Beste TV onder 500 euro

Dit is de beste TV onder 500 euro van 2024:

Beste TV onder 500 euro

Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk is deze prachtige Samsung TV van 55 inch gekozen tot beste tv van onder de 500 euro.


Deze televisie beschikt over een mooi helder beeld en kleuren, mede dankzij de scherpe 4K resolutie. Daarnaast is het design ook echt een eye-catcher!


Wil je dit buitenkansje niet missen en ben je benieuwd naar de laagste prijs op dit moment? Klik dan op de rode knop hieronder!

Ben je op zoek naar een nieuwe televisie van onder de 500 euro? Dat kan dan een hele zoektocht voor je zijn met allerlei verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Om het jou makkelijk te maken, heb ik voor jou de beste 5 opties van 2024 op een rijtje gezet.


Met welke functionaliteiten heb ik allemaal rekening mee gehouden? Dat is het inch formaat, de resolutie, de verversingssnelheid (Hertz) en de smart tv platforms. En uiteraard niet meer dan 500 euro geprijsd. Bekijk dit artikel verder om te weten welke tv's nog meer bij de toppers horen, naast de best geteste Samsung 4K TV.

Meer dan 30 verschillende televisies getest

35 uur+ onderzoek


4 Experts geïnterviewd

 

150+ consumenten reviews gecheckt


Top 3  Beste TV's onder 500 euro

Beste TV onder 500 euro

Beste Samsung TV onder 500 euro

1. Samsung UE55AU7092 - 55 inch - 4K LED

TV onder 500

Beste Philips TV onder 500 euro

2. Philips 43PUS8007 - Ambilight - 43 inch

tv onder 500 euro

Beste LG TV onder 500 euro

3. LG 43NANO786QA - 43 inch - 4K NanoCell


TV's onder 500 euro

Via onderstaande knoppen kun je direct de best beoordeelde televisies onder de 500 euro zien bij de populairste electronica webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de tv's momenteel het voordeligste zijn.


Waar moet je op letten bij het kopen van een TV onder de 500 euro?

Als je op zoek bent naar een tv van onder de 500 euro, is misschien lastig om een goede keuze te maken tussen alle verschillende televisies die er tegenwoordig zijn. Om het voor jou makkelijk te maken, help ik jou graag met het beste tv advies. Ik heb veel televisies met elkaar vergeleken aan de hand van verschillende specificaties en van daaruit de beste 5 opties opgemaakt. 


Bekijk hieronder de belangrijkste punten die bij een goede tv horen. Bij het kopen van een televisie wil je uiteraard geen miskoop doen en om die reden is het belangrijk dat je verschillende criteria in je achterhoofd houdt.

Resolutie en HDR

Op een TV kijk je de mooiste beelden in een 4K resolutie en HDR. Vooral HDR (High Dynamic Range) is erg tof. Hiermee krijg je meer detail in de schaduwen te zien, de lichte beelden zijn extra helder en je ziet veel meer kleuren. De beeldweergave wordt veel nauwkeuriger en dynamischer. 

Verversingssnelheid Hz

Als je naar sport kijkt heb je vaak te maken met snelle beelden. Je wilt deze snelle beelden uiteraard wel zo vloeiend mogelijk op je televisie hebben. Daarbij is de verversingssnelheid van de televisie belangrijk. Dit is te berekenen in 'Hertz'. Dit wordt ook wel beeldfrequentie of frame rate genoemd. 


De Hertz waarde geeft aan hoe vaak er binnen 1 seconde een nieuwe beeld wordt laten zien op het beeldscherm.  Dus hoe hoger de hertz waarde, hoe beter. Een 100 hertz heeft snellere/vloeiendere beelden dan een 50 hertz tv. Als je sportwedstrijden in de beste kwaliteit wil bekijken, raad ik je aan om een 100 hertz tv te nemen. Ben je niet echt een sportkijker of hecht je er niet zoveel waarde aan? Dan is 50 Hz ook echt prima.

Schermformaat + Kijkafstand

Er zijn veel verschillende schermafmetingen in de tv markt. De schermformaten worden uitgedrukt in inches. Voor iedereen is het beste schermformaat anders. Tegenwoordig zijn 55 inch en 65 inch wel de populairste (grotere) schermformaten. 


Als je een grotere tv kiest, moet de resolutie ook beter zijn. Om de beelden zo scherp mogelijk te zien bij een televisie tot en met 65 inch, raad ik je sowieso aan om voor een resolutie te gaan van 4K Ultra HD.


Als je erg dicht bij je tv zit, dus zo'n 1,50 meter, zou ik niet groter gaan dan 65 inch. Anders zit je constant met je hoofd heen en weer te kijken. Het is natuurlijk wel zo: hoe groter de tv, hoe mooier de beleving. 

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer televisies op de markt, waardoor je altijd wel een geschikte tv kunt vinden. Dit betekent wel weer meer uitzoekwerk voor mij, maar dat doe ik voor jou met alle plezier!


1,40 meter tot 3,00 meter - 43 inch (109 cm)

1,50 meter tot 3,50 meter - 50 inch (127 cm)

1,70 meter tot 4,00 meter - 55 inch (140 cm)

Vanaf 2,00 meter tot 5,00 meter - 65 inch (165 cm) 


Functionaliteiten

Een smart tv is op verschillende manieren te bedienen, zelfs met je stem. Ook worden de afstandsbedieningen steeds beter. Vele beschikken over een touchpad of cursor.


Fabrikanten ontwikkelen steeds vaker een app die je gratis kunt downloaden om de tv met je smartphone te bedienen. Zo'n virtuele afstandsbediening heeft alle functies van een normale afstandsbediening, maar het is veel makkelijker in gebruik met bijvoorbeeld het invoeren van tekst.


Dankzij de verschillende software per fabrikant, verschilt per merk de interface van de smart tv. Het gebruik van de ene tv is anders of makkelijker te gebruiken dan de andere tv.


Er zijn meerdere manieren die een smart televisie aantrekkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld je smartphone of tablet verbinden met je smart tv waarmee je video's naar je tv kunt streamen. Veel toestellen gebruiken Bluetooth, maar WiFi kan ook gewoon natuurlijk. 


Audio

Bij het kopen van een nieuwe tv let je voornamelijk op het beeld. Maar het geluid is zeker ook niet onbelangrijk. De hedendaagse televisies met 4K beschikken over prima geluidskwaliteit.


Om je televisie beleving nog meer te vergroten, raad ik je aan om ook te kijken voor een soundbar. Een soundbar versterkt en verbetert het geluid van de tv flink. Je kunt ook nog kiezen voor een surround set voor een inheems geluid.


Wat is de beste TV onder de 500 euro?

Welke TV biedt de beste prijs/kwaliteitsverhouding? Daarvoor heb ik de beste televisies voor jou getest. Hieronder staan de 5 beste opties op een rijtje met uitgebreide uitleg.


Om erachter te komen wat de beste tv's onder de 500 euro zijn, heb ik onderzoek gedaan naar 30 televisies die voldeden aan verschillende criteria en gebruikssituaties. Hierbij heb ik gekeken naar de beeldkwaliteit, schermformaten, gebruiksgemak, functionaliteiten en de prijs.


Uiteindelijk heb ik de ultieme top 5 opgesteld met de beste tv's onder de 500 euro. Bekijk ze hieronder. 

1. Samsung UE55AU7092 - 55 inch - 4K LED

Beste TV onder 500 euro
Eindbeoordeling:
9.6

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Als jij op zoek bent naar een zeer complete smart tv met fantastische beeldkwaliteit, zit je bij deze Samsung TV van 55 inch echt goed. Deze Samsung TV beschikt over een bijzonder scherp beeld. Dit maakt het een top tv voor jouw budget en is dus echt zijn geld waard.


Daarnaast is het strakke design ook echt een pluspunt. Het heeft een modern uiterlijk met een smalle schermrand, waardoor je bij deze alles hebt wat je zoekt in een moderne 4K LED TV.


Het smart systeem maakt gebruik van het beste systeem. Daarnaast beschikt het over over WiFi en Bluetooth. Hierdoor heb je meteen toegang tot Netflix, YouTube, Amazon Prime en meer gratis apps van Samsung


Wat je ook kijkt; films, series, tv-programma's, sportwedstrijden of het spelen van games: je geniet gegarandeerd van de beelden op deze Samsung TV.

Voordelen

 • Beste TV binnen deze prijscategorie
 • Fijn besturingsysteem
 • Makkelijk te bedienen

Nadelen

 • Geen 100 Hz maar 50 Hz.

2. Philips 43PUS8007 - Ambilight - 43 inch

TV onder 500
Eindbeoordeling:
9.5

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Als je op zoek bent naar een televisie voor in de slaapkamer, of een tv voor in een relatief kleine woonkamer, is deze Philips TV van 43 inch een uitstekende keuze. Op deze Philips Ambilight TV kun je genieten van de mooiste beelden. Dankzij het brede kleurspectrum zijn beelden ook nog eens een stuk kleurrijker.

Verder hoef je niet afgeleid te worden door storende bekabeling. Bij deze Philips TV kun je alle kabel netjes uit het zicht wegbergen in de standaard.


Daarnaast kun je Apple apparaten erg makkelijk koppelen. Zo kun je foto's en video's op het scherm afspelen vanaf je iPhone, iPad of Mac. Met AirPlay 2 kun je erg makkelijk streamen naar het scherm via de geïntegreerde WiFi.

Voordelen

 • Erg mooie prijs/kwaliteit
 • Mooi kleuren en scherp beeld dankzij de 4K resolutie
 • Makkelijke bediening

Nadelen

 • Geen 100 Hz maar 50 Hz

3. LG 43NANO786QA - 43 inch - 4K NanoCell

tv onder 500 euro
Eindbeoordeling:
9.3

Beeldkwaliteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Als jij met een budget van 500 euro op zoek bent naar een scherpte televisie van hoge kwaliteit en heldere beeldresolutie, is deze LG TV een uitstekende keuze.


Dankzij het mooie formaat van 43 inch en het dunne beeldscherm, komt deze tv overal tot recht en is makkelijk tegen de muur te plaatsen. Andere voordelen zijn het zeer gebruiksvriendelijke smart TV systeem en het mooie design.


Voordelen

 • Mooi design
 • 43 inch is een mooi formaat voor de woonkamer of slaapkamer

Nadelen

 • Merken als Samsung en Philips trekt mensen eerder


Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}