Beste Films op HBO Max

HBO Max is een online streamingdienst die sinds maart 2022 beschikbaar is in Nederland. In het begin viel het aanbod nogal tegen en leek het niet heel aantrekkelijk om een abonnement te nemen. Nu is het is het een van de betere streamingdiensten waar je een grote hoeveelheid series en film kunt bekijken.

Lees meer over de beste films van HBO Max, die je thuis lekker op de bank kunt bekijken.

HBO Max beste films

De beste films op HBO Max zorgen er continu weer voor dat ik geabonneerd blijf. De keuze van de beste film verschilt van persoon tot persoon, maar enkele titels worden zowel door het publiek als door de internationale filmpers hoog gewaardeerd.

Ik heb een lijstje opgesteld met 14 films die zeker behoren tot de beste films op HBO Max. Hierin staan films die nu populair zijn, en tijdloze films die iedereen gezien moet hebben.

1. The Lord of the Rings filmreeks (2001 - 2003)

Deze tijdloze films staan bekend als ware meesterwerken onder de films. Een verfilming van de boeken van J.R.R. Tolkien is bij het publiek (inclusief mijzelf!) in het juiste keelgat geschoten. Zelfs 20 jaar later zijn er nog geen films die opboksen tegen deze epische en prachtige films. Een sterk verhaal, grootschalige gevechten en een gepassioneerde cast. 

The Lord of the Rings bestaat uit de films The Fellowship of the Ring uit 2001, The Two Towers uit 2002 en The Return of the King uit 2003. In deze Oscar winnende filmreeks volg je de avonturen van de hobbit Frodo Baggings, die een avontuurlijke reis moet maken om een magische ring te vernietigen en het opneemt tegen de duistere Sauron en zijn volgelingen.
Ga ze (her)kijken, het is de moeite waard. De derde film is in mijn mening de beste film van HBO Max.

 • Grandioos en vol met fantasie
 • De derde film heeft 11 Oscars
 • Een verhaal vol actie en emotie

2. The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption is de best beoordeelde film aller tijden, met een 9,3 bij de Internet Movie Database. In de film uit 1994 volg je het leven van de veroordeelde bankier Andy Dufresne en de voor moord veroordeelde Red. Het is een verhaal van twee totaal verschillende personen die samen vriendschap sluiten tijdens hun verblijf in de Amerikaanse Shawshankgevangenis. Dit is voor velen de beste films op HBO.


3. De Harry Potter filmreeks (2001-2011)

Voor mezelf en de meeste lezers waarschijnlijk een zeer nostalgische en magische trip. De Harry Potter films zijn bekend bij jong en oud en zijn met lovende kritieken een paar van de beste films op HBO Max. Als je ze al hebt gezien, is het prachtig om ze na al die jaren weer eens terug te kijken. Heb je ze bij toeval nog niet gezien? Ga ze snel kijken!
 • Voor het hele gezien
 • Een magische wereld
 • Fantasierijk

4. The Dark Knight (2008)

In deze grimmige, actievolle superheldenfilm neemt Badman het op tegen de Joker. Vooral de acteerprestaties van Christian Bale in de rol van Bruce Wayne / Batman en Heath Ledger als de Joker zijn van een zeer hoog niveau, waarin veel aandacht is voor de ontwikkeling van beide karakters. Voor een Hollywood blockbuster is het een verhaal met een donkere en serieuze toon, waarin het goed en kwaad in beide karakters naar boven komt.

HBO Max bezit andere mediakanalen zoals Cartoon Network en ze zijn voor 50% eigenaar van het Amerikaans televisienetwerk The CW. Hierdoor kan HBO Max putten uit de grote bibliotheek van zowel nieuwe als klassieke films en series. Sommige films zijn 45 dagen na de bioscooppremière al te zien op dit kanaal.

5. Mijn Vader is een Vliegtuig (2021)

HBO Max heeft tegenwoordig ook een breed aanbod aan Nederlandse content. Toevallig heb ik laatst de film Mijn Vader is een Vliegtuig gezien met Elise Schaap in de hoofdrol. Een prachtige maar ook zeer heftige film. 

Kort na het overlijden van Eva's(Elise Schaap) moeder, komt de waarheid over haar vader boven tafel. Hij zou al langer dan 30 jaar opgenomen zijn met zware psychische klachten, en Eva voelt alsof hetzelfde met haar gaat gebeuren na last te krijgen van nachtmerries en hallucinaties. Ze neemt een duik in het verleden (en heden) en neemt je mee in een emotioneel en heftig verhaal.

 • Emotioneel en zwaar verhaal
 • Erg veel symbolische momenten
 • Een film gebaseerd op een echt verhaal

6. Inception (2003)

In deze actie/ sciencefictionfilm is de personage Dom Cobb een dief die via droomtechnologie bedrijfsgeheimen steelt. Hij krijgt het aanbod om het tegenovergestelde te doen bij een jonge erfgenaam, die een internationaal bedrijf zal krijgen. Door ideeën via dromen in zijn geheugen te planten, zal de opdrachtgever de jongeman kunnen manipuleren. Een groot deel van deze film speelt zich in een droomwereld af. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio zet in Inception een van zijn beste rollen neer.


7. Shazam! Fury of the Gods (2023)

Meer van de superhelden films? Dan is Shazam! Fury of the Gods een leuk vervolg op de eerste film 'Shazam!'. Volg het verhaal Billy Batson die slechts SHAZAM! hoeft te zeggen om te veranderen in zijn alter ego. Maar lukt het hem om zijn magie te behouden? Drie goden van Atlas zijn afgereisd naar de aarde om zijn krachten terug te nemen. Wil je deze kijken? Kijk dan eerst '!Shazam', anders zul je niet alles goed kunnen volgen.

 • Een film vol actie en avontuur
 • Goed vervolg op de originele film
 • Vol met leuke karakters

8. Parasite (2019)

Parasite is de eerste niet-Engelstalige film die een Oscar won in de categorie Beste Film. In deze Koreaanse productie geeft een arme jongeman bijles aan de oudste dochter van en rijke familie. Beetje bij beetje dringt hij, maar ook de rest van zijn familie zich als een parasiet op aan het gezin, totdat ze het huis compleet overnemen. Parasite combineert komedie met realistische satire en maatschappijkritisch drama en laat je aan het einde verbluft achter.


9. Joker (2019)

Joker is ongetwijfeld een van de beste films op HBO Max. Volg het verhaal van Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een eenzame clown die langzaam afglijdt naar waanzin door maatschappelijke ongelijkheid en ernstige persoonlijke gebeurtenissen. De film neemt je mee in het ontstaan van de bekende villain 'The Joker' en geeft een uniek zicht op de impact van mentale ziekte. Phoenix zijn prestatie heeft hem de Oscar voor Beste Acteur 2020 opgeleverd en het regiewerk is uitmuntend. Zonder twijfel dus het kijken waard.
 • Een duister verhaal
 • Een film die je van alles laat voelen
 • Een prachtige performance van cast en regie

10. Interstellar (2014)

De Oscarwinnende nummer 19 op de lijst van de beste film aller tijden is Interstellar. Als de mensheid op aarde door voedselschaarste wordt bedreigd, gaat een groep ontdekkingsreizigers op zoek naar een bewoonbare planeet buiten het zonnestelsel. Deze dramafilm / sciencefictionfilm neemt je mee in een 23-jarige reis, waarbij de prachtige beelden en locaties nog lang op je netvlies blijven staan.
beste films hbo max

11. Magic Mike's Last Dance (2023)

Nou dames (en heren), voor ieder wat wils. Magic Mike's Last Dance is een vervolg op de welbekende Magic Mike films. Een luchtige komedie met de nodige spanningen en een top performance van Channing Tatum en Salma Hayek. Magic Mike (Tatum) heeft een korte tijd om een grootse nieuwe show neer te zetten met een groep sexy dansers. Wat volgt is drama, gelach en hier en daar zelfs een serieus stukje gepaard met liefde.

 • Opwindend, grappig en luchtig
 • Channing Tatum en Salma Hayek's chemie steelt de show
 • Altijd leuk voor een avondje met vrienden of vriendinnen

12. Goodfellas (1990)

Een van de beste films op HBO Max is de gangsterfilm Goodfellas, onder regie van Martin Scorsese. Henry Hill is een loopjongen van de maffia, die steeds grotere klussen krijgt toegeschoven. Hij komt onder de hoede van Jimmy Conway en verdient een flink kapitaal. Als hij merkt dat Jimmy buiten de organisatie om ook zijn eigen netwerk heeft, is het tijd om beter voor zichzelf te zorgen, zodat hij de maffiawereld overleefd. De film is gebaseerd op de biografie van Henry Hill.


13. Dune (2021)

Ook voor de sci-fi fans is er genoeg te vinden. Zo is Dune een verhaal wat zich afspeelt in de verre toekomst. We volgen de familie Atreides, welke het beheer over de meest gevaarlijke planeet (Arrakis) krijgen. Paul Atreides (Timothée Chalamet) moet zich als jonge man een weg zien te banen in het politieke en buitenaardse. Een ware aanrader! Voor sci-fi liefhebbers een van de beste films op HBO Max.

 • Een verhaal vol fantasie
 • Prachtige visuele effecten
 • Complex verhaal over macht en politiek

14. Se7en (1995)

Last but not least! Se7en is een duistere thriller, waarin de bijna gepensioneerde William Somerset en de opvliegende David Mills zeven moorden door een seriemoordenaar onderzoeken die zijn gebaseerd op de zeven zonden. De film speelt zich af in een regenachtige, donkere stad, waardoor de film soms een beklemmend gevoel geeft. Se7en heeft met Morgan Freeman Brat Pitt en Kevin Spacey een sterrencast

HBO Max abonnement afsluiten

Naast al deze geweldige films biedt het platform ook nog eens talloze series (waaronder Originals zoals het bekroonde The Last of Us) die het kijken waard zijn. HBO heeft zichzelf tot de top van de streamingdiensten in Nederland gewerkt en heeft ook nog eens een redelijk betaalkaartje.

Wil je ook van deze en vele andere films en series thuis bekijken? Dan kun je eenvoudig een HBO Max abonnement afsluiten. Zo kunnen mensen in Nederland kiezen tussen twee verschillende abonnementsvormen (juni 2023) en stream je de beste films naar verschillende apparaten in huis.

 • Basic:
  - €5,99 per maand (of €46,99 per jaar)
  - Toegang tot alle content
  - Beeldkwaliteit HD (720p)
  - Maximaal 5 downloads
  - Niet meerdere schermen tegelijk

 • Standard:
  - €7,99 per maand (of €59,99 per jaar)
  - Toegang tot alle content
  - Beeldkwaliteit Full HD (1080p) tot 4K bij sommige titels.
  - Maximaal 30 downloads
  - Kijk op 3 schermen tegelijk

HBO Max werkt op een Windows-pc, iPhone & iPad, Android telefoons en tablets, Playstation, Xbox en de meeste moderne televisies. Ben je niet in het bezit van een van deze apparaten, dan kan een Chromecast een oplossing bieden.

Ik kan me voorstellen dat je nu wel een filmpje wil kijken. Het proces om een abonnement af te sluiten is heel eenvoudig. Klik hieronder op de knop 'HBO Max abonnementen bekijken' en daarna is het zo gepiept!

Tip – Heb je interactieve televisie van bijvoorbeeld KPN of Ziggo? Dan kan je een HBO Max abonnement ook gemakkelijk via je provider afsluiten. Veel kijkplezier gewenst!

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}