Beste HDMI Kabel van 2024

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

In mijn onderzoek naar de beste hdmi kabels is de Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 het allerbest uit de test gekomen. De Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 zorgt ervoor dat je je films, tv en game ervaring op zijn optimaalste beleeft in 4K HDR kwaliteit.


Het apparaatje ondersteunt alle HDMI 2.1 functionaliteiten, waaronder alle 8K en 4K televisies met een verversing snelheid van 60 Hz en 120 Hz en de allernieuwste game consoles, zoals de Playstation 5 en Xbox Serie X. Deze kabel zorgt zo voor de allerbeste beeldkwaliteit.


Met de Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 ben jij ook nog eens het best voorbereid op de toekomst van de thuisbioscoop.

Bijna iedereen heeft wel een hdmi kabel nodig of heeft er een thuis liggen. Nu jij op deze pagina bent, ga ik er vanuit dat jij ook op zoek bent naar een nieuwe hdmi kabel. Ik kan je vertellen, je bent niet de enige. Na meerdere aanvragen van mensen die opzoek waren naar de beste hdmi kabel, heb ik besloten om hier onderzoek naar te doen. Ik heb een uitgebreide test gedaan waar de beste producten op verschillende criteria zijn getest. Zo is in het algemeen de Belkin HDMI 2.1 kabel écht de beste optie.


Maar bijvoorbeeld voor gamers, of als je op zoek naar de goedkoopste optie of de langste kabel, zijn er weer andere beste hdmi kabels uitgekomen. Lees hieronder welke hdmi kabel per soort het best is.

Meer dan 20 verschillende HDMI kabels  getest

30 uur+ onderzoek


2 Experts geïnterviewd

 

120+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 Beste HDMI Kabels

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Beste HDMI Kabel (algemeen)
1. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1


Beste HDMI Kabel met haakse connetor

2. BlueBuilt HDMI Kabel Nylon 2 Meter Zwart + 90° Adapter

Beste HDMI Kabel voor gaming

3. DINTO® HDMI Kabel 2.1 

Beste lange HDMI Kabel 10 meter
4. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

Beste goedkope HDMI kabel
5. SAMMIT® HDMI Kabel 2.0 Full HD 


Top 10  Beste HDMI kabels

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde HDMI kabels bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de kabels momenteel het voordeligste zijn.


Waar moet je op letten bij het kopen van een HDMI kabel?

Waar moet je op letten bij het kopen van een HDMI kabel? Bekijk hieronder een aantal punten waar je op moet letten.


Bij het kopen van de beste HDMI kabel wil je uiteraard geen miskoop doen en om die reden is het belangrijk dat je verschillende criteria in je achterhoofd houdt.


Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria bij het kopen van een HDMI kabel. Door deze factoren in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Lengte van de hdmi kabel

Als jij je apparaten met elkaar wil verbinden waar maar een korte afstand is (onder de 7,5 meter), dan heb je niet echt een speciale hdmi kabel nodig. Zonder enig probleem worden alle signalen en functies doorgegeven.


Als jij je apparaten met elkaar wil verbinden waar een langere afstand is (7,5 meter of meer), dan is de kans groot dat er kwaliteitsverlies geleden wordt. De gevolgen hiervan zijn bijvoorbeeld dat er een knipperend beeld optreedt. Als je apparaten over een lange afstand wil verbinden, moet je kiezen voor minimaal 'standaard' bouwkwaliteit. Ook moet je een signaalversterker (repeater) of actieve kabel hebben. Deze hebben alleen wel een aparte stroombron nodig.


Heb jij een verbind afstand van 30 meter of meer? Dan kan er ook kwaliteitsverlies voorkomen bij signaalversterkers of actieve kabels.

Ruimte bij het aansluiten

Misschien komt het je wel bekend voor. Het kans soms erg irritant zijn om de hdmi kabel aan te sluiten als een apparaat te dicht tegen de muur aan staat. Nou, daar is dus tegenwoordig een oplossing voor waar je op de meest krappe plekken makkelijk de apparaten op aansluit.

Dit is een hdmi kabel met een flexibele swivel-connector. "Wat zegt dat dan?", zul je denken. Het is een hdmi kabel waar de aansluiting simpelweg in een hoek draait.

4K overdracht 

Er zijn genoeg adapters die geen 4K datakwaliteit aankunnen. Let hier dus goed op bij jouw keuze. Als je een hdmi kabel met 4K data ondersteuning koopt, geniet je van de beste beelden op je televisie.

Internet verbinding

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kun je naast beeld en geluid ook internet via een hdmi kabel laten lopen. Het enige is dan wel dat deze kabel 'Ethernet' moet ondersteunen. Voor Smart tv's is zo'n kabel eigenlijk wel noodzaak, maar is ook erg handig als je een home cinema systeem met internet hebt, of een laptop die geen Ethernet-poort heeft.


Wat is de beste hdmi kabel?

Welke HDMI kabel biedt de beste prijs/kwaliteitsverhouding? Daarvoor heb ik de beste HDMI kabel voor jou getest. Zo vind jij gelijk de best geschikte opties.


Om erachter te komen wat per soort de beste hdmi kabel is, heb ik onderzoek gedaan naar 27 hdmi kabels die voldeden aan verschillende criteria en gebruikssituaties. Hierbij heb ik gekeken naar, uiteraard, de kwaliteit, de lengte van de kabels, 4k en internet overdracht mogelijkheden, en uiteraard de prijs.

Uiteindelijk heb ik de ultieme top 6 opgesteld met de beste hdmi kabel per gebruikssituatie. Alleen de beste hdmi kabels zijn in deze top 5 opgenomen.

1. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1
Eindbeoordeling:
9.5

Kwaliteit kabel

Data snelheid

Beeldkwaliteit

Ik kan wel zeggen dat de Drivv. HDMI kabel echt een verschil maakt. Na het aansluiten van deze makkelijk weg te werken kabel, ervaar jij de beste en nieuwste generatie home-entertainment. De materialen van deze kabel zijn van de beste kwaliteit, waardoor een lange levensduur wel gegarandeerd kan worden. Daarnaast is er een perfecte streaming tussen de apparaten dankzij een betrouwbare ultra high-speed verbinding en blijft de beeldkwaliteit optimaal als je streaming apparaten op beeldschermen aansluit.


Deze ultra high-speed hdmi kabel ondersteunt dus het nieuwe HDMI 2.1 standaard. Deze is tot bijna 3x zo snel als zijn voorganger de HDMI 2.0. Hij is gemakkelijk te gebruiken op al je apparaten.


Wil jij genieten van een thuisbioscoop door middel van externe boxen of een soundbar. Doordat deze HDMI kabel beschikt over het eARC (Enhanced Audio Return Channel) systeem. Heb je geen extra analoge of optische kabels meer nodig. Hierdoor gaat de kwaliteit van de audio vooruit. Jouw thuisbioscoop wordt alleen maar beter door het de fijne audio-ervaring.


Om het maximale uit de Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 te halen, kan je gemakkelijk en snel data verzenden. Met een maximaal aantal van 48 GBps kun je zeer grote data bestanden versturen.


Ook goed om te weten: de kabellengte van de Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 is 2 meter en weegt zo'n 120 gram. 

Voordelen

 • Gemakkelijk je data overbrengen zonder errors door de 48 GBps
 • Ondersteunt 8k ultra HD op 60hz en 4k ultra HD op 120hz
 • Hoge kwaliteit materiaal, wat zorgt voor een langde levensduur
 • High-speed verbinding met perfecte streaming tussen de aparaten

Nadelen

 • De kabel is maar in een kleur beschikbaar

2. Bluebilt hdmi kabel

Eindbeoordeling:
9.0

KWALITEIT KABEL

DATA SNELHEID

BEELDKWALITEIT

Deze Bluebilt hdmi kabel met een flexibele swivel-connector, ook wel haakse connector genoemd, is de beste in zijn soort. Sowieso is het top dat de aansluiting ervan super makkelijk is door het draaien in een hoek. Dit scheelt heel erg als bijvoorbeeld je apparaten dicht tegen de muur aan staan. Als je tv dicht tegen de muur staat of hangt, gebruik je de haakse adapter. Hiermee richt je de connector 90 graden naar beneden, zodat hij niet ver naar achteren steekt.


Met de BlueBuilt HDMI kabel verzend je hoogwaardige beeld- en geluidssignalen tussen je home cinema apparaten. Wil je bijvoorbeeld 4K beelden van je UHD Blu-ray speler op je tv bekijken? Dan stuurt deze HDMI 2.0b kabel dit beeldsignaal zonder kwaliteitsverlies door. De vergulde connectoren en de nylon mantel staan garant voor een duurzaam ontwerp. Je ontvangt hierdoor 5 jaar garantie op het product. 

Voordelen

 • Flexibele haakse connector, waardoor je de aansluiting in een hoek kunt draaien 
 • De kabel is van zeer goede kwaliteit
 • Geen kwaliteitsverlies in beeld
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • 5 jaar garantie

Nadelen

 • De kabel kan wat stug zijn

3. Ultra High Speed (versie 2.1) HDMI kabel van DINTO

Eindbeoordeling:
9.5

KWALITEIT KABEL

DATA SNELHEID

BEELDKWALITEIT

Met deze Ultra High Speed (versie 2.1) HDMI kabel van DINTO haal je de allerbeste kwaliteit voor gaming in huis. De HDMI kabel is geschikt voor al uw HDMI devices en biedt 48 Gbps, 3D, 10K op 30Hz, 8K op 60Hz, 4K op 120 Hz en 4320P ondersteuning. Met deze nieuwste HDMI 2.1 kabel verdrievoudig je de bandbreedte en kun je optimaal genieten van de ultieme beeld- en geluidservaring.


Als je beschikt over een televisie of beeldscherm die VVR ondersteunt, kun je de refresh rate van het paneel in realtime aanpassen waardoor het overeenkomt met de bron. Dit heeft als voordeel dat er een soepeler beeld met een consistente input-lag weergegeven kan worden. Hiermee ben jij het best voorbereid voor onder andere schietspellen zoals Warzone en Fortnite, en zie je jou tegenstander altijd op het juiste moment. De 2.1 HDMI kabel met een overbrenging van 48 Gbit/s per seconde zorgt ervoor dat jij direct het beste beeld hebt.

Voordelen

 • Uitstekende ondersteuning van 8K (60 Hz) en 4K (120 Hz)
 • Premium kwaliteit HDMI-kabel
 • Game Mode VRR
 • Ultra High Speed met een snelheid van 48 Gbit/s.
 • 5 jaar garantie

Nadelen

 • Geen

4. Gold plated HDMI-kabel van LifeGoods

Eindbeoordeling:
9.0

KWALITEIT KABEL

DATA SNELHEID

BEELDKWALITEIT

De gold plated HDMI-kabel van LifeGoods verbindt gemakkelijk en snel een breed scala aan HDMI-apparaten. De 2.0 high speed HDMI-kabel biedt Ultra HD-resolutie ondersteuning; 3D-beelden, 4K-beelden, internet via HDMI en Audio Return Channel zijn geen probleem voor deze kabel. De connectoren in de HDMI-kabel zijn gold plated, oftewel verguld. Mede hierdoor zijn de kabels bestand zijn tegen corrosie en ben je verzekerd van een extra lange levensduur.

Voordelen

 • Materiaal is van hoogwaardig zuurstofvrij koper
 • Ondersteuning voor Full HD 1080p, 3D, 4K (60 Hz), Ethernet en Audio Return Channel
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen

 • De kabel kan wat stug zijn

5. SAMMIT® HDMI Kabel 2.0 Full HD 

Eindbeoordeling:
8.5

KWALITEIT KABEL

DATA SNELHEID

BEELDKWALITEIT

Met de HDMI kabel van SAMMIT verbind je gemakkelijk een televisie of beamer met je Blu-ray speler, receiver, soundbar of spelcomputer. De 2.0 high speed HDMI-kabel biedt Ultra HD-resolutie ondersteuning.
3D-beelden, 4K-beelden, internet via HDMI en Audio Return Channel zijn geen problemen voor deze kabel. Je verwisselt de kabel probleemloos regelmatig tussen verschillende ingangen, zonder dat de connectoren slijten.

Voordelen

 • Lage prijs
 • Ondersteunt Full HD 1080p, 3D, 4K (60 Hz), Ethernet en Audio Return Channel
 • Dikke kabel
 • De vergulde connectoren staan garant voor een lange levensduur

Nadelen

 • Kabel kan wat stug zijn


Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}