Beste Beamer

Beste beamer

Beste Beamer van 2024

De Epson TW750 - Full HD 3LCD Beamer

Ben jij op zoek naar de ideale beamer voor je eigen thuisbioscoop? Dan is deze Epson TW750 absoluut de beste keus!


Deze Epson TW750 is ontzettend makkelijk te installeren (met Plug&Play). Ook beschikt het over Miracast ondersteuning waarmee je het beeld van je laptop of smartphone haarscherp kunt spiegelen naar de beamer. 


Daarnaast is deze beamer uitermate geschikt om overdag en 's avonds te projecteren, waarmee je ook nog eens met een groep mensen naar een film of sportwedstrijd kunt kijken in Full-HD kwaliteit.
 

Klik op de rode knop hieronder om te bekijken waar deze beste beamer op dit moment de beste prijs is!

Wil je graag een zo optimaal mogelijke bioscoop of game ervaring thuis beleven? Dan is een beamer wellicht wat voor jou. Een beamer kun je gebruiken voor het op groot formaat afspelen van video- of computerbeelden.


Maar waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goede beamer? En wat zijn op dit moment de beste koop beamer modellen? Antwoord op deze vragen lees je in de onderstaande tekst. Ook lees je hier meer over het onderzoek naar de best geteste modellen.

Meer dan 20 verschillende Beamers getest

25 uur+ onderzoek


2 Experts geïnterviewd

 

100+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste Beamers

Beste beamer

Beste Beamer met Miracast
1. De Epson TW750 - Full HD 3LCD Beamer

Beste beamer

Beste Beamer zonder Miracast

2. De Epson EB-E01 - 3LCD Beamer - 3300 lumen

Beste beamer

Beste goedkope Beamer

3. De Logivision Input tot Full HD Beamer

Beste beamer

Beamer met meeste mogelijkheden

4. De Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro

goedkope beamer

Beste compacte beamer

5. De Strex Beamer - Input tot Full HD


Top 10  Beste Beamers

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde beamers bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste beamers momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een beamer?

Indien je graag een beamer wilt kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Hiermee voorkom je dat je een model kiest dat niet bij jouw wensen aansluit.


Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat wanneer je een beamer koopt je let op de resolutie, de mogelijkheid tot aansluiting en besturing met andere apparaten, de aanwezigheid van speakers, met de beeldverhouding van de beamer en ten slotte met het budget van de beamer. 

Resolutie

De resolutie van beamers verschilt onderling sterk. Zo zijn er beamer modellen met een zeer hoge resolutie, en modellen met een wat zwakkere resolutie. Hoe hoger de resolutie van de beamer, hoe krachtiger de beeldkwaliteit van de beamer en hoe groter het schermbereik is van de beamer.

Verbindingen

Naast de resolutie kun je kijken naar met wat voor apparaten de beamer verbonden kan worden. Bekijk bijvoorbeeld of de beamer eenvoudig vanaf de smartphone bedient kan worden en of je de het apparaat eventueel kan koppelen aan je tablet. Bekijk of dit kan via een kabel of via een draadloze bluetooth of wifi-verbinding.

Speaker

Ook is de aanwezigheid van speakers een belangrijke overweging in de aankoop van een beamer. Zo zijn er beamers met ingebouwde speakers, waardoor je geniet van optimaal geluidskwaliteit. Indien je zelf beschikt over koppelbare speakers, is deze overweging wellicht minder van toepassing voor jouw situatie

Beeldverhouding

Bekijk vervolgens of de beeldverhouding van de beamer naar wens is. De beeldverhouding wordt bepaald door de afstand van de lens. Bekijk hierbij bijvoorbeeld of de beeldgrote (uitgedrukt in diagonale maten) naar wens is en of de maximale projectieafstand groot genoeg is.

Budget

Ten slotte speelt het budget uiteraard ook een belangrijke rol in de aanschaf van een beamer. De prijzen van beamers zijn sterk uiteenlopend en kunnen gemiddeld variërend van rond de 150 tot 750 euro. Bekijk daarom goed of de beamer bij jouw budget past en kies voor een type in jouw budget categorie.


Wat is de beste beamer?

Tegenwoordig zijn er vele soorten beamer modellen. Het kiezen van de beste beamer van dit moment is dan ook vaak een lastige klus. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken hebben wij diverse beamers met elkaar vergeleken in de beamer test 2024 en getest op belangrijke criteria, zoals kwaliteit en gebruiksgemak.


Uit deze test is gebleken dat elk type zo zijn unieke eigenschappen heeft en belangrijke voor- en nadelen heeft. Het is daarom belangrijk om de onderstaande best geteste modellen zelf te bekijken en te beoordelen welke voor jou situatie het meest geschikt is.

1. De Epson TW750 - Full HD 3LCD Beamer

Beste beamer
Eindbeoordeling:
9.5

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

Met de Epson TW750 (de beste uit de beamer test van 2024) creëer je een zeer indrukwekkende bioscoopbeleving. Deze digitale beamer beschikt over Full-HD resolutie en Mirrorcast ondersteuning en is een ideale beamer voor iedereen die een graag een beamer wil kopen met Full-HD ondersteuning. Hierdoor kun je namelijk met deze beamer snel en eenvoudig draadloos je laptop of smartphone scherm spiegelen naar de beamer.

De TW750 beschikt daarnaast ook over horizontale keystone-correctie. Hierdoor kun je het beeld zowel horizontaal-als verticaal aanpassen naar wens. Ook kan je de beamer hierdoor in een schuine hoek plaatsen.

Voordelen

 • 3LCD-techniek
 • Ook geschikt voor verlichte omstandigheden
 • Optimale beeldkwaliteit
 • Makkelijk te installeren

Nadelen

 • Geen ingebouwde accu
 • Geen short throw

2. De Epson EB-E01 - 3LCD Beamer - 3300 lumen

beste beamer
Eindbeoordeling:
9.2

BeeldKWALITEIT

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Epson EB-E01 is de ideale en relatief goedkope beamer voor jouw unieke thuisbioscoop. De beamer is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een uitstekende beeldkwaliteit.
Dankzij HDMI+USB aansluiting kun je de beamer gemakkelijk koppelen en kun je overal van de beamer gebruik maken.

De Epson EB-01 is daarnaast eenvoudig aan te passen, waardoor je het beeld zowel horizontaal als verticaal kan verstellen. Deze eigenschap is zeer uniek onder beamers. Daarnaast biedt de beamer ook een zeer fel beeld, waardoor de beamer ook te gebruiken is op lichte dagen en buiten.

Voordelen

 • HDMI+USB aansluiting
 • Het beeld is horizontaal en verticaal aan te passen
 • Ook in daglicht goed te zien

Nadelen

 • De beamer maakt soms wat meer lawaai dan andere beamers

3. De Logivision Input tot Full HD Beamer

beste beamer
Eindbeoordeling:
8.9

BeeldKWALITEIT

Gerbuiksgemak

Mogelijkheden

De Logivision is de beste goedkope beamer van de beamer test 2024. De beamer voldoet aan alle belangrijke eisen waar een prima beamer aan dient te voldoen. Zo heeft de beamer maar liefst 6500 Lumens, kan de beamer met de smartphone of afstandsbediening bediend worden en wordt het apparaat geleverd inclusief projectiescherm.

Met de Logivision FULL HD beamer komen kleuren tot leven en ervaar je kraakhelder geluid dankzij de krachtige speakers. Hiermee maak je elke filmervaring compleet. De beamer is daarnaast volledig draadloos.

Voordelen

 • Inclusief projectiescherm
 • Haarscherp beeld
 • Te koppelen met telefoon, tablet, PS4, laptop
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen

 • Niet geschikt voor in zonlicht

4. De Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro

beste beamer
Eindbeoordeling:
9.4

BeeldKWALITEIT

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro is een ideale thuisbioscoop beamer om overal mee naar toe te nemen. De slimme beamer van Xiaomi is uitgerust met alle laatste innovaties, zoals met Android TV 9.0 en de mogelijkheid tot het installeren van apps van NPO, NOS, Ziggo, Netflix en vele andere.

De beamer is gebruiksvriendelijk en kan moeiteloos met Apple AirPlay - en Android apparaten gebruikt worden. Daarnaast beschikt de beamer over een uitstekende helderheid en krachtig geluid.

Voordelen

 • Beeld kan automatisch worden bijgesteld
 • Ondersteuning voor Android TV 9.0
 • Dubbele HDMI-aansluiting

Nadelen

 • Niet optimaal in lichte omstandigheden
 • Relatief duurder dan andere modellen 

5. De Strex Beamer - Input tot Full HD

goedkope beamer
Eindbeoordeling:
8.8

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Strex beamer levert haarscherp beeld. De beamer ondersteunt input tot Full HD resolutie en heeft daarnaast een native resolutie van maar liefst 1280 x 720P. Hierdoor wordt elk detail optimaal weergegeven.

De beamer is draadloos dankzij de Wi-Fi stream verbinding waarmee je video’s draadloos vanaf je smartphone, tablet of laptop kunt afspelen. Hierdoor hoef je losse HDMI of USB kabels meer te gebruiken. Daarnaast biedt deze beamer een zeer groot scherm en 6500 lumen LED licht, waardoor je de beamer ook in lichte omstandigheden kunt gebruiken. 

Voordelen

 • Erg goedkoop
 • Levendige en heldere kleuren
 • Ingebouwde speakers
 • Direct streamen vanaf je telefoon (iOS en Android)

Nadelen

 • Bepaalde apps enkel te streamen met Chromecast

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}