgaan. Als je veel naar snelle beelden kijkt, zoals actiefilms of sportwedstrijden, dan is 100 hertz echt een meerwaarde. Vind je dit minder belangrijk? Ga dan voor 50 Hertz.


Tv's van dit formaat zijn niet echt geschikt voor kleine woonkamers of slaapkamers, maar voor een grote woonkamer of een hobbykamer is het perfect en een geweldige aanwinst. Voor jou heb ik de keuze makkelijk gemaakt om te vergelijken welke het best bij jou past. Let bij het kiezen op welke eigenschappen bij jou gebruikssituatie en wensen past.


Wat is de ideale kijkafstand voor een grote tv van 75 inch?

Elk persoon op aarde heeft andere wensen. Zo ook bij het kiezen van een nieuwe tv. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Groot, middel, klein? Wil je het allerbeste beeld? Wat vind jij belangrijk? Ook bij het uitzoeken van een nieuwe televisie blijft de kijkafstand een persoonlijke voorkeur.


Er zijn verschillende modellen die jou vertellen bij welke afstand welk formaat bij je past, maar ook dat is voor iedereen anders. Maar toch, je zal merken dat je alle kleuren helder en alle details scherp ziet als je de goede kijkafstand hebt. De kijkhoek, het beeldformaat en beeldkwaliteit zijn de factoren die bepalen wat de ideale tv kijkafstand is.


Voor de tv kijkafstand is de regel: hoe meer pixels, hoe dichterbij je kunt zitten. Dus met een 8K resolutie kun je dichtbij zitten als een met een 4K TV resolutie.


Een 75 inch tv staat door het grote formaat prachtig in de woonkamer of hobbykamer. De 8K Ultra HD TV's hebben een kleinere aanbevolen kijkafstand dan 4K Ultra HD televisies. Bij een 75 inch televisie adviseer ik wel een kijkafstand van 3,5 - 5,5 meter.  Hierbij de exacte, aanbevolen kijkafstanden:

4K Ultra HD

2,30 meter tot 3,25 meter. Ik raad je aan om echt niet dichterbij te zitten dan de aanbevolen kijkafstand. Velen vinden dat niet prettig.


De aanbevolen kijkafstand voor een 75 inch 4K Ultra HD TV bereken je zo: Schermdiagonaal (191cm) x 1,2 - 1,7.

8K Ultra HD

0,76 meter tot 1,53 meter. Dit is alleen niet echt realistisch in een normale woonkamer. Niemand die zijn bank zo dicht op de tv heeft staan. Verder weg dan deze afstand is dus geen enkel probleem.


De aanbevolen kijkafstand voor een 75 inch 8K Ultra HD TV bereken je zo: Schermdiagonaal (191cm) x 0,4 - 0,8. 

De plek van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. 


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


beste 75 inch tv

TCL 75C731 - 75 inch - 4K QLED

Beste 75 inch tv

Samsung Neo QLED 75QN85B - 75 inch - 4K QLED

beste 75 inch tv

LG 75UQ80006LB - 75 inch - 4K LED

Waar let ik op bij het vergelijken van beste 75 inch TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste 75 inch televisies.

Type beeldscherm / resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt door mij. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. 


75 inch is een goede keuze als je op zoek bent naar een grote tv. Een 4K Ultra HD TV, met evt OLED of QLED, is de resolutie die je zeker moet hebben voor goed beeld. Wil je echt haarscherp beeld hebben en geen enkel detail missen? Kies dan voor een 8K TV met Ultra HD.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Het formaat 75 inch kent tv's in 50 Hz en 100 Hz. Mijn advies is om een goede 75 inch TV met laadsnelheid van 100 Hz (Hertz) te kopen.
Zo'n 50% van alle 75 inch tv's zijn 100 Hertz. Dit betekent dat de beelden mooi vloeiend in elkaar overgaan. Als je veel naar snelle beelden kijkt, zoals actiefilms of sportwedstrijden, dan is 100 hertz echt een meerwaarde. 

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Op een 75 inch tv staat standaard HDR.

Aansluitpoorten

Bij een goede 75 inch smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste 75 inch TV-modellen beschikken over meerdere USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste 75 inch TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste 75 inch TV’s liggen breed. De 75 inch TV met de allerbeste kwaliteit (8K Ultra HD OLED / QLED TV met HDR) geniet een waarde van rond de 4000 euro. Deze kwam het beste uit de test


Tussen de 1700 euro en 3000 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Het beste budget model is te verkrijgen voor een prijs van rond de 1200 euro. 


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van 75 inch TV's?

75 inch TV review: De belangrijkste voordelen van 75 inch smart televisies.

Voordelen
  • Groot aanbod in 4K Ultra HD, maar ook 8K Ultra HD mogelijkheden
  • Uitstekende maat voor de grotere woonkamer.
  • Perfect voor de filmliefhebber
  • Mooiste beeldkwaliteit met OLED of QLED
  • Ware blikvanger in de woonkamer

Wat zijn de nadelen van 75 inch TV's?

75 inch TV review: De belangrijkste nadelen van 75 inch smart televisies.

Nadelen
  • De aanbevolen kijkafstand voor een 8K TV is relatief klein
  • Misschien te groot voor de gemiddelde woonkamer 
  • Advies om er een soundbar bij te kopen

Wat is de best geteste 75 inch tv?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de 75 inch tv als beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste tv's van dit formaat vastgesteld:

beste 75 inch tv

TCL 75C731 - 75 inch - 4K QLED

Beste 75 inch tv

Samsung Neo QLED 75QN85B - 75 inch - 4K QLED

beste 75 inch tv

LG 75UQ80006LB - 75 inch - 4K LED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de 75 inch TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste 75 inch TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van 75 inch TV's?

Er is een prima aanbod aan 75 inch televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 1000 euro. De volgende prijscategorie ligt op 1500 en loopt door tot ongeveer 3000 euro. Prijzen van de beste 75 inch TV's in het duurste segment liggen rond de 6000 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke prijscategorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op 75 inch TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Over het algemeen zit er op 75 inch televisies een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}