Beste Receiver

Beste Receiver

Beste Receiver van 2024

De Yamaha RN-402D MusicCast Stereo Receiver

Het was een interessante test, met uiteindelijk een welverdiende winnaar. De Yahama RN-402D MusicCast HiFi Stereo Receiver is verkozen tot beste receiver van 2024!


Deze mooie Yahama receiver laat je genieten van de hoogste kwaliteit geluid en is te combineren met je eigen versterker en speakers.


Beluister in high resolutie audio, incl DSD, met de aanwezigheid van MusicCast, Airplay en Bluetooth.


Geïnteresseerd? Klik op de rode knop en zie waar de beste Receiver op dit moment het best geprijsd is!

Een receiver, ofwel ontvanger of versterker, is voorzien van een tuner en maakt deel uit van je home cinema of HiFi systeem. Met dit systeem zorg je dus voor nòg beter geluid en daarmee een ultieme thuisbioscoop ervaring.


Maar waar moet je zoal op letten bij het kopen van een receiver en wat is de beste koop receiver van dit moment?

In de onderstaande tekst lees je meer over receivers en lees je wat op dit moment de vijf best geteste receiver modellen zijn. 

Meer dan 20 verschillende Receivers getest

25 uur+ onderzoek


3 Experts geïnterviewd

 

130+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste Receivers

Beste Receiver

Beste receiver test 2024
1. De Yamaha RN-402D MusicCast Stereo Reciever

Beste Receiver

Beste receiver consumentenbond

2. De Yamaha RS-202DAB Receiver

Goede Receiver

Meest receiver met phono-versterker

3. De Marantz PM6007 - Geïntegreerde Versterker

Goede Receiver

Beste receiver met 8K resolutie

4. Denon AVR-X2700H - 7.2-kanaals 8K AV-receiver

Goedkope receiver

Beste goedkope receiver

5. De Marmitek Surround Anywhere 221 AV-zender & ontvanger


Top 10  Beste Receivers

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde receivers bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste receivers momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een receiver?

Indien je opzoek bent naar een receiver kom je voor een grote uitdaging te staan. Zo zijn er tal van verschillende apparaten verkrijgbaar en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen.


Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je rekening houden met een aantal factoren. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar het vermogen van de receiver, de verbinding, geluidstechnieken, en naar de verschillende uitgangen van het systeem.

Uiteraard kun je ook rekening houden met het design en met het budget van de receiver.

Vermogen

Ten eerste is het belangrijk om te kijken of de receiver beschikt over een krachtig vermogen. Het vermogen van een receiver wordt over het algemeen standaard uitgedrukt in Watt. Gemiddeld is het vermogen van een krachtige receiver rond de 120 tot 140 Watt.

Type aansluiting

Ook is de manier van verbinding belangrijk. Bekijk of het systeem gekoppeld dient te worden met kabels of draadloos verbonden kan worden doormiddel van bluetooth of wifi.


De meeste systemen beschikken over zowel WiFi als Bluetooth. Indien het apparaat Bluetooth verbinding heeft, is het ook aan te raden om te kijken hoe groot het Bluetooth bereik is van het apparaat.


Hoe groter het bereik, hoe eenvoudiger je overal bereik hebt binnen je woning. Bekijk ook of het apparaat te verbinden is aan je huidige speakers, indien je de systemen met elkaar wilt combineren.

Geheugen

Naast het vermogen en het type aansluiting is het ook belangrijk om te kijken naar de verschillende geluidstechnieken waarover de receiver beschikt. Bekijk bijvoorbeeld of de receiver dolbi surround geluid ondersteund of dat de receiver een phone-versterker ondersteund voor nog krachtiger geluid.


Bij het kopen van een receiver is het ook belangrijk dat je let op de verschillende uitgangen. Bekijk bijvoorbeeld of de receiver beschikt over optische uitgangen en optische ingangen.

Overig

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt of de receiver bij jouw interieur past en of de receiver binnen jouw budget past. Bekijk hoeveel je aan het apparaat wilt besteden en kies een receiver dat binnen jouw budget past.


Wat is de beste Receiver van 2024?

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende receiver systemen. Het vinden van de beste receiver is dan ook een lastige klus. Indien je niet voor verrassingen wil komen staan, en graag een model kiest dat aan alle kwaliteitsvoorwaarden voldoet, kun je het best uit een van de onderstaande best geteste modellen kiezen.


De lijst met best geteste receivers zijn uitvoerig getest in de receiver test en geselecteerd op basis van diverse eigenschappen, zoals kwaliteit, functies en gebruiksgemak. Elk type heeft zo zijn unieke eigenschappen en diverse voor- en nadelen. Bekijk daarom wat voor jou van belang is en kies een receiver die aansluit bij jouw wensen.

1. De Yamaha RN-402D MusicCast Stereo Receiver

Beste Receiver
Eindbeoordeling:
9.8

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Yamaha RN-402D MusicCast Stereo Receiver is een zeer goede receiver die je eenvoudig kunt combineren met je eigen versterker en speakers. Met deze receiver geniet je van hoge kwaliteit geluid en kun je eenvoudig muziek afspelen via een PC of NAS systeem.

De receiver beschikt over MusicCast, AirPlay en Bluetooth en ook over een high resolutie audio, inclusief DSD. Met een Bluetooth bereik van maar liefst 10.000 meter, zorg je ervoor dat je binnenshuis overal optimaal bereik hebt.

Voordelen

 • Hoog vermogen
 • WiFi en Bluetooth
 • Multiroom

Nadelen

 • Geen optische uitgangen

2. De Yamaha RS-202DAB Receiver

Beste Receiver
Eindbeoordeling:
9.6

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Yamaha RS-202 DAB receiver is de beste receiver volgens de consumentenbond en komt ook als beste uit de receiver test 2024. De receiver biedt hoogwaardige geluidskwaliteit en heeft tal van gunstige eigenschappen. Zo beschikt de receiver over 2x 100 watt uitgangsvermogen en kun je met de receiver eenvoudig draadloos muziek streamen.

De Yamaha RS-202 DAB receiver biedt toegang tot Digitale Radio via DAB/DAB en beschikt daarnaast over multiroom tooltip en een vermogen van 140.

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Topkwaliteit geluid
 • Multiroom tooltip

Nadelen

 • WiFi tooltip

3. De Marantz PM6007 - Geïntegreerde Versterker

Goede Receiver
Eindbeoordeling:
9.5

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De PM6007 van Marantz biedt een kraakhelder geluid dankzij het 2-kanaals Hifi-systeem. Het apparaat wordt aangedreven met behulp van een ringkerntransformator en aangepaste blokcondensatoren, waardoor de receiver 45 watt (8 ohm, 20 HZ-20 kHz) vermogen per kanaal levert.

De receiver is eenvoudig te installeren en kan zowel op analoge als digitale bronnen aansluiten worden. De receiver beschikt daarnaast over een phono-voorversterker, waardoor je met deze receiver geniet van audio met resolutie van maar liefst 192 kHz /24 bits.

Voordelen

 • Subwoofer pre-out
 • Hoog vermogen
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Redelijk prijzig ten opzichte van andere modellen
 • Geen multiroom

4. Denon AVR-X2700H - 7.2-kanaals 8K AV-receiver

Goede Receiver
Eindbeoordeling:
9.0

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Denon AVR-X2700H voldoet aan alle standaarden van home cinema liefhebbers. De AVR-X2700H is voorzien van 150W per kanaal en zorgt daarmee voor een zeer realistische 3D-audio-ervaring.

Ook beschikt de receiver over Dolby Atmos of DTS:X en ondersteunt het apparaat de laatste HDMI-videotechnologieën, waaronder onder andere 8K en 4K. Hiermee biedt de receiver het ultieme beeldkwaliteit.

Voordelen

 • Optimale 3D audio ervaring
 • Zeer krachtig geluid
 • Bluetooth en WiFi

Nadelen

 • Geen optische uitgangen
 • Redelijk prijzig

5. De Marmitek Surround Anywhere 221 AV-zender & ontvanger

Goedkope receiver
Eindbeoordeling:
8.3

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De Marmitek Surround Anywhere 221 receiver is een relatief goedkope receiver die alsnog aan alle eisen van een hoogwaardige receiver voldoet. Zo beschikt het apparaat over een digitale draadloze surround zender, waarmee je het apparaat draadloos kunt aansluiten aan bestaande achterluidsprekers en heeft de receiver een ongecomprimeerde digitale overdracht voor optimaal geluid zonder enige verstoringen.

De Marmitek Surround Anywhere 221 receiver is voorzien van 2,4GHz techniek en beschikt over een automatisch aanpasbaar volume, indien deze harder of zachter wordt gezet, dankzij de directe aansluiting op de luidsprekeruitgang. Daarnaast zorgt deze receiver altijd voor de juiste balans tussen de voor- en achterluidsprekers.

Voordelen

 • Topkwaliteit geluid
 • Eenvoudig te koppelen aan andere speakers

Nadelen

 • Geen multiroom
 • Geen optische uitgangen

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}