Beste TV voor Slaapkamer [Test 2024]

TV voor Slaapkamer

LG 32LQ63006LA - 32 inch - Full HD

Tv voor Slaapkamer

Samsung UE32T5300C - 32 inch - Full HD

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste tv voor je slaapkamer van 2024? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb veel onderzoek gedaan naar de best geteste slaapkamer tv's op dit moment. Ik heb deze modellen verdeeld in 3 categorieën: beste koop optie, budget premium optie en de beste budget optie.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Bij het vergelijken van de slaapkamer tv's heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites. Uiteindelijk ben ik tot de 3 beste slaapkamer tv's van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede kleine smart tv voor slaapkamer, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk door mijn 3 geselecteerde modellen. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn gemaakte top 3. Waarom en welke kleine smart tv voor de slaapkamer het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. De best geschikte tv koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl.

Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Top 10  TV's voor de slaapkamer

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de meest verkochte TV's voor je slaapkamer bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een goede TV op de slaapkamer?

Na een dag hard werken wil je natuurlijk even heerlijk ontspannen. Wat is er dan lekkerder om languit in bed te liggen en jouw favoriete tv-programma of Netflix serie te kijken? Een nieuwe televisie moet écht bij jou passen, en laat dit nou net de goede pagina daarvoor zijn.


Als jij op zoek ben naar een tv voor in je slaapkamer, raad ik aan om een tv te kopen met een schermformaat van maximaal 43 inch tv. Groter dan 43 inch wordt echt te groot voor de meeste slaapkamers en daarom is een 32 inch Smart tv ook erg populair. Compacte tv's kun je makkelijk wegwerken in je slaapkamer, wat zorgt voor een netjes en strak gezicht. Daarnaast zijn de meeste tv's voor in de slaapkamer erg energiezuinig, dankzij het over het algemeen kleine formaat. 

TV voor Slaapkamer

LG 32LQ63006LA - 32 inch - Full HD

Tv voor Slaapkamer

Samsung UE32T5300C - 32 inch - Full HD


Welk schermformaat is het best geschikt voor jouw slaapkamer TV?

Er zijn veel verschillende schermafmetingen in de tv markt. Je hebt dus veel keuze aan grote, middelgrote en kleine tv's.


Op deze pagina maken we onderscheid tussen kleine, middelgrote of grote tv's. Het precieze inch formaat dat hierbij past, is voor iedereen anders. De één vindt een 50 inch tv of 43 inch tv scherm niet supergroot, terwijl de ander het als thuisbioscoop ziet en liever voor een 32 inch Smart tv gaat. 

Het is dus handig als je weet wat voor formaat we ongeveer bedoelen wanneer we over klein of groot praten. 


De meeste televisies zijn beschikbaar in verschillende formaten, die worden uitgedrukt in inches. De keuze voor een bepaald inch formaat is niet zomaar gemaakt. Om het beste formaat voor je kamer te bepalen, meet je eerst de afstand van je kijkpositie tot de huidige tv. Zo raad ik bij een korte kijkafstand, zoals vaak in kleine kamers het geval is, een kleinere tv aan.


Ik heb een indicatie gemaakt welk schermformaat het best past bij de kijkafstand die je van je bed tot de televisie hebt. En met je bed bedoel ik de plek vanaf waar jij televisie kijkt; oftewel je kussen.


Minder dan 2,00 meter = 24 inch (klein) of 32 inch (gemiddeld) of 43 inch (groot)

2,00 meter tot 3,00 meter = 32 inch (klein) of 43 inch (gemiddeld)


Waar let ik op bij het vergelijken van slaapkamer TV's?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van beste televisies in de slaapkamer.

Schermtype

QLED vs OLED vs LCD.


Je vraagt je misschien af: welk schermtype heb ik nodig? Bij deze keuze hoop ik je goed te helpen.

De meeste mensen vinden het type scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een tv. De schermafmetingen en de schermkwaliteit zijn de punten waar het scherm op beoordeeld wordt.


LCD tv's zijn wat goedkoper dan QLED en OLED tv's. Je betaalt een lagere prijs, maar hier lever je wel in op de zwartwaardes. LCD panelen hebben dus backlight nodig om beeld te kunnen weergeven. Hierdoor komt er wel wat licht door het scherm heen, ook als het beeld helemaal zwart is. Het zijn dus niet echte zwarte kleuren. Maar dankzij technieken als local of global dimming, kunnen de zwartwaardes alsnog behaald worden die bij de HDR standaarden behoren.

Resolutie

De resolutie geeft aan hoe scherp de tv is; oftewel hoeveel details zichtbaar zijn op het scherm. HD Ready, Full HD en 4K zijn de meest gebruikte resoluties voor de wat kleinere tv's die je op de slaapkamer kunt gebruiken. De resolutie die je moet kiezen hangt ook sterk af van de grootte van het scherm. Als een TV groter is, dan moet de resolutie ook hoger zijn voor een scherp beeld. Voor een kleinere tv is Full HD de meest gebruikte resolutie. Ik adviseer je om minimaal zeker te gaan voor een Full HD resolutie bij een 32 inch tv. Voor een grotere 43 inch tv raad ik een 4K resolutie aan voor het allerscherpste beeld.


Daarnaast beschikken de beste tv's ook over Local Dimming. Dit is een technologie waarbij het scherm zelf op licht. Er is geen achtergrondverlichting nodig, wat resulteert in een beeld waar de kleur zwart écht zwart is. Hierdoor zijn er natuurgetrouwe, rijke kleuren zichtbaar en zijn contrasten goed zichtbaar. Daarnaast: geen achtergrondverlichting nodig = een dunner scherm. Self-emitting en Back lit zijn de meest gebruikte vormen.

Laadsnelheid - Hertz

De laadsnelheid, ook wel Hertz genoemd, geeft het aantal keer per seconde dat de beelden veranderen aan. 

De verversingssnelheid zegt hoe vloeiend de beelden op de televisie worden weergegeven. Met andere woorden: hoe snel blijft het beeld als er snel bewegende objecten door het beeld vliegen. Dit is te meten in hoeveel beelden er per seconde worden vernieuwd op het beeldscherm.


Als jij wilt gaan voor een zo vloeiend mogelijk beeld, moet je gaan voor een hoog aantal Hz (Hertz). Hogere laadsnelheid = betere beeldkwaliteit. Er zijn veel kleine smart tv voor op de slaapkamer die beschikken over 50 Hz. De betere modellen beschikken over 100 Hz, of zelfs 200 Hz.


Mijn advies is om een goede smart TV met laadsnelheid van minimaal 50 Hz (Hertz) te kopen. Zo kan ik je garanderen dat je dan geniet van het beste beeldkwaliteit.

Lichtintensiteit - HDR

Naast het kiezen van de juiste resolutie, raad ik je aan om te kiezen voor een televisie die beschikt voor high dynamic range (HDR). Met HDR zijn er nog meer kleuren zichtbaar, meer details in de schaduwen te zien en zijn lichte beelden extra helder.


Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Een 4K HDR model is echt uitstekend voor op de slaapkamer. Waar je vroeger bij de nachtelijke scènes niet zo veel zag, is dat nu veel beter geworden met HDR.


De kleurdiepte bepaalt hoeveel kleuren je op de tv te zien zijn. Je hebt bijvoorbeeld een 8 bit tv en een 10 bit tv. Een 8 bit tv toont ongeveer 17 miljoen kleuren. Een 10 bit tv kan een miljard+ kleurtinten laten zien. Een 10 bit tv beschikt dus simpel gezegd over meer potloden.

Smart functies

De systemen waar de beste kleine smart tv's voor de slaapkamer op draaien, zijn als volgende per merk: 

-Sony en Philips: Android

-Philips (kleinere Smart TV): Saphi

-Samsung: Tizen

-LG: WebOS

-Panasonic: my Home Screen


Dankzij deze systemen heb je toegang tot onwijs veel apps jouw nieuwe Smart TV.

Aansluitpoorten

Bij een goede smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste TV-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld soundbars, Blue-ray spelers en een Playstation op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zal je veel profijt van jouw nieuwe TV hebben.

Prijs

De prijzen van de best geteste slaapkamer tv's liggen breed. 


De beste budget modellen zijn te verkrijgen voor een prijs van onder de 300 euro. Tussen de 300 euro en 400 euro zijn de modellen met een gemiddelde prijs. Voor het beste premium model (Samsung) ben je niet meer dan 500 euro kwijt.


Om het makkelijk te maken voor jou, en keuzestress te vermijden, heb ik voor jou de beste koopopties geselecteerd. 


Wat heeft een goede tv voor de slaapkamer nodig?

Hieronder heb ik even kort op een rijtje gezet waar ik de beste televisies op beoordeeld heb. Al deze punten heb ik in het artikel al uitgebreid uitgelegd, maar zo'n overzichtje hieronder is toch nog wel even handig.

  • Full HD of 4K resolutie
  • Goede prijs verhouding
  • Met de Smart systemen toegang tot een groot aantal apps
  • Een schermformaat van 32 inch is ideaal

Wat is de beste kleine smart tv voor slaapkamer?

Uiteraard ben je hier om erachter te komen; wat is de beste koop voor een kleine tv in de slaapkamer?

Hieronder nog een keer de 3 beste tv's:

TV voor Slaapkamer

LG 32LQ63006LA - 32 inch - Full HD

Tv voor Slaapkamer

Samsung UE32T5300C - 32 inch - Full HD

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de slaapkamer televisies beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste smart tv's voor de slaapkamer beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van smart TV's voor de slaapkamer??

Er is een erg groot aanbod aan televisies. De prijzen liggen tussen de 280 en 1000 euro. In deze uitgebreide test zie je per segment wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op TV's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Zo goed als alle televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}