Beste Philips TV [Test 2024]

beste philips tv

Philips 48OLED707 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 55OLED807/12 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 65OLED707 - 4K OLED Ambilight

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste Philips TV van 2024 die het best bij jou past? Om deze zoektocht voor jou makkelijk te maken, heb ik voor jou de best geteste Philips TV's op een rijtje gezet. Ik heb onderzoek gedaan en de beste tv's geselecteerd na het vergelijken van de Philips TV's.

 

Ik heb deze modellen verdeeld in 5 onderdelen. Op prijs/kwaliteit: de beste 50 inch tv, de beste 55 inch tv en de beste 70 inch tv. Daarnaast de beste budget tv (43 inch) en de meeste luxe Philips tv die als beste uit te test kwam (65 inch).


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 5 best geteste Philips TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk.


Welke Philips TV het beste voor jou is, ontdek je in dit artikel.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Andere Philips TV's 

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de meest verkochte Philips TV's bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een Philips TV?

Je zou alleen al een Philips TV moeten aanschaffen omdat het Nederlands is. Geintje natuurlijk ;). Een televisie moet écht bij jou passen, en laat je daar nou net op de goede website zijn daarvoor.


Philips maakt tv's als enige in zijn soort en zijn erg bijzonder. Zo kun je denken aan de Ambilight technieken. Ambilight staat voor 'Ambient Lighting' en dat betekent 'sfeervolle verlichting'. Deze techniek zorgt voor een intensere kijkervaring, namelijk verlichting op de muur achter de tv. De kleur van het licht past zich aan op basis van de tv beelden. Bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd wordt deze kleur dus groen. Amblight werkt op elke soort muur en biedt alle kleuren.


De Philips tv-modellen met Ambilight creëren rustigere beelden, dankzij meekleurende lampen achter de televisie. Dit alleen al is een innovatie van Philips dat ervoor zorgt dat de kijksensatie erg verfraait.


Het systeem waar de beste Philips smart TV's op draaien is Android TV. Hierin heb je toegang tot waanzinnig veel apps. Het systeem waar de wat goedkopere smart TV's van Philips op draaien, heet Saphi. Deze is weliswaar wat minder uitgebreid, maar alsnog prima als je daar niet zoveel waarde aan hecht.


Philips zet altijd wel televisies op de markt met erg goede kwaliteit. Inmiddels is dit wereldwijd ook bekend.


Hierna komen we al snel bij de modellen die beschikken over 4K Ultra HD resolutie. Dit zijn in mijn ogen echt hele goede tv's van Philips. De 4K Ultra HD beelden zijn 4x zo scherp als de Full HD variant. Als je voor de grotere versies gaat, dus 55 inch of 65 inch, biedt Philips OLED TV's aan.


De OLED tv's van Philips leveren heldere bewegende beelden, levendige kleuren en een dun en slank ontwerp door perfecte zwarte kleuren. Ik garandeer je dat deze Philips tv's echt geweldig zijn. Het is erg lastig om betere te vinden.

beste philips tv

Philips 48OLED707 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 55OLED807/12 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 65OLED707 - 4K OLED Ambilight


Waar moet ik op letten bij het vergelijken van Philips TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van Philips televisies.

Type beeldscherm / Resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv . De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie.


Philips verkoopt veel LED tv's, maar ook de betere en scherpere OLED tv. Een 4K TV met Ultra HD of 8K TV is tegenwoordig de resolutie die je zeker moet hebben voor scherp beeld op middelgrote en grote grote televisies.


Daarnaast er ook Local Dimming. Dit is een technologie waarbij het scherm zelf op licht. Er is geen achtergrondverlichting nodig, wat resulteert in een beeld waar de kleur zwart écht zwart is. Hierdoor zijn er natuurgetrouwe, rijke kleuren zichtbaar en zijn contrasten goed zichtbaar. Daarnaast: geen achtergrondverlichting nodig = een dunner scherm. Self-emitting en Back lit zijn de meest gebruikte vormen.

Schermafmetingen

Philips heeft erg verschillende schermafmetingen bij haar televisies. Misschien wel het meeste van alle merken. Zo kun je makkelijk kiezen voor een klein goedkoper of duurder model met groot scherm. De meest voorkomende afmetingen bij Philips televisies zijn, van klein naar groot: 43 inch TV (109 cm), 55 inch (140 cm) en 65 inch (165 cm). Het grootste formaat van Philips is 75 inch, maar liefst 190cm en goed voor de ultieme bioscoopervaring.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Philips heeft veel tv's in 100 Hz, maar ook zelf genoeg van 200 Hz. Mijn advies is om een goede Philips smart TV met laadsnelheid van minimaal 100 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je garanderen dat je dan geniet van het beste beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Het 4K HDR model vind ik echt uitstekend.

Aansluitpoorten

Bij een goede Philips smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste Panasonic TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw beste Philips TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste Philips TV’s liggen breed. De Philips TV met de allerbeste kwaliteit (4K OLED TV met HDR) geniet een waarde van rond de 3600 euro.


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 300 euro. Deze zijn 43 inch. Tussen de 500 euro en 1800 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Voor het beste Philips model betaal je zo'n 2500 a 3600 euro.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat zijn de voordelen van Philips TV's?

Philips TV review: De belangrijkste voordelen van Philips smart televisies.

Voordelen
  • Betrouwbaar merk
  • Nederlandse trots
  • Philips tv's staan bekend om de geweldige beeldkwaliteit mede dankzij de Ambilight techniek
  • Met Android TV toegang tot een groot aantal apps

Wat zijn de nadelen van Philips TV's?

Philips TV review: De belangrijkste nadelen van Philips smart televisies.

Nadelen
  • Philips TV's zijn vaak wat duurder dan andere merker

Over Philips

Wie kent Philips niet? Onze Nederlandse trots! Ontstaan in het jaar 1891 in de plaats Eindhoven. Inmiddels is dit elektronicaconcern wereldwijd actief. Naast televisies verkoopt Philips ook vele andere elektronica. Denk hierbij aan medische apparatuur, zoals MRI-scanners, maar ook een brede groep aan huishoudelijke apparaten.


Leuk feitje: Philips is de oprichter van voetbalclub PSV. Tot het jaar 2016 was Philips hoofdsponsor van de club,


Wat is de beste Philips TV?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de Philips televisie als beste koop?  

beste philips tv

Philips 48OLED707 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 55OLED807/12 - 4K OLED Ambilight

beste philips tv

Philips 65OLED707 - 4K OLED Ambilight

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de Philips TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste Philips TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van Philips TV's?

Philips heeft een erg groot aanbod aan televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 300 euro. De volgende prijscategorie ligt op 500 tot 1800 euro. Prijzen van de beste Philips TV's in het duurste segment liggen op 2600 a 3600 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke categorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op Philips TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Op Philips televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. Ik moet bekennen dat in mijn 30-jarige carrière amper een televisie van dit merk ben tegengekomen die al tijdens de garantieperiode mankementen vertoonde.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}