Beste TV merk

Wat is het beste TV merk?

Samsung TV

Als jij opzoek bent naar een goede televisie, dan wil jij natuurlijk weten: wat is het beste TV merk?

Uit mijn test is gebleken dat Samsung het beste TV merk is van 2024. Samsung is het merk met het grootste aanbod in verschillende prijsklassen en de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ook is het merk bestempeld als zeer betrouwbaar.

Wil je weten waar op dit moment de beste Samsung TV's te vinden zijn?
Klik op de groene knop hieronder:

Als je op zoek bent naar een TV, en wil je weten wat het beste merk is voor een nieuwe televisie? Dan ben je hier op de juiste pagina. Voor jou heb ik onderzoek gedaan naar de beste tv merken van 2024 met uiteindelijk een top 5 die ik opgesteld heb. Ook vertel ik welk TV merk het langste mee gaat.


De top 5 TV merken hebben eigenlijk allemaal een andere visie en leggen hun focus op een andere plek, waardoor het lastig is om te zeggen dat de nummer 1 ook echt de nummer 1 beste tv merk is. Eigenlijk is dit per persoon anders.


Naast de algemene kwaliteitsstandaarden hangt dus ook veel af van je persoonlijke voorkeuren. Daarom vertel ik per merk waar ze goed in scoren en wat de belangrijkste punten zijn. De meeste mensen kopen een tv om programma's, series of films te kijken, maar er zijn ook veel mensen die een tv kopen puur om op te gamen of om ermee te surfen op het internet.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van TVadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de Elektronica-wereld. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Meer dan 10 verschillende TV merken getest

25 uur+ onderzoek


4 Experts geïnterviewd

 

150+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste TV merken

Samsung TV

1. Samsung TV's

Philips TV

3. Philips TV's

Sharp TV

5. Sharp TV's


Top 10  Beste TV's

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde televisies bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste tv's momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een TV?

Als je op zoek bent naar een mooie nieuwe tv vind je het misschien moeilijk om een goede keuze te maken tussen alle verschillende modellen die er tegenwoordig zijn. Om die keuzestress te mijden help ik je graag met goed tv advies. Ik heb veel televisies met elkaar vergeleken aan de hand van verschillende specificaties en van daaruit de best tv merken opgedaan.

Resolutie

De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de belangrijkste zaken waarop een scherm beoordeeld wordt. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie.

Een 4K TV met Ultra HD is tegenwoordig de resolutie die je zeker moet hebben voor scherp beeld op middelgrote en grote grote televisies.

Schermtype

De beste televisies die je op dit moment kunt krijgen hebben niet alleen een hoge pixel resolutie, maar ook veel functionaliteiten voor de moderne tv. Denk aan OLED / QLED panelen, Dolby Vision / HDR en Quantum Dots (verbetering van beeldkwaliteit door middel van nano-kristallen). De quantum dot techniek zorgt voor een betere, mooie, diepe en heldere weergave van kleuren.


Als je voor een goedkoper model gaat in plaats van een duurdere, betekent het dat je wat inlevert op beeldkwaliteit. Het kleurbereik van een OLED scherm is altijd beter dan een LCD scherm. 

Schermformaat

Schermformaten worden uitgedrukt in inches. Het beste inch schermformaat is voor iedereen anders. 55 inch en 65 inch zijn tegenwoordig de populairste grotere schermformaten. Daarnaast zijn 43 inch, 50 inch en 75 inch ook in trek.


Hoe groter de televisie, hoe verder je ervan af kunt zitten. Zo kun je dus meer vrienden mee laten kijken. Het is ook zo dat je op een grotere televisie meer details kunt zien. Bij het zien van de details is ook de resolutie belangrijk. De resolutie geeft aan hoe scherp de tv is; oftewel hoeveel details zichtbaar zijn op het scherm.


Als je erg dicht bij je tv zit, dus zo'n 1,50 meter, zou ik niet groter gaan dan 65 inch. Anders zit je constant met je hoofd heen en weer te kijken. Het is natuurlijk wel zo: hoe groter de tv, hoe mooier de beleving. 

Verversingssnelheid - Hz

Als je naar sport kijkt, heb je vaak te maken met snelle beelden. Je wilt deze snelle beelden natuurlijk wel zo vloeiend mogelijk op je televisie heb. Hierbij is de verversingssnelheid van de televisie belangrijk. Dit is te berekenen in 'Hertz'. Dit wordt ook wel beeldfrequentie of frame rate genoemd. 


De Hertz waarde geeft aan hoe vaak er binnen 1 seconde een nieuwe beeld wordt laten zien op het beeldscherm.  Dus hoe hoger de hertz waarde, hoe beter. Een 100 hertz tv is bijvoorbeeld beter als een 50 hertz tv. Als je sportwedstrijden vloeiend wil bekijken, raad ik je aan om echt een 100 hertz tv te nemen.

HDR - high dynamic range

Ik raad je aan bij het kopen van een televisies om goed te letten of de tv veel van de HDR standaarden ondersteunt. Als een tv bijvoorbeeld Dolby Vision, HDR10 en HDR+ ondersteunt, betekent het dat het beeld een veel groter dynamisch bereik heeft.


Met een HDR zijn er nog meer kleuren zichtbaar, meer details in de schaduwen te zien en zijn lichte beelden extra helder. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Een 4K HDR model is echt uitstekend. 

Ook interessant: beste energiezuinige tv's


Wat is het beste TV merk van 2024?

Wil je een TV kopen van een van de top 5 merken, maar weet je nog steeds niet welke dan het best bij jou past? Lees dan verder. Bekijk wat Samsung, LG, Philips, Sony en Sharp nou zo speciaal maakt, wat de punten zijn waar ze het best op scoren en zich onderscheiden.

1. Samsung televisies

Samsung TV
Eindbeoordeling:
9.8

KWALITEIT

BETROUWBAARHEID

Aanbod

In mijn top 5 test is Samsung uitgekomen als beste TV merk van 2024. Naast de slimme innovaties die ze altijd als een van de eerste op de markt brengen, heeft Samsung eigenlijk altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding. Omdat ze televisies bieden in allerlei prijsklassen, soorten, maten en designs, is het gewoon een gigantisch populair televisie merk.


Wat maakt Samsung de beste?

Het beeldkwaliteit van de tv's is uitstekend, de prijs/kwaliteit (zoals hierboven al genoemd) is erg goed en de keuze is gewoon erg ruim. Voor ieder is er wat wils, waardoor voor veel mensen Samsung het beste TV merk is.

Samsung TV's zijn te verkrijgen vanaf 28 inch tot en met 85 inch.


Daarnaast zijn er de volgende types: LED, QLED, Curved en Plasma. QLED is echt het pareltje van Samsung. Dit is een beeldtechnologie die een betere kijkervaring biedt in een lichte omgeving. Dankzij de laag nanokristallen op het beeldscherm is het gevolg dat er een veel hoger kleurbereik behaald wordt. QLED staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode.


Tizen is het erg gebruiksvriendelijke Smart TV besturingssysteem van Samsung.

Voordelen

 • Prijs/kwaliteit is altijd in orde bij Samsung
 • Groot aanbod in allerlei klasses
 • Betrouwbaar merk

Nadelen

2. LG televisies

LG TV
Eindbeoordeling:
9.6

KWALITEIT

BETROUWBAARHEID

Aanbod

LG is als tweede uit de test gekomen van beste tv merken van 2024.

LG is een van de grootste elektronica producten van de wereld en in de loop der jaren zijn er op het gebied van kwaliteit veel ontwikkelingen geweest, in positieve zin.


Net als Samsung heeft LG een groot aanbod in verschillende tv variaties. Van budget tot premium prijzen en van klein tot groot. Onder ander hierdoor verkoopt LG gewoon erg veel televisies in Nederland.

Wat maak LG het op een na beste tv merk?


Het beeldkwaliteit is bizar goed, de technologieën zijn goed en er zijn veel verschillende formaten te koop. Daarnaast zet LG zich steeds meer in voor duurzaamheid. Zij beseffen namelijk wat voor impact zij wereldwijd hebben.


LG onderscheid zich met de OLED-technologie. OLED staat voor Organic Light Emitting Diodes en dit zorgt ervoor dat organische deeltjes zelf licht geven in het beeldscherm. Hierdoor is er geen achtergrondverlichting nodig, waardoor de kleur zwart ook echt zwart is op de beelden.


Het mooie van LG is dat zij deze technologie zelf produceren, maar ook verkopen aan andere bekende TV merken.

LG verkoopt televisies in verschillende resoluties: Full HD, Ultra HD en 4K, maar tegenwoordig ook al in 8K. De designs brengen een moderne uitstraling, mede omdat ze erg mooi plat zijn.


Het Smart TV systeem van LG is WebOS, die erg gebruiksvriendelijk is

Voordelen

 • Groot aanbod
 • Zelf producent van de OLED techniek
 • De mooiste schermen

Nadelen

3. Philips televisies

Philips TV
Eindbeoordeling:
9.5

KWALITEIT

BETROUWBAARHEID

Aanbod

Philips TV is het nummer 3 TV-merk uit de test van 2024. Philips is een van de grootste namen in de elektronica wereld en uiteraard onze Nederlandse trots. Het bedrijf is erg innovatief en richt zich op buitengewone veranderingen en kwaliteit. Verder worden de televisies ook echt voor mooie schappelijke prijzen aangeboden.


Wat maakt Philips dat ze in de top 3 eindigen?

Philips onderscheidt zich door veel soorten tv's aan te bieden. 4K Ultra HD, OLED, Android en Ambilight zijn allemaal dingen die Philips aanbiedt.


'Wat is Ambilight?' zul je misschien wel denken. Ambilight is echt uniek bij Philips. Het voegt een kleurrijke dimensie toe bij films, series en programma's. Lampen in de randen en de achterkant van de tv zorgen voor een verlichte muur in de kleuren die op het scherm worden weergegeven.


Hierdoor lijkt het beeld groter en is het ook nog eens beter/rustiger voor je ogen als je in een donkere ruimte kijkt. Heb je een feestje? Dan kan de Ambilight ook nog een zorgen voor een mooie sfeerverlichting. Geen enkel ander merk heeft dit.


Philips TV's die beschikken over het Smart TV besturingssysteem Android kunnen er zelfs op gamen, surfen op internet, mooie films bekijken en uiteraard beschikken over Google Play.

Voordelen

 • Nederlandse trots
 • Betrouwbaar merk
 • Uniek met Ambilight optie

Nadelen

4. Sony televisies

Sony TV
Eindbeoordeling:
9.3

KWALITEIT

BETROUWBAARHEID

Aanbod

Ook Sony is een mooi merk die aardig wat verschillende soorten tv's verkoopt. 


Wat maakt Sony televisies tot een goed televisiemerk? Er is een relatief groot assortiment beschikbaar. 4K Ultra HD tv's, OLED displays, Android smart systeem, Curved tv's, Full HD en HD Ready zijn allemaal opties waar je kunt uit kunt kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe Sony TV.


Sony TV's zijn ook in veel verschillende formaten verkrijgbaar. Van de kleinere inch formaten van onder de 40 inch, maar ook de grote vanaf 65 inch en alles daartussenin.


Verder durft het Japanse merk Sony ook wel eens gedurfde innovaties uit te brengen, en daar houd ik wel van. Denk bijvoorbeeld aan de beeldplaat is de AG9 TV van Sony. Hierbij heeft Sony hun eigen Acoustic Surface technologie, die werkt als speaker. Ook waren ze snel met de introductie van OLED en 8K tv's.

 

Voordelen

 • Prima aanbod
 • Meestal goed geluidssysteem
 • Veel verschillende soorten tv's

Nadelen

 • Veel mensen geven de voorkeur aan Samsung, LG of Philips

5. Sharp televisies

Sharp TV
Eindbeoordeling:
8.9

KWALITEIT

BETROUWBAARHEID

Aanbod

Het Japanse merk Sharp is de lijstduwer van de top 5. Als je op zoek bent naar een televisie als je budget redelijk laag is, is een tv van het merk Sharp een ideale uitkomst. Je kunt van mooie beelden genieten voor een pakkende prijs.


Waarom het betrouwbare merk Sharp nog relatief onbekend kan zijn voor mensen, komt het bedrijf weinig investeert in marketing. Voor de consument is dit voordeling, want Sharp TV's zijn daardoor meestal wat goedkoper dan vergelijkbare modellen van andere bekendere merken.


De beste Sharp modellen beschikken over Quattron. De resolutie van Quattron is 2,4 keer hoger dan Full HD. Hierdoor zijn de kleuren erg mooi.


Sharp TV's kun je krijgen in het schermformaat vanaf 24 inch, tot en met 65 inch.

Het Smart TV besturingssysteem heet Sharp Aquos Net+. 

Voordelen

 • Betrouwbaar merk
 • Vooral budget tv's

Nadelen

 • Klein aanbod in Nederland
 • Vooral budget tv's, waardoor er niet echt iets tussen zit als je veel te besteden hebt.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}