Beste Samsung TV [Test 2024]

beste samsung tv

Samsung QE43Q60B - 43 inch - 4K QLED

beste samsung tv

Samsung QE55QN85B - 55 inch - 4K Neo QLED

beste samsung tv

Samsung QD65S95B - 65 inch - 4K OLED

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste Samsung TV en hierbij veel verschillende Samsung tv-modellen getest. Bij het testen heb ik de modellen verdeeld in 3 onderdelen. De beste 43 inch, de beste 55 inch en de beste optie van 65 inch.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 3 best geteste Samsung TV's van 2024 gekomen.


Dus ben je opzoek naar een goede Samsung smart tv, maar weet je het allemaal even niet meer? Ik maak het makkelijk. Waarom en welke Samsung tv het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel.

Een goede Samsung televisie koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl


Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een Samsung TV?

Wil je een nieuwe tv kopen, maar kom je er niet echt uit welke je nou moet nemen? Een goede Samsung smart tv is een uitstekende keuze. Samsung TV’s hebben een mooi design en schitterend beeld.

Een goede Samsung TV hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Een heerlijke Samsung televisie kun je al krijgen voor onder de 600 euro. Dit zal geen groot model, maar als je tevreden bent met 43 inch, dan is dat zeker een goede keuze. 


De beste TV modellen van Samsung zijn de zogeheten QLED tv’s. QLED is vergelijkbaar met OLED, maar dan specifiek van Samsung zelf. Wil je het grootste en scherpste beeld? Dan is een Samsung QLED 8K TV het model die je zoekt. Deze modellen zijn nog 4x scherper als de al scherpe QLED 4K TV.


Als je een Samsung smart TV koopt, haal je ongetwijfeld een televisie binnen met een hoge kwaliteit. Ook heb je met Samsung Smart Hub toegang tot een groot aanbod aan apps, waarmee je heel makkelijk games, series, games en meer kan zien. Dit zijn functionaliteiten die geen probleem zijn voor de beste Samsung televisies. Tenslotte wordt het energielabel ook steeds belangrijker. Samsung speelt daar goed op in en ook daarom heb ik voor jou de meest energiezuinige Samsung TV's geselecteerd.


Waar moet ik op letten bij het vergelijken van Samsung TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van Samsung TV's.

Type beeldscherm / Resolutie

De meeste mensen vinden het scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een TV. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de zaken waarop het scherm beoordeeld wordt. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. 4K is hiervoor de resolutie die je tegenwoordig zeker moet hebben voor scherp beeld op grote televisies. Voor een kleinere TV is Full HD tegenwoordig de meest gebruikte resolutie.

Verder moet je ook nog de keuze maken of je een QLED TV wilt. Dit is een technologie dat een laag Quantum dots kent. Het effect hiervan is dat je een zeer realistisch kleurbereik krijgt waarbij de kleinste kleuraccenten zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een fantastische helderheid met natuurgetrouwe kleuren.

Uiteindelijk hangt het er helemaal van af waar je naar op zoek bent.

Schermafmetingen

Één van de belangrijkste eigenschappen van jouw beste Samsung TV is de afmeting. De meest voorkomende afmetingen zijn, van klein naar groot: 50 inch (127cm), 55 inch (140 cm), 65 inch (165 cm) en 75 inch (190 cm). De grootste Samsung TV dat momenteel verkocht wordt, is 85 inch. Dit is een afmeting van 216 cm.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Mijn advies is om een Samsung smart TV met laadsnelheid van minimaal 120 Hz (Hertz) te kopen. Zo geniet je van een aangename beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel High Dynamic Range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven.

Ik raad je aan om voor een Samsung TV te kiezen met ten minste HDR 1000.

Aansluitpoorten

Bij een goede Samsung smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste Samsung TV-modellen hebben zeker 3 USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.

Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw Samsung TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste Samsung TV’s liggen breed. De Samsung TV met de allerbeste kwaliteit (8K Ultra HD QLED) en grootste afmeting (85-inch) geniet een waarde van 9000 euro. Samsung TV’s met dezelfde kwaliteit, maar een iets kleinere afmeting, hebben een prijs van tussen de 4000 en 7000 euro.

De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 500 euro.  Tussen de 9000 euro en 500 euro is er logischerwijs nog een groot aanbod aan goede Samsung TV’s. Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. De prijzen hiervan ligt op rond de 2000 euro.


Wat zijn de voordelen van Samsung TV's?

Samsung TV review: De belangrijkste voordelen.

Voordelen
  • Betrouwbaar merk
  • Uitstekende kwaliteit televisies
  • Toegang tot groot aantal apps met Smart Hub
  • Uitgebreide keuze aan modellen

Wat zijn de nadelen van Samsung TV's?

Samsung TV review: De belangrijkste nadelen.

Nadelen
  • Over het algemeen duurder dan andere merken, maar kwaliteit kent een prijs
  • Beschikt niet over OLED, maar wel het vergelijkbare QLED

Over Samsung

Iedereen kent wel iemand die een product van Samsung heeft. Samsung wordt gezien als één van de meest toonaangevende technologische bedrijven ter wereld en staat mede daardoor ook in de top 10 van meest bekende merken.

Samsung is een Zuid-Koreaans bedrijf en werd opgericht in 1938. Anno 2024 verkoopt het merk wereldwijd veel populaire producten: televisies, smartphones, tablets, koelkasten en meer.


Leuk feitje: de naam 'Samsung' betekent 'drie sterren'. Sam = 3, sung = ster. Ook was Samsung de eerste die een digitale televisie verkocht. Dit was in het jaar 1998.


Wat is de beste Samsung TV?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; Wat is de beste Samsung TV? 
Hieronder heb ik de 3 beste TV's van dit merk uitgezocht in 3 verschillende maten:

beste samsung tv

Samsung QE43Q60B - 43 inch - 4K QLED

beste samsung tv

Samsung QE55QN85B - 55 inch - 4K Neo QLED

beste samsung tv

Samsung QD65S95B - 65 inch - 4K OLED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de Samsung TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. DeDaarnaast heb ik de beste Samsung TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van Samsung TV's?

Samsung heeft een groot aanbod aan televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 450 euro. De volgende prijscategorie ligt op 800 tot 2000 euro. Het meest luxe segment begint vanaf ongeveer 3000 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke categorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op Samsung TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Op Samsung televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Ik moet eerlijk bekennen dat in mijn 30-jarige carrière, zelden een televisie van dit merk ben tegengekomen die al tijdens de garantieperiode mankementen vertoonde.

Heb ik een speciale afstandsbediening nodig?

Ben je die tafel / la vol met verschillende afstandsbedieningen wel een beetje zat? Het gedoe hiermee is verleden tijd. Met de One Remote Control van Samsung kun je alle apparaten, die verbonden zijn met je Samsung TV, bedienen met 1 afstandsbediening. Denk hierbij aan je soundbar, HiFi systeem,  Blue-ray speler, Playstation, USB aansluiting en apps. Deze afstandsbediening wordt bij veel Samsung smart TV's meegeleverd. Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}