Beste TV voor Caravans – 12V TV [Test 2024]

Ben jij op zoek naar de beste caravan tv? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb veel onderzoek gedaan naar de best geteste caravan tv's op dit moment. De geteste modellen zijn verdeeld in 3 categorieën: beste koop optie, de meest populaire tv's voor campinggasten en de hoogste kwaliteit tv's. Ze voldoen allemaal aan 12 Volt. Hier zie je direct de drie beste opties:

Beste tv voor caravan camper

Thomson 24HG2S14C - 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Finlux FLD2435MSMART – 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Nikkei NL22MSMART - 22 inch HD TV - 12 Volt

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Bij het vergelijken van de camper tv's heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Uiteindelijk ben ik tot de 3 beste caravan tv's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede kleine tv voor je caravan of camper, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk door mijn 3 geselecteerde modellen. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn gemaakte top 3. Waarom en welke caravan televisie het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. De best geschikte tv koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Waarom kiezen voor een goede 12V TV voor de caravan?

Het kan nog wel eens moeilijk zijn om op zoek te gaan naar de beste caravan tv, omdat het aanbod hierin niet echt bepaald groot is. Over het algemeen hebben de tv merken zich niet gespecialiseerd in caravan tv's. De zoektocht naar een televisie voor in huis is niet hetzelfde als dat je op zoek bent naar een televisie voor de camper of caravan. Je moet namelijk met meer facetten rekening houden; bijvoorbeeld te beschikbaarheid van een stopcontact of externe apparatuur.


Iemand die op zoek is naar een tv voor caravan wil deze tv vaak voor meerdere doeleinden gebruiken. In de vakantieseizoen is dit dan in de camper, caravan of tent. In de zomer kun je deze op je veranda zetten en in de winter in de keuken. Omdat normaal gesproken tv's voor al deze doeleinden een kleiner schermformaat hebben, zijn deze handig om overal mee naartoe te nemen. Een kleine tv voor de caravan is erg fijn.

Beste tv voor caravan camper

Thomson 24HG2S14C - 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Finlux FLD2435MSMART – 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Nikkei NL22MSMART - 22 inch HD TV - 12 Volt


Waar moet de beste tv voor de camper aan voldoen?

Omdat een camper of caravan nou niet erg groot is, moet je goed omgaan met de ruimte. Een goede tv waar jij naar zoekt kenmerkt zich door een compact ontwerp die meerdere verbindingsmogelijkheden heeft. De meest gangbare schermformaten van een tv voor de caravan of camper is 24 inch. Daarbij is een HD Ready of Full HD resolutie goed.


Ga je voor een 32 inch tv? Dit is redelijk groot voor een caravan. Maar als je dan toch voor dit formaat gaat, raad ik je aan om voor een 4K Ultra HD resolutie te gaan. Het verschil in resolutie scherpte zie je dan ook pas duidelijker op een grotere tv. Over het algemeen zit je in een caravan of camper dicht op de tv. Bij een 32 inch tv raad ik je aan een Full HD tv te nemen, en bij een 24 inch de HD Ready.


Daarnaast is het erg handig, misschien wel een noodzaak, dat de televisie over een 12 volt aansluiting beschikt. Zo sluit je hem makkelijk aan aan de 12v uitgang van de caravan of camper. De televisies die aan deze eisen voldoen heb ik voor jou geselecteerd. Wil jij in het buitenland naar Nederlandse tv kijken? Dan heb je een speciaal satelliet abonnement nodig.

Kijkafstand - Schermformaat

Op welke afstand komt de tv te staan? Ik heb een indicatie gemaakt welk schermformaat het best past bij de kijkafstand die je van de bank tot de televisie hebt.


1,50 meter of minder = 24 inch (gemiddeld) of 32 inch (groter)

1,50 meter tot 2,50 meter = 24 inch (kleiner) of 32 inch (gemiddeld)

2,50 meter of meer = 32 inch (kleiner) of 40 inch (gemiddeld)

12 volt aansluiting

Voor aansluiting van de stroom raad ik je aan om voor een 12 volt aansluiting te gaan. Een camper beschikt hier niet over, maar een caravan over het algemeen wel. De tv voorzie je van stroom dankzij de 12 volt uitgang van de camper. Soms wordt de 12 volt kabel niet meegeleverd. Daarom moet je misschien een losse kabel extra erbij kopen. Ook de meeste auto's, vrachtwagen en boten beschikken over een 12 volt aansluiting.

Ingebouwde media / dvd speler

Via een ingebouwde media- of dvd speler kun je genieten van jouw favoriete films op vakantie. Vanaf een dvd, UBB-stick of harde schijf kun je de beelden bekijken. Een losse dvd speler meenemen is dan verleden tijd en zo scheelt het weer ruimte in de kofferbak.

Smartcard

Via een smartcard kun je ook jouw favoriete tv programma's kijken. Dan moet je wel een tv met CI ingang kiezen. Kijk digitale tv door de CI module met de smartcard van je provider in deze ingang te doen. Zo hoef je geen satelliet of losse decoder te installeren en heb je maar 1 afstandsbediening nodig. Zo bespaar je ruimte en stroom. Het enige dingetje is dat de CI module eigenlijk bijna nooit mee wordt geleverd met de televisie, waardoor je deze los moet bijkopen.Waar let ik op bij het vergelijken van de beste caravan tv's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste televisies voor de caravan.

Schermtype

QLED vs LCD.


Je vraagt je misschien af: welk schermtype heb ik nodig? Bij deze keuze hoop ik je goed te helpen.

De meeste mensen vinden het type scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de punten waar het scherm op beoordeeld wordt.


LCD tv's zijn wat goedkoper dan QLED tv's. Je betaalt een lagere prijs, maar hier lever je wel in op de zwartwaardes. LCD panelen hebben dus backlight nodig om beeld te kunnen weergeven. Hierdoor komt er wel wat licht door het scherm heen, ook als het beeld helemaal zwart is. Het zijn dus niet echte zwarte kleuren. Maar dankzij technieken als local of global dimming, kunnen de zwartwaardes alsnog behaald worden die bij de HDR standaarden behoren.

Resolutie

De resolutie geeft aan hoe scherp de tv is; oftewel hoeveel details zichtbaar zijn op het scherm. HD Ready en Full HD zijn de meest gebruikte resoluties voor de wat kleinere tv's. De resolutie die je moet kiezen hangt ook sterk af van de grootte van het scherm.


Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv van 22 inch en 24 inch zijn HD Ready en Full HD de meest gebruikte resoluties. Bij een 32 inch tv raad ik je aan om voor een Full HD resolutie te gaan.


HD Ready televisies hebben een beeldresolutie van 1280 (breed) x 720 (hoog) = 921.600 pixels.

Full HD televisies hebben een beeldresolutie van 1920 (breed) x 1080 (hoog) = 2.073.600 pixels.

4K Ultra HD televisies hebben een beeldresolutie van 3840 (breed) x 2160 (hoog) = 8.294.400 pixels.


Daarnaast beschikken de beste tv's ook over Local Dimming. Dit is een technologie waarbij het scherm zelf op licht. Er is geen achtergrondverlichting nodig, wat resulteert in een beeld waar de kleur zwart écht zwart is. Hierdoor zijn er natuurgetrouwe, rijke kleuren zichtbaar en zijn contrasten goed zichtbaar. Daarnaast: geen achtergrondverlichting nodig = een dunner scherm. Self-emitting en Back lit zijn de meest gebruikte vormen.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. 

De verversingssnelheid zegt hoe vloeiend de beelden op de televisie worden weergegeven. Met andere woorden: hoe snel blijft het beeld als er snel bewegende objecten door het beeld vliegen. Dit is te meten in hoeveel beelden er per seconde worden vernieuwd op het beeldscherm.


Als u wil gaan voor een zo vloeiend mogelijk beeld, moet u gaan voor een hoog aantal Hz (Hertz). Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Er zijn veel smart tv's voor op die beschikken over 50 Hz. De beste modellen beschikken over 100 Hz.


Mijn advies is om een goede smart TV met laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je garanderen dat je dan geniet van het beste beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Naast het kiezen van de juiste resolutie, raad ik je aan om te kiezen voor een televisie die beschikt voor high dynamic range (HDR). Met HDR zijn er nog meer kleuren zichtbaar, meer details in de schaduwen te zien en zijn lichte beelden extra helder.


Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. U ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Een Full HD of 4K HDR model is echt uitstekend. Waar je vroeger bij de nachtelijke scènes niet zo veel zag, is dat nu veel beter geworden met HDR.


De kleurdiepte bepaalt hoeveel kleuren je op de tv te zien zijn. Je hebt bijvoorbeeld een 8 bit tv en een 10 bit tv. Een 8 bit tv toont ongeveer 17 miljoen kleuren. Een 10 bit tv kan een miljard+ kleurtinten laten zien. Een 10 bit tv beschikt dus simpel gezegd over meer potloden.

Prijs

De prijzen voor beste caravan tv's beginnen bij 150 euro. Dit is ongeveer de prijs van de beste budget optie. De gemiddelde prijzen van de beste koop opties, liggen tussen de 180 en 200 euro. De allerbeste opties hebben een prijs van rond de 250 euro.


Wat heeft een goede tv voor de camper nodig?

Hieronder heb ik even kort op een rijtje gezet waar ik de beste televisies op beoordeeld heb. Al deze punten heb ik in het artikel al uitgebreid uitgelegd, maar zo'n overzichtje hieronder is toch nog wel even handig.

  • Een schermformaat van 22, 24 of 32 inch
  • 12 volt aansluiting voor aansluiting van stroom
  • Makkelijk mee te nemen
  • NIKKEI en Salora zijn de goede merken voor een caravan/camper tv

Wat is de beste tv voor de camper?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; wat is de beste caravan tv?

Hieronder de 3 beste tv's:

Beste tv voor caravan camper

Thomson 24HG2S14C - 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Finlux FLD2435MSMART – 24 inch HD TV - 12 Volt

Beste tv voor caravan

Nikkei NL22MSMART - 22 inch HD TV - 12 Volt

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de caravan televisies beoordeeld?

Elke televisie heeft 7 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste smart tv's voor caravans beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van smart TV's voor caravans?

Er is een erg groot aanbod aan televisies. De prijzen liggen tussen de 150 en 300 euro. Voor 150 euro heb je een goed budget model. Als je iets meer betaalt kun je een tv nemen die wat beter is met een groter schermformaat. In deze uitgebreide test zie je per segment wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op de TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Zo goed als alle televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}