Beste Spelcomputer

Beste spelcomputer

Beste Spelcomputer van 2024

PlayStation 5

Ben jij op zoek naar de beste en meest realistische spelcomputer, en heb je ook wat te besteden? Dan is de PlayStation 5 absoluut de beste keus!


Game in de mooiste 4K resolutie beelden met een maximale verversingssnelheid van 60Hz dankzij de krachtige grafische processor.


Met de ondersteuning van 3D geluid hoor je heel nauwkeurig de richting en diepte van het geluid van je spel.


Verder voel je dynamische trigger effecten op de DualSense controller, waardoor je vel meer beleving haalt uit het gamen.


Klik hieronder op de rode button om te kijken waar deze beste spelcomputer op dit moment het best geprijsd is!

Wil je graag een zo optimaal mogelijke game ervaring? Dan heb je uiteraard een goede spelcomputer nodig. Maar waar moet en goede spelcomputer zoal aan voldoen? En wat zijn op dit moment de best geteste modellen?


Om antwoord te krijgen hebben ik diverse modellen spelcomputers met elkaar vergeleken in de beste spelcomputer test 2024, en heb ik een selectie gemaakt van de beste modellen van dit moment. De resultaten uit deze test lees je in de onderstaande tekst.

Meer dan 10 verschillende Spelcomputers getest

15 uur+ onderzoek


2 Experts geïnterviewd

 

80+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste Spelcomputers

Beste spelcomputer

Beste spelcomputer
1. PlayStation 5 + Sony PlayStation 5 DualSense draadloze controller

Beste Nintendo spelcomputer

2. De Nintendo Switch Console - Blauw / Rood

Meest verkochte spelcomputer

3. Sony Playstation 4 Slim console 500GB

Beste Xbox spelcomputer

4. Xbox Series S Console

Beste goedkope spelcomputer

5. Nintendo Switch Lite Console - Coral


Top 10  Beste Spelcomputers

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde spelcomputers bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste spelcomputers momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een spelcomputer?

Tegenwoordig zijn er tal van goede spelcomputers verkrijgbaar. Elk type heeft zo zijn eigen unieke kenmerken en zijn voor- en nadelen. Het vinden van de beste spelcomputer van dit moment is dan ook een lastige klus.


\Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je kijken naar aspecten die voor jou van belang zijn, zoals bijvoorbeeld het design, de mogelijke games die je met de spelcomputer kunt spelen, de hoeveelheid geheugen, de aansluitmogelijkheden en het budget. 

Design

Uiteraard is het design van een spelcomputer een belangrijke overweging in de aanschaf van een spelcomputer. Bekijk of het design aansluit bij jouw voorkeuren en interieur. Spelcomputers zijn niet voor elk soort game ontworpen.

Wanneer je een spelcomputer koopt dien je daarom rekening te houden met de spellen die je ermee kunt spelen. Bekijk wat jouw favoriete spellen zijn en of de spelcomputer hier toegankelijk voor is.

Geheugen

Naast het design en de soort games je met de spelcomputer kunt spelen is het ook raadzaam om te kijken naar het geheugen. Hoe meer geheugen de spelcomputer bevat, hoe meer data je op de spelcomputer kunt bewaren. Het is daarom goed om rekening te houden met het geheugen van de spelcomputer.

Aansluitmogelijkheden

Ook de aansluitmogelijkheden zijn belangrijk bij het kiezen van een spelcomputer. Bekijk of je de spelcomputer kunt aansluiten aan jouw tv en bekijk wat je hiervoor nodig hebt.

De meeste type spelcomputers zijn eenvoudig te koppelen met een kabel en zijn aan tv-schermen te koppelen. Ook zijn er spelcomputers die draadloos verbonden kunnen worden.

Budget

Ten slotte is het budget uiteraard ook belangrijk bij het kiezen van een spelcomputer. De meeste spelcomputers variëren sterk in prijs en kunnen gemiddeld variëren tussen de 200 tot 800 euro. Bekijk daarom goed hoeveel je wilt besteden aan een spelcomputer en welk type spelcomputer bij jouw budget past.


Wat is de beste spelcomputer?

Om een goed beeld te kunnen geven van de beste koop spelcomputer van dit moment, hebben ik verschillende modellen onderzocht en met elkaar vergeleken in de spelcomputer test. Hierbij is er gelet op het gebruiksgemak en de ervaringen van anderen. 

De beste producten hebben ik opgenomen in de top vijf aan best geteste spelcomputers van 2024.

1. PlayStation 5 + Sony PlayStation 5 DualSense draadloze controller

Beste spelcomputer
Eindbeoordeling:
9.8

Speelplezier

Graphics

Mogelijkheden

De PlayStation 5 + Sony PlayStation 5 DualSense draadloze controller is de beste spelcomputer volgens de consumentenbond en komt ook als beste uit de spelcomputer 2024 test. Met deze PlayStation kun je met twee spelers gamen en game realistischer dan ooit tevoren. Dankzij de krachtige grafische processor biedt de spelcomputer een 4K resolutie en geniet je van haarscherp beeld.

Naast een zeer goede processor beschikt de PlayStation over een maximale verversingssnelheid van 60 frames per seconde. Hierdoor laden games sneller en geniet je daardoor van een optimale spelbeleving. Ten slotte beschikt de spelcomputer over de ondersteuning van 3D geluid. Hierdoor hoor je met deze console de richting en diepte van het geluid zeer realistisch.

Voordelen

 • Krachtige grafische unit
 • Ondersteuning van 3D geluid
 • Hoge verversingssnelheid
 • Erg populair

Nadelen

 • Redelijk groot design waardoor de spelcomputer veel ruimte in beslag neemt
 • Duurder dan vele andere modellen
 • Vaak snel weer uitverkocht

2. De Nintendo Switch Console - Blauw / Rood

Eindbeoordeling:
9.1

Speelplezier

Graphics

Mogelijkheden

De Nintendo Switch is een zeer goede spelcomputer met tal van voordelen ten opzichte van voorgaande modellen. Deze Nintendo heeft een verbeterde accuduur en is dankzij het compacte formaat ideaal voor zowel thuis als onderweg.

De Nintendo Switch console is geschikt voor het spelen van alle Nintendo Switch games en kan gespeeld worden met veel multiplayer opties.

Voordelen

 • Geschikt voor vele spellen
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Zwaar van gewicht

3. Sony Playstation 4 Slim console 500GB

Eindbeoordeling:
9.1

Speelplezier

Graphics

Mogelijkheden

De Sony PlayStation4 is een uitstekende spelcomputer. De Playstation wordt geleverd inclusief Slim console en beschikt over een zeer ruim geheugen van maar liefst 500 GB.

Daarnaast biedt de spelcomputer vele handige opties, zoals de mogelijkheid tot het uitbreiden van een Sony PlayStation camera met verticale stand of het uitbreiden met een grotere harde schijf. Daarnaast is de Playstation 4 eenvoudig aan te sluiten met HDMI en beschikt de spelcomputer over 2 USB 3.0 poorten.

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Goede kwaliteit
 • Meest gebruikte spelcomputer van dit moment

Nadelen

 • Geen 4K-video ondersteuning

4. Xbox Series S Console

Eindbeoordeling:
9.0

Speelplezier

Graphics

Mogelijkheden

De Xbox Series S Console is een goede en snelle spelcomputer voor een lage prijs. De spelcomputer beschikt over een Custom NVME SSD van 512 GB met Xbox Velocity-architectuur.

De spelcomputer heeft snelle laadtijden en kan snel schakelen tussen games. De spelcomputer kan zelfstandig met het internet verbinden en beschikt over een memory stick en een HDMI-aansluiting.

Voordelen

 • Compact van formaat
 • Ruim geheugen van 512 GB
 • HDR All-digital game ervaring

Nadelen

 • Kleine SSD
 • Geen 4K gaming ondersteuning

5. Nintendo Switch Lite Console - Coral

Eindbeoordeling:
8.9

Speelplezier

Graphics

Mogelijkheden

De Nintendo Switch Lite Console is een spelsysteem dat ideaal is en tal van voordelen heeft. Zo is de spelcomputer zeer compact en lichtgewicht, waardoor je de spelcomputer eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen.

De Nintendo Switch Lite Console beschikt daarnaast over een geïntegreerde besturing en is toegankelijk voor vele games.

Voordelen

 • Zeer compact en licht
 • Relatief voordelig in prijs

Nadelen

 • Niet geschikt voor alle Switch games

Beste TV voor PS5

Ben jij opzoek naar de beste televisie voor de PlayStation 5 of andere spelcomputer? Ook daar heb ik uitgebreid onderzoek voor gedaan. Klik op de rode knop hieronder om naar de uitslag van de test te gaan van beste tv's voor de PS5.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}