Beste Sony TV [Test 2024]

Hoe ben ik tot deze Top-5 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


4 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste Sony TV en hierbij veel verschillende Sony tv-modellen getest. Ik heb deze modellen verdeeld in 5 onderdelen. Op prijs kwaliteit: de beste 43 inch tv, de beste 55 inch tv en de beste 65 inch tv.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 4 andere experts geïnterviewd. Ook heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Zo ben ik tot de 5 best geteste Sony TV's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een tv om te kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk.


Waarom en welke Sony TV het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. De beste Sony TV koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Top 10  beste Sony TV's 

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de meest verkochte  Sony TV's bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een Sony TV?

Hier leg ik je uit waarom Sony een goed merk is om als televisie aan te schaffen. De TV's van Sony staan bekend om hun goede beeldkwaliteit, wat het een goede keuze maakt om er een van dit merk aan te schaffen. Wat veel mensen niet weten, is dat Sony niet haar eigen LCD beeldschermen produceert. Zij kopen deze in bij andere producenten, maar maakt deze met hun eigen technologieën nog een stuk beter. Zo gebruiken ze dus schermen van een ander merk, maar dan beter op hun eigen manier. Bij het vinden van de beste Sony TV kan je gegarandeerd genieten van scherpe, natuurgetrouwe kleuren.


De meeste Sony Smart TV's draaien op Android, het zogenaamde Android TV. Dit is een erg handig en gebruiksvriendelijke systeem waarop je toegang hebt tot onwijs veel apps, bijvoorbeeld Netflix, YouTube en social media.


Het instapmodel van Sony TV's heeft als resolutie Full HD en met een basis smart platform. Hier is er een kleiner aanbod aan functies beschikbaar. De echt goede Sony TV's zijn degene met de resolutie 4K Ultra HD. Deze techniek past Sony steeds vaker toe. De 4K Ultra HD beelden 4x zo scherp als de Full HD varianten. Ik kan je garanderen dat Sony je echt laat genieten. 


Waar moet ik op letten bij het vergelijken van Sony TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je uiteindelijk achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van Sony televisies.

Type beeldscherm / Resolutie

Sony verkoopt televisies in verschillende maten. Het merk verkoopt veel LCD - LED tv's, maar ook de betere OLED tv. Sony heeft het makkelijk gemaakt voor de consument. Voor elke type hebben ze een apart model type gemaakt. De instapmodellen van Sony Dit zijn de kleinere modellen (t/m 43 inch) en beschikken over Full HD. De middelgrote modellen zijn t/m 50 inch. Deze hebben slimme functies, maar zonder Android TV. De uitgebreidere modellen zijn LED-LCD en Ultra HD tv's. Dit model beschikt over HDR (high dynamic range) wat zorgt een mooier en groter contrast waarbij het kleurbereik zeer realistisch is. De modellen beschikken over Android TV.


De meest luxe Sony TV opties hebben onwijs veel functionaliteiten en zijn beschikbaar in de grotere maten. Het grootste verschil is dat deze modellen over OLED beschikken: een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden. Dit is in mijn ogen het paradepaardje van Sony. Wil je een mooie beeld ervaring? Ga dan voor een 4K TV.

Schermafmetingen

Sony heeft veel verschillende schermafmetingen bij haar televisies, wat ervoor zorgt dat er veel keuze is in groottes. Zo kun je makkelijk kiezen voor een goedkoper of duurder model met groot scherm. De meest voorkomende afmetingen bij Sony televisies, zijn van klein naar groot: 49 inch (124cm), 55 inch (140 cm), 65 inch (165 cm) en 75 inch (190 cm). De grootste Sony TV dat momenteel verkocht wordt, is 85 inch. Dit is een afmeting van 216 cm.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Mijn advies is om een Sony smart TV met laadsnelheid van minimaal 100 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je vertellen dat je dan geniet van een fantastische beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Ik vind het 4K HDR model echt uitstekend.

Aansluitpoorten

Bij een goede Sony smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De beste Sony TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw Sony TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste Sony TV’s liggen breed. De Sony TV met de beste kwaliteit (8K Ultra HD Full Array LED) geniet een waarde van 7000 euro.


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van rond de 550 euro. Deze zijn 49 inch. Tussen de 700 euro en 2000 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Voor een goede OLED tv betaal je zeker minimaal 2000 euro.


Wat zijn de voordelen van Sony TV's?

Sony TV review: De belangrijkste voordelen van Sony smart televisies.

Voordelen
  • Betrouwbaar merk
  • Geweldige beeldkwaliteit
  • Met Android TV toegang tot een groot aantal apps

Wat zijn de nadelen van Sony TV's?

Sony TV review: De belangrijkste nadelen van Sony smart televisies.

Nadelen
  • Sommige mensen ervaren dat het geluid minder is ten opzichte van Samsung
  • Over het algemeen geen draaibare voet beschikbaar

Over Sony

Iedereen kent het merk Sony wel. Sony is een wereldwijde elektronicagigant die goed vertegenwoordigd is in allerlei markten. Zij hebben een groot assortiment aan hoogwaardige producten. Zeker bij de wat jongere generatie onder ons staat Sony bekend om de Playstation. Bij de wat oudere generatie de Walkman. De oorsprong van Sony vond plaats in het jaar 1946 in Japan.


Wat is de beste Sony TV?

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de Sony TV's beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste Sony TV's beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van Sony TV's?

Sony heeft een groot aanbod aan televisies. De goedkopere varianten beginnen met een prijs van rondom de 450 euro. De volgende prijscategorie ligt op 700 tot 2000 euro. Het duurste segment begint vanaf ongeveer 6000 euro. In deze uitgebreide test zie je voor elke categorie wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op Sony TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Op Sony televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar. Ik moet bekennen dat in mijn 30-jarige carrière amper een televisie van dit merk ben tegengekomen die al tijdens de garantieperiode mankementen vertoonde.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}