Beste LG TV [Test 2024]

beste LG tv

LG 43NANO786QA - 43 inch - 4K NanoCell

beste LG tv

LG 50UQ80006LB - 50inch - 4K LED

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste LG TV van 2024? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb onderzoek gedaan naar de beste LG TV en hierbij veel verschillende LG modellen getest. Ik heb deze modellen verdeeld in 3 onderdelen.


Op prijs kwaliteit: de beste 43 inch tv, de beste 50 inch tv en de beste 65 inch tv, de beste budget tv. Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd.


Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 best geteste LG TV's van 2024 gekomen.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een LG TV?

Vind je het lastig om te kiezen of, en welke LG TV je nou moet nemen? Een LG televisie is een hele goede keuze. Met een LG smart TV heb je toegang tot het internet waarmee je veel apps kunt gebruiken.


Daarnaast beschikken de goede modellen over HDR (high dynamic range) en een beeld resolutie van 4K Ultra HD. Is dat nog niet genoeg? LG biedt ook OLED tv's aan. Wil je voor het ultieme gaan? Ga dan voor de LG OLED 8K tv. Een indrukwekkender beeld bestaat niet.


LG maakt al jarenlang televisies van uitstekende kwaliteit. LG staat bekend om zijn televisieschermen met een grote afmeting en tv's die eenvoudig in gebruik zijn. Verder heeft LG zijn eigen smart tv systeem, genaamd webOS. Met webOS heb je toegang tot apps, websites, spraakbediening en streaming diensten.
Ben je dus op zoek naar een goede LG TV? Voor jou heb ik een top 3 gemaakt van beste LG tv's van 2024.


Waar moet ik op letten bij het vergelijken van LG TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van LG televisies.

Type beeldscherm / Resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie. Een 4K TV met Ultra HD is tegenwoordig de resolutie die je zeker moet hebben voor scherp beeld op middelgrote en grote grote televisies.


Verder heb je ook nog de keuze of je een OLED tv wilt of een tv met Local Dimming. Dit is een technologie waarbij het scherm zelf op licht. Er is geen achtergrondverlichting nodig, wat resulteert in een beeld waar de kleur zwart écht zwart is. Hierdoor zijn er natuurgetrouwe, rijke kleuren zichtbaar. Daarnaast: geen achtergrondverlichting nodig = een dunner scherm. Het contrast van een OLED tv scherm is erg goed.


Verder is er ook nog de techniek Nanocell. Dit is een relatief nieuwe technologie die ontwikkeld is door LG, waar ik zelf nog niet echt ervaring mee heb en dus nog niet adviseer.

Schermafmetingen

LG staat bekend om hun grote schermafmetingen bij televisies. De meest voorkomende afmetingen bij LG televisies zijn, van klein naar groot: 49 inch (125cm), 55 inch (140 cm), 65 inch (165 cm) en 75 inch (190 cm). De grootste LG TV dat momenteel verkocht wordt, is 86 inch. Deze heeft een afmeting van 218 cm.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Als je op zoek bent naar de beste LG televisie voor games, dan is mijn advies om te kiezen voor een TV met laadsnelheid van minimaal 100 Hz (Hertz). Zo kan ik je vertellen dat je dan geniet van een fantastische beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. LG noemt deze functie ook wel Cinema HDR, 4K Active HDR of Active HDR

Aansluitpoorten

Bij een goede LG smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste LG TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.

Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw LG TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste LG TV’s liggen breed. De LG TV met de beste kwaliteit (4K Ultra HD OLED) geniet een waarde van 4000 euro.


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 500 euro. De zijn 49 inch. Tussen de 4000 euro en 500 euro is er logischerwijs nog een groot aanbod aan goede LG TV’s. Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. De prijzen hiervan liggen rond de 1000/2000 euro. Voor een goede OLED tv betaal je zeker minimaal 1500 euro.


Wat zijn de voordelen van LG TV's?

LG TV review: De belangrijkste voordelen van LG televisies.

Voordelen
  • Betrouwbaar merk
  • Mogelijkheid om met de smartphone de TV te bedienen
  • Een eigen smart tv systeem: webOS. Hier heb je toegang tot een groot aantal apps
  • Uitgebreide keuze aan modellen

Wat zijn de nadelen van LG TV's?

LG TV review: De belangrijkste nadelen van LG televisies.

Nadelen
  • Moeilijk te verbinden met Samsung telefoons

Over LG

LG is een merk die wereldwijd bekend staat om zijn televisietoestellen en mobiele telefonie. Daarnaast produceert LG ook huishoudelijke producten, zoals koelkasten en stofzuigers. LG is opgericht in Zuid-Korea in het jaar 1947. In 2013 was het de op een na grootste producent van LCD tv's. Anno 2024 streeft LG er naar om hun producten nog energiezuiniger en efficiënter te maken.


Leuk feitje: de naam 'LG' stond tot 1995 voor 'Lucky Goldstar'. Tot op heden heeft de afkorting LG geen betekenis meer, maar de reclameslogan staat voor "Life's Good". 


Wat is de beste LG TV?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de LG TV als beste koop? 

Hieronder heb ik de 3 beste TV's van dit merk uitgezocht:

beste LG tv

LG 43NANO786QA - 43 inch - 4K NanoCell

beste LG tv

LG 50UQ80006LB - 50inch - 4K LED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de LG TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste LG TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van LG TV's?

LG heeft een groot aanbod aan televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 450 euro. De volgende prijscategorie ligt op 700 tot 1500 euro. Het duurste segment begint vanaf ongeveer 2000 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke categorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op LG TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Op LG televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Ik moet  bekennen dat in mijn 30-jarige carrière zelden een televisie van dit merk ben tegengekomen die al tijdens de garantieperiode mankementen vertoonde.

Heb ik een speciale afstandsbediening nodig?

LG levert een speciale afstandsbediening voor gebruik van de smart tv functies. Dit is de zogeheten Magic Remote. Met deze functie maak je het invoeren van een tekst erg gemakkelijk: een cursor beweegt direct over het beeldscherm als je wijst en richt. 


Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}