Beste Panasonic TV [Test 2024]

beste panasonic tv

Panasonic TX-32LSW504 - 32 inch - Full HD

beste panasonic tv

Panasonic TX-48LZW984 - 48 inch - 4K OLED

beste panasonic tv

Panasonic TX-55LX650E - 55 inch - 4K LED 

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


4 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste Panasonic TV van 2024? Om deze zoektocht voor jou makkelijk te maken, heb ik voor jou de best geteste Panasonic TV's op een rijtje gezet. Ik heb onderzoek gedaan en de beste Panasonic tv's geselecteerd na het vergelijken van Panasonic TV's. Ik heb deze modellen verdeeld in 5 onderdelen. Op prijs/kwaliteit: de beste 32 inch tv, de beste 48 inch tv en de beste 55 inch tv.

Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 4 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 5 best geteste Panasonic TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk. Welke Panasonic TV het beste voor jou is, ontdek je in dit artikel.

Top 10  Beste Panasonic TV's

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de meest verkochte Panasonic tv's bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een Panasonic TV?

In dit stukje leg ik je uit waarom Panasonic een goed televisiemerk is om aan te schaffen. Panasonic staat bekend om haar ultieme beeldkwaliteit. Vooral de topmodellen, de Panasonic Viera-tv's, zijn helemaal geweldig. Deze modellen worden gebruikt in de wereld van film en bioscoop. Met de zoektocht naar de beste Panasonic TV weet je dus dat jij jouw favoriete film ziet zoals het hoort.


De Panasonic smart TV's draaien op Firefox OS. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke besturingssysteem waar je makkelijk online videos's, apps en je favoriete uitzendingen op kunt bekijken. Ook wordt het energielabel ook steeds belangrijker. Panasonic speelt daar goed op in met haar televisies.


Het instapmodel van Panasonic is een LED TV als schermtype, met als HD Type Full HD. Hier is een klein aanbod van beschikbaar.

Ik raad je aan om toch wel minimaal voor de 43 inch te gaan. Deze televisie die ik van Panasonic aanraad, heeft een resolutie van 4K Ultra HD met HDR (high dynamic range). De 4K Ultra HD beelden zijn 4x zo scherp als de Full HD variant. Als je voor de grotere versies gaat, biedt Panasonic een 55 inch tv met OLED aan. Is dit nog niet genoeg? Dan moet je voor de luxe optie gaan: 65 inch OLED tv.


De OLED tv's van Panasonic leveren heldere bewegende beelden, levendige kleuren en een dun en slank ontwerp door perfecte zwarte kleuren.


Ik garandeer je dat deze Panasonic tv's echt geweldig zijn.


Waar moet ik op letten bij het vergelijken van Panasonic TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van Panasonic televisies.

Type beeldscherm / Resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie.


Panasonic verkoopt veel LCD - LED tv's, maar ook de betere OLED tv. Een 4K TV met Ultra HD is tegenwoordig de resolutie die je zeker moet hebben voor scherp beeld op middelgrote en grote grote televisies.


Daarnaast er ook Local Dimming Edge Lit. Dit is een technologie waarbij het scherm zelf op licht. Er is geen achtergrondverlichting nodig, wat resulteert in een beeld waar de kleur zwart écht zwart is. Hierdoor zijn er natuurgetrouwe, rijke kleuren zichtbaar en zijn contrasten goed zichtbaar. Daarnaast: geen achtergrondverlichting nodig = een dunner scherm.


Verder is er ook nog de techniek VIERA. Dit is een relatief nieuwe technologie van Panasonic. De VIERA tv's blinken uit op het gebied van beeldkwaliteit.

Schermafmetingen

Panasonic heeft verschillende schermafmetingen bij haar televisies. Zo kun je makkelijk kiezen voor een klein goedkoper of duurder model met groot scherm. De meest voorkomende afmetingen bij Panasonic televisies, zijn van klein naar groot: 43 inch (109cm), 49 inch (125 cm), 55 inch (140 cm) en 65 inch (165 cm). 65 inch is ook direct het grootste formaat van het merk.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Mijn advies is om een goede Panasonic smart TV met laadsnelheid van minimaal 100 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je garanderen dat je dan geniet van het beste beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Het 4K HDR model vind ik echt uitstekend.

Aansluitpoorten

Bij een goede Panasonic smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste Panasonic TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw Panasonic TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste Panasonic TV’s liggen breed. De Panasonic TV met de allerbeste kwaliteit (4K OLED HDR) geniet een waarde van rond de 3500 euro.


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 500 euro. Deze zijn 40 inch. Tussen de 750 euro en 1800 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Voor een goede OLED tv betaal je zeker minimaal 1800 euro.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van Panasonic TV's?

Panasonic TV review: De belangrijkste voordelen van Panasonic smart televisies.

Voordelen
  • Betrouwbaar merk
  • Panasonic tv's staan bekend om de uitstekende beeldkwaliteit
  • Met Firefox OS toegang tot een groot aantal apps

Wat zijn de nadelen van Panasonic TV's?

Panasonic TV review: De belangrijkste nadelen van Panasonic smart televisies.

Nadelen
  • Over het algemeen geen draaibare voet beschikbaar die kijkpositie verandert
  • Over het algemeen geen ingebouwde soundbar aanwezig, alleen bij OLED-tv's

Over Panasonic

De meeste mensen kennen het merk Panasonic wel wel. Panasonic is een Japans bedrijf en vond zijn oorsprong in het jaar 1918. Tegenwoordig is het merk de grootste electronica producent ter wereld. Naast televisies verkopen zij ook vele andere home entertainment, maar ook autosystemen.


Panasonic is bekend van het sponsoren van de Olympische Spelen. De slogan van Panasonic is: A Better Life, A Better World.


Wat is de beste Panasonic TV?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de Panasonic televisie als beste koop?  

beste panasonic tv

Panasonic TX-32LSW504 - 32 inch - Full HD

beste panasonic tv

Panasonic TX-48LZW984 - 48 inch - 4K OLED

beste panasonic tv

Panasonic TX-55LX650E - 55 inch - 4K LED 


Beste Philips TV (alternatief)

- Beste LG TV (alternatief)


Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de Panasonic TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste Panasonic TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van Panasonic TV's?

Panasonic heeft een groot aanbod aan televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 350 euro. De volgende prijscategorie ligt op 500 tot 1800 euro en die loopt door tot het duurste segment. Het duurste segment eindigt op ongeveer 3700 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke categorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op Panasonic TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Op Panasonic televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. Ik moet bekennen dat in mijn 30-jarige carrière amper een televisie van dit merk ben tegengekomen die al tijdens de garantieperiode mankementen vertoonde.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}