Beste Monitor voor PS5 [Test 2024]

beste monitor voor ps5

MSI G27CQ4 E2 VA 27-inch Curved Gaming Monitor

Deze MSI monitor is voor de Playstation 5 de beste monitor met de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding


De monitor biedt een uitstekende beeldkwaliteit en een verversingssnelheid van 170Hz,. Dit zorgt voor verminderde motion blur tijdens snelle actiescènes en daarmee een meeslepende game ervaring. 


Het scherm heeft een resolutie van 2560x1440, waardoor je kunt genieten van gedetailleerde graphics.

Ben je op zoek naar een goede monitor voor je PS5? Als TVadviseur help ik je graag bij het vinden van de beste optie voor jouw gamingervaring.


In de onderstaande tekst heb ik de top 5 monitoren geselecteerd, die geschikt zijn voor gebruik met de PS5. Ook lees je in deze tekst waar je zoal op moet letten bij het kopen van de beste game monitor voor ps5. Lees snel verder!

Meer dan 25 verschillende monitoren getest

35 uur+ onderzoek


4 Experts geïnterviewd

 

150+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste Monitoren voor PS5

beste monitor voor ps5

Beste Koop monitor

1. MSI G27CQ4 E2 VA 27-inch Curved

beste monitor voor ps5

Beste Geteste monitor

2. Philips 32M1N5800A/00


beste monitor voor ps5

Beste Curved monitor

3. Philips Evnia 32M1C5200W

beste monitor voor ps5

Beste Ultrawide monitor

4. LG UltraGear 34GP63AP-B Curved Ultrawide


beste monitor voor ps5

Beste Draagbare monitor
5. Arzopa Portable Monitor A1S


Top 10  Beste Monitoren voor Playstation 5

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde monitoren voor de PlayStation 5 bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de schermen momenteel het voordeligste zijn.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Monitor voor de PlayStation 5?

Er zijn tal van verschillende monitoren verkrijgbaar die compatibel zijn met de PS5, maar wat is de beste monitor voor PS5? Bij het kiezen van de juiste monitor voor je PS5 is het belangrijk om rekening te houden met verschillende specificaties die de gamingervaring kunnen beïnvloeden. Bekijk de onderstaande criteria en kijk wat voor jou het belangrijkst is.

Resolutie

De resolutie van de monitor heeft direct invloed op de beeldscherpte en helderheid. Voor de beste visuele ervaring met de PS5 wordt een monitor met minimaal een Full HD (1920x1080) resolutie aanbevolen. Als je de voorkeur geeft aan nog scherpere beelden, kun je kiezen voor een monitor met een hogere resolutie, zoals 2K (2560x1440) of zelfs 4K (3840x2160).

Verversingssnelheid

Ook de verversingssnelheid is een belangrijke eigenschap van een monitor. De verversingssnelheid geeft aan hoe vaak het scherm per seconde wordt ververst. Een hogere verversingssnelheid, zoals 120Hz of 144Hz, zorgt voor vloeiendere en responsievere beelden tijdens het gamen. Met de PS5 kun je ook profiteren van de nieuwe HDMI 2.1-standaard, die hogere verversingssnelheden tot 120Hz of zelfs 240Hz mogelijk maakt.

Responstijd

De responstijd is de snelheid waarmee een pixel van kleur kan veranderen. Een lagere responstijd, bijvoorbeeld 1ms of 2ms, zorgt voor snellere en vloeiendere beelden, vooral tijdens snelle actiescènes in games. Dit zorgt ervoor dat je blur ervaart tijdens het gamen.

Paneeltype

Er zijn verschillende paneeltypes beschikbaar, zoals TN, IPS en VA. Elk paneeltype heeft zijn eigen kenmerken. TN-panelen bieden over het algemeen snellere responstijden, terwijl IPS-panelen een betere kleurweergave en bredere kijkhoeken hebben. VA-panelen bieden een hoog contrast en diepere zwarttinten.

HDR-ondersteuning

High Dynamic Range (HDR) is een functie die een groter kleurenbereik en een beter contrast biedt, wat resulteert in meer levendige en realistische beelden. Zorg ervoor dat de monitor HDR-ondersteuning heeft om te genieten van de verbeterde visuele ervaring die de PS5 biedt.

Connectiviteitsopties

Uiteraard is het belangrijk dat de monitor compatibel is met je PS5. Controleer daarom of de monitor de nodige aansluitingen heeft om je PS5 aan te sluiten, zoals HDMI 2.1 of DisplayPort. Daarnaast kan het handig zijn om een monitor te kiezen met extra connectiviteitsopties, zoals USB-C of ingebouwde speakers, voor nog meer mogelijkheden en gemak.

Misschien ook interessant voor jou:


Wat is de beste Monitor voor PS5?

De modellen in dit artikel zijn uitvoerig getest door mij en door andere experts. Deze zijn geselecteerd op basis van verschillende criteria, zoals beeldkwaliteit, verversingssnelheid en diverse andere eigenschappen. Neem een kijkje bij de beste monitor voor playstation 5 modellen en hun kenmerken, voordelen en nadelen en ontdek welke monitor voor ps5 voor jou het meest geschikt is. 

1. SI G27CQ4 E2 VA 27-inch Curved Gaming Monitor

beste monitor voor ps5
Eindbeoordeling:
9.6

Beeldkwaliteit

Responstijd

prijs - kwaliteit

Deze monitor is de beste koop monitor van dit moment. De monitor biedt een uitstekende beeldkwaliteit en een verversingssnelheid van 170Hz, wat zorgt voor vermindert motion blur tijdens snelle actiescènes en daarmee een zeer meeslepende game ervaring. Het scherm heeft een resolutie van 2560x1440, waardoor je kunt genieten van gedetailleerde graphics.

 
Met een schermformaat van 27 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels, kun je met deze ps5 gaming monitor genieten van scherpe en gedetailleerde beelden. Het VA-paneel biedt een hoog contrast en brede kijkhoeken. De monitor beschikt daarnaast over AMD FreeSync-technologie, waardoor de synchronisatie tussen de monitor en de PS5 geoptimaliseerd wordt en tearing en stuttering wordt verminderd.

Voordelen

 • Uitstekende beeldkwaliteit en verversingssnelheid
 • AMD FreeSync-technologie
 • Brede kijkhoeken

Nadelen

 • De resolutie is lager dan sommige andere monitoren

2. Philips 32M1N5800A/00 

beste monitor voor ps5
Eindbeoordeling:
9.5

Beeldkwaliteit

RESPONSTIJD

PRIJS - KWALITEIT

Deze monitor van Philips is de best getest en de beste 4k monitor voor ps5 op de markt en biedt dan ook tal van spectaculaire eigenschappen. Zo heeft de monitor een indrukwekkend beeldkwaliteit en een groot 32-inch scherm. Met de 4K Ultra HD-resolutie kun je genieten van scherpe details en levendige kleuren.

De ps5 gaming monitor heeft een snelle responstijd, wat zorgt voor het soepel weergegeven van beelden, zonder vervaging. Het VA-paneel van deze monitor biedt een hoog contrast en brede kijkhoeken. De 4k ps5 monitor heeft ook goede kwaliteit ingebouwde speakers voor een complete audiovisuele ervaring.

Voordelen

 • Hoog beeldkwaliteit met 4K Ultra HD-resolutie
 • Groot scherm voor een meeslepende kijkervaring
 • Goede ingebouwde speakers

Nadelen

 • Iets lagere verversingssnelheid in vergelijking met andere modellen

3. Philips Evnia 32M1C5200W

beste monitor voor ps5
Eindbeoordeling:
9.2

Beeldkwaliteit

RESPONSTIJD

PRIJS - KWALITEIT

Op zoek naar een gebogen monitor? Kies dan voor de Philips Envia monitor. Deze monitor is de beste curved 32-inch monitor. De gebogen vorm zorgt voor een uiterst meeslepende kijkervaring en zorgt ervoor dat je volledig op kunt gaan in je game. Met een snelle responstijd worden beelden vloeiend weergegeven, zelfs tijdens zeer snelle gameplay. De monitor heeft ook ingebouwde speakers voor een verbeterd geluid.

De Philips Evnia heeft een Full HD-scherm dat scherpe beelden met levendige kleuren biedt. Ook biedt het scherm maar liefst 240Hz, waardoor de monitor zorgt voor een onvergetelijke game ervaring.

Voordelen

 • Uitstekend gebogen scherm
 • Ingebouwde speakers
 • Hoge verversingssnelheid voor vloeiende gameplay

Nadelen

 • De resolutie is Full HD in plaats van 4K
 • Enige reflectie

4. LG UltraGear 34GP63AP-B Curved Ultrawide QHD Gaming Monitor

beste monitor voor ps5
Eindbeoordeling:
9.1

Beeldkwaliteit

RESPONSTIJD

PRIJS - KWALITEIT

Deze LG monitor biedt een zeer geavanceerd ultrabreed scherm, en is dan ook de beste ultrawide monitor van dit moment. Met een hoge verversingssnelheid van 160Hz en een responstijd van 1ms is de monitor zeer snel en gebruiksvriendelijk. Het QHD-scherm zorgt voor scherpe beelden en de ultrabrede verhouding zorgt voor een breder gezichtsveld.

Met een verversingssnelheid van 160Hz en een snelle responstijd van 1ms worden beelden vloeiend weergegeven, zonder vervelende haperingen. Het IPS-paneel zorgt er daarnaast voor dat kleuren nauwkeurig worden weergegeven en een brede kijkhoek mogelijk is.

Voordelen

 • Ultrabreed scherm en brede kijkhoek
 • Zeer hoge verversingssnelheid en snelle responstijd

Nadelen

 • Iets lagere resolutie in vergelijking met sommige andere monitoren
 • Vanwege de zeer brede hoek dient de beeldverhouding in sommige gevallen aangepast te worden

5. Arzopa Portable Monitor A1S

beste monitor voor ps5
Eindbeoordeling:
8.8

Beeldkwaliteit

RESPONSTIJD

PRIJS - KWALITEIT

Ben je op zoek naar een draagbare monitor die je gemakkelijk onderweg kunt meenemen? Kies dan voor de beste draagbare Arzopa monitor met een 15.6-inch Full HD-scherm. De Arzopa is een goede monitor voor de ps5 en beschikt over USB-C-connectiviteit, waardoor je je PS5 eenvoudig kunt aansluiten en kunt gamen waar je maar wilt.

De Arzopa Portable Monitor wordt geleverd met een smart cover en ingebouwde speakers voor extra gemak en functionaliteit.

Voordelen

 • Draagbaar ontwerp voor gaming onderweg
 • Gemakkelijke aansluiting via USB-C
 • Inclusief smart cover

Nadelen

 • Kleiner schermformaat in vergelijking met andere opties.
 • Minder fijne details

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}