Beste Android TV Box – IPTV

Wat is de beste Android TV Box?

Beste Android TV box

Als jij opzoek bent naar een goede Android TV Box, dan wil jij natuurlijk weten: wat is de beste Android TV Box van 2024?

Uit mijn test is gebleken dat de Nokia Streaming Box - 4K Ultra HD de beste Android TV Box van dit moment is. Deze box ondersteunt alle apps waarmee jij jouw favoriete series en films in 4K kwaliteit kunt streamen naar je televisie. Hiermee heb je de beste kwaliteit in huis en dat voor een zeer goede prijs.

Wil je weten waar op dit moment de beste prijs van deze Nokia Box is?
Klik op de groene knop hieronder:

Ben jij ook zo klaar met die eindeloze keuzes als het aankomt op Android TV Boxes? Snap je soms het verschil niet meer tussen al die opties? Geen zorgen, ik ben hier om je te redden!


In mijn zoektocht heb ik de top 5 Android TV Boxes voor je op een rijtje gezet. Geeningewikkelde specificaties hier, gewoon straight to the point: welke Android Box past het beste bij jou?


Ik begrijp de pijn van keuzestress en het gevoel vast te zitten in een zee van opties. Maar vrees niet, ik ben jouw gids in dit avontuur. Samen gaan we ontdekken welke Android TV Box jouw kijkplezier naar ongekende hoogten tilt.


Dus waar wacht je nog op? Laten we samen die onzekerheid wegblazen en jouw perfecte TV-maatje vinden. Leun achterover, ontspan, en ontdek welke Android Box jouw kijkwereld zal veranderen. 

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van TVadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de Elektronica-wereld. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Meer dan 15 verschillende Android TV Boxen getest

20 uur+ onderzoek


2 Experts geïnterviewd

 

100+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste Android TV Boxen (IPTV)

1. Beste Android TV Box
Nokia Streaming Box - 8000 - 4K UHD

2. Meest verkochte Android TV Box

Google Chromecast 3

beste android tv box

3. Beste goedkope Android TV Box

De Formuler Z8 IPTV Set-Top Box

beste android tv box

4. Android TV Box met mooiste design

De Xiaomi Mi Box 8 GB Wi-Fi Zwart 4K UHD

beste android tv box

5. Beste Android TV Box met Netflix licentie

De HUMAX TV+ H3 Netflix


Wat is een Android TV Box?

Met een Android TV Box kun je eenvoudig jouw favoriete films, series en andere content afspelen op je TV. Ook kun je met de box eenvoudig games downloaden en spelen. De Android Box is dus een soort mediaspeler die apparaten verbindt.


Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Voordat je een Android TV box koopt is het daarom verstandig om te kijken waar je zoal op moet letten, en naar de best geteste modellen van dit moment.


Om je hier een handje bij te helpen hebben wij verschillende modellen met elkaar vergeleken in de Android TV box test en hebben wij de beste modellen van dit moment geselecteerd, hierboven en onder te zien.


Top 10  Beste IPTV Box

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde IPTV kastjes bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste IPTV boxen van 2024 momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een Android TV box?

Er zijn verschillende Android TV boxen verkrijgbaar. Het vinden van de beste box is daarom vaak lastig. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je rekening houden met een aantal factoren.


Zo kun je bijvoorbeeld kijken of de box beschikt over een Google licentie of niet, of de box jouw favoriete apps kan afspelen, wat de aansluitmogelijkheden zijn, naar wat voor geheugen de box heeft en naar het budget van de box. 

Licentie

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het type licentie dat de Android TV box heeft. De meeste boxen voldoen hieraan, maar het is uiteraard goed om hier op te letten. Ook de apps die je af kunt spelen met de box zijn van belang. Bekijk daarom of de box jouw favoriete apps goed ondersteund.

Aansluitingsmogelijkheden

Naast de licentie en de toegankelijke apps, is het belangrijk bij het kopen van een Android TV box dat je let op de manier van aansluiten. Bekijk of het apparaat draadloos werkt of eenvoudig via een HDMI-kabel kan worden aangesloten. Hierbij kun je ook rekening houden met hoe je het apparaat kunt besturen.


Over het algemeen werken de meeste boxen met een afstandsbediening. Ook zijn er modellen die je eenvoudig vanaf je smartphone kunt bedienen.

Geheugen

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het geheugen van de box. Hoe groter het geheugen, hoe meer data en apps je kunt opslaan op de box. De meeste boxen beschikken over een geheugen rond de 8GB of 16 GB.

Budget

Ten slotte kun je uiteraard rekening houden met je budget. De prijzen van de TV boxen kunnen sterk variëren en liggen doorgaans tussen de 30 tot 100 euro. Bekijk daarom eerst wat jouw budget is en kies een model dat hierbij aansluit.


Wat is voor jou een goede Android TV Box in 2024?

De Android TV boxen verschillen onderling in eigenschappen en hebben elk zo hun voor- en nadelen. Maar wat is de beste Android TV box van dit moment? Ik heb een handig overzicht gemaakt met de best geteste modellen van dit moment om de zoektocht wat eenvoudiger te maken. 


Deze beste Android tv box modellen voldoen allen aan de meest belangrijke eigenschappen waaraan een Android TV box dient te voldoen. Neem daarom de lijst door met de best geteste vijf modellen en beslis zelf welk type het meest geschikt is voor jou.

1. Nokia Streaming Box 4K UHD - Android TV box

Eindbeoordeling:
9.8

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Nokia Streaming Box komt als beste uit onze Android TV box test 2024. Deze beste koop Android TV box biedt alles wat je nodig hebt en voldoet aan alle kwaliteitsstandaarden en functievereisten. Zo kun je met de Nokia Streaming Box eenvoudig jouw films en series streamen in 4K kwaliteit en ondersteunt de box alle apps die je nodig hebt.

Geniet zorgeloos van de beste kwaliteit en een zeer groot aanbod aan tv en series. Daarnaast beschikt de box over een opslaggeheugen van maar liefst 8GB en over 2GB RAM-geheugen.

Voordelen

 • Geschikt voor de bekendste apps
 • Eenvoudige installatie
 • 7.000 apps tot je beschikking
 • Scherpe 4K Ultra HD beeldkwaliteit

Nadelen

2. De Google Chromecast 3 

beste android tv box
Eindbeoordeling:
9.6

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De welbekende Chromecast is een zeer handige box voor mediastreaming. Je kunt het systeem eenvoudig aansluiten op de HDMI-poort van je tv en genieten van al je favoriete apps. De kast werkt verschillende systemen, zowel Apple als Android apparaten en is zeer gemakkelijk in gebruik.

De Google Chromecast 3 is zeer compact van formaat. Hierdoor kun je de box vrijwel overal kwijt en eenvoudig overal mee naar toe nemen. 

Voordelen

 • Stijlvol en compact design
 • Draadloze verbinding mogelijk
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Populairste Chromecast onder Nederlanders

Nadelen

 • Geen 4K beeld

3. De Formuler Z8 IPTV Set-Top Box

beste android tv box
Eindbeoordeling:
9.2

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Formuler Z8 IPTV box met Android 7 is een uitstekende en goedkope Android TV box waarmee je alle Android apps tot je beschikking hebt. De box heeft een zeer snelle processor met 2GB RAM-geheugen, een opslagcapaciteit van 16 GB en DDR4.

De Z8 box heeft daarnaast een IPTV interface van My TV Online en beschikt over een optimaal WiFi ontvangst tot 1000 mb/s. Ook beschik je met deze box tot wel 4K 60fps beeldondersteuning en 5.1 geluidsondersteuning.

Voordelen

 • Geschikt voor talloze apps
 • De laatste KODI
 • Grote opslagcapaciteit
 • Te bedienen met smartphone

Nadelen

 • Geen smart home platform

4. De Xiaomi Mi Box 8 GB Wi-Fi Zwart 4K Ultra HD

beste android tv box
Eindbeoordeling:
9.0

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Xiaomi Mi Box is een goede Android TV box met tal van voordelen. Zo beschikt de box over een grote opslagcapaciteit van 8GB en beschikt het apparaat over een 2GHz processor. De box heeft een compact en stijlvol design en past daarom vrijwel bij elke tv meubilair.

De box is eenvoudig te koppelen aan je apparaten en kan bestuurd worden met behulp van een app op je smartphone. Ook kun je het apparaat gemakkelijk bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. 

Voordelen

 • Vanaf smartphone te bedienen
 • Compact en stijlvol design
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Slechts 1 USB poort

5. De HUMAX TV+ H3 Netflix

beste android tv box
Eindbeoordeling:
8.3

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De HUMAX TV+ H3 Netflix box is een handige box waarmee je al jouw favoriete apps kunt gebruiken. De box beschikt standaard over de HUMAX H3 en de officieel Netflix gecertificeerde app, waardoor je dit verder niet hoeft te installeren.

De box is daarnaast zeer handig in gebruik en heeft een handig overzichtelijk menu. Je kunt de box bedienen via een simpele afstandsbediening die beschikt over een Netflix knop. Met de box geniet je daarnaast van 1080P full-HD weergave, ingebouwde WiFi en van een handige HDMI-verbinding.

Voordelen

 • Stijlvol hout-look design
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goedkoop

Nadelen

 • De bovenste 4 mediaplayers hebben een betere kwaliteit

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}