Beste TV voor Voetbal [Test 2024]

beste tv voor voetbal

Samsung QE65S95B - 65 inch - 4K QD-OLED

tv voor voetbal

Samsung Neo QLED 55QN85B + Soundbar

tv voor voetbal

LG 55QNED816QA - 55 inch - LED

Hoe ben ik tot deze Top-3 gekomen?

Meer dan 40 verschillende TV's  getest

60 uur+ onderzoek


5 Experts geïnterviewd

 

200+ consumenten reviews gecheckt

Ben jij op zoek naar de beste tv voor voetbal en/of andere sporten? Wil jij bijvoorbeeld speciaal voor het aankomende WK Voetbal een nieuwe TV kopen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste televisies om sport op te kijken van dit moment. Ik heb de geteste modellen verdeeld in 3 categorieën: beste koop optie, budget premium optie en de beste budget optie.


Naast dat ik een deskundige ben op tv-gebied en dus weet wat de beste opties zijn, heb ik ook 5 andere experts geïnterviewd. Bij het vergelijken van de sport tv's heb ik meer dan 200 verschillende consumenten reviews doorgelezen op verschillende websites.


Uiteindelijk ben ik tot de 4 beste tv's voor voetbal- en andere sportwedstrijden van 2024 gekomen. Dus ben je opzoek naar een goede tv voor voetbal kijken, of een andere sport, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik maak het je makkelijk door mijn 3 geselecteerde beste opties. 


De allerbeste opties vind je terug in mijn gemaakte top 3. Waarom en welke sport televisie het best geschikt voor jou is, ontdek je in dit artikel. De best geschikte tv koop je voor de beste prijs via TVadviseur.nl.


Over de Auteur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.


Top 10  Beste Televisies voor Sport

Heb jij geen tijd om het hele artikel te lezen? Via onderstaande knoppen zie je direct de meest verkochte TV's voor voetbal en andere sporten kijken bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op beide knoppen te klikken zodat je kunt zien waar de TV's momenteel het voordeligste zijn.


Waarom kiezen voor een goede sport tv?

Voor veel mensen is sport de belangrijkste bijzaak in het leven. Zelf spelen of bekijken: er wordt veel tijd aan besteedt. Het is natuurlijk heerlijk om naar voetbalwedstrijden, tenniswedstrijden, formule-1 of andere sportwedstrijden te kijken samen met je familie of vrienden. Als jij veel naar sport kijkt, dan is een goede tv voor sport best belangrijk.


Uiteraard wil je de wedstrijden wel in hoge kwaliteit kijken. Bijvoorbeeld de voetbalwedstrijden van het EK 2024. Bij een sport tv worden de beelden vloeiend weergegeven en zo kun je alles dus perfect volgen. Denk aan een mooie panna bij een voetbalwedstrijd, een harde smash bij een tenniswedstrijd of de snelle auto's bij een Formule 1 wedstrijd. Dit moet dan wel op een televisie die het beste voor jou geschikt is.Waar op letten bij het vergelijken van de beste tv's voor voetbal?

Oftewel, welke tv's zijn het beste geschikt om naar sport te kijken? Een goede tv voor sport moet je beoordelen aan de hand van 4 specificaties: de verversingssnelheid, de kijkhoek en formaat + resolutie. Onder 'Formaat + Resolutie' heb ik ook nog het kopje 'Kijkafstand' geplaatst. Daar heb ik een indicatie gemaakt welk schermformaat het best past bij de kijkafstand die jij vanaf je bank/stoel tot de tv hebt. Tenslotte heb ik nog een tip voor je op het gebied van audio.


Verversingssnelheid - Hertz

Als je naar sport kijkt heb je vaak te maken met snelle beelden. Je wilt deze snelle beelden natuurlijk wel zo vloeiend mogelijk op je televisie heb. Daarbij is de verversingssnelheid van de televisie belangrijk. Dit is te berekenen in 'Hertz'. Dit wordt ook wel beeldfrequentie of frame rate genoemd. 


De Hertz waarde geeft aan hoe vaak er binnen 1 seconde een nieuwe beeld wordt laten zien op het beeldscherm.  Dus hoe hoger de hertz waarde, hoe beter. Een 100 hertz tv is bijvoorbeeld beter als een 50 hertz tv. Als je sportwedstrijden vloeiend wil bekijken, raad ik je écht aan om een 100 of 120 hertz tv te kopen. 

Kijkhoek

Een sportwedstrijd kun je lekker alleen kijken, maar ook samen met vrienden en familie. Een Champions League wedstrijd of Wimbledon finale kijk je het liefst samen.


Als je een groep vrienden over de vloer hebt, zitten ze door je hele woonkamer: midden op de bank of een stoel in de linkerhoek. De maximale kijkhoek van de tv is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen een goede of dezelfde beeldkwaliteit behoudt. Deze kijkhoek geeft aan vanaf welke positie de helderheid afneemt of de kleuren gaan vervormen. 


Om te zorgen dat iedereen dan ook dezelfde beeldkwaliteit ziet, heb ik de beste televisies voor jou hiervoor geadviseerd.

Formaat + Resolutie

Er zijn veel verschillende schermafmetingen in de tv markt. De schermformaten worden uitgedrukt in inches. Het juiste inch schermformaat is voor iedereen anders. 55 inch en 65 inch zijn tegenwoordig de populairste schermformaten voor sportwedstrijden.


Hoe groter de televisie, hoe verder je ervan af kunt zitten. Zo kun je dus meer vrienden mee laten kijken. Het is ook zo dat je op een grotere televisie meer details kunt zien. Bij het zien van de details is ook de resolutie belangrijk. De resolutie geeft aan hoe scherp de tv is; oftewel hoeveel details zichtbaar zijn op het scherm.


Als je een grotere tv kiest, moet de resolutie ook beter zijn. Om de beelden zo scherp mogelijk te zien bij een televisie tot en met 65 inch, raad ik je sowieso aan om voor een resolutie te gaan van 4K Ultra HD. 4K is tegenwoordig de populairste resolutie. Als een wedstrijd in 4K wordt uitgezonden, zijn de details zoals zweetdruppels en gezichtsuitdrukkingen nog beter zichtbaar.


Wil voor een tv gaan die groter is dan 65 inch, dus bijvoorbeeld 75 inch of 85 inch? Dan is een tv met 8K resolutie geweldig. 8K is nog 4x scheper als een 4K resolutie. Dit heeft niet echt nut op televisies tot en met 65 inch, maar dus wel op de écht grote formaten.


Als je erg dicht bij je tv zit, dus zo'n 1,50 meter, zou ik niet groter gaan dan 65 inch. Anders zit je constant met je hoofd heen en weer te kijken. Het is natuurlijk wel zo: hoe groter de tv, hoe mooier de beleving. Dus kijk jij relatief veel sport, dan moet je wel echt minimaal voor 55 inch gaan.

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer televisies op de markt, waardoor je altijd wel een geschikte tv kunt vinden. Dit betekent wel weer meer uitzoekwerk voor mij, maar dat doe ik voor jou met alle plezier!

Kijkafstand - schermformaat

Hierbij heb ik de gemiddelde en de grotere formaten bij gezet per kijkafstand.


2,00 meter tot 2,50 meter = 49 - 50 inch 

2,50 meter tot 3,00 meter = 49 - 50 inch (gem.) of 55 - 58 inch inch (groter)

3,00 meter tot 4,00 meter = 55 - 58 inch (gem.) of 60 - 65 inch (groter)

4,00 meter of meer = 60 - 65 inch (gem.) of 70 - 75 inch (groter)


Schermformaten in centimers:

49 inch = 124 cm

50 inch = 127 cm

55 inch = 140 cm

65 inch = 165 cm

75 inch = 191 cm

77 inch = 196 cm

85 inch = 216 cm 

Audio

Om de sportbeleving nog meer te vergroten, raad ik je aan om ook te kijken voor een soundbar. Een soundbar versterkt en verbetert het geluid van de tv flink. Je kunt ook nog kiezen voor een surround set. Dan hoor je de commentator heel helder van voor en het publiek helemaal om je heen. Zo voelt het net alsof je er zelf bij bent en heb je het echte stadion gevoel.

beste tv voor voetbal

Samsung QE65S95B - 65 inch - 4K QD-OLED

tv voor voetbal

Samsung Neo QLED 55QN85B + Soundbar

tv voor voetbal

LG 55QNED816QA - 55 inch - LED


Wat is nog meer belangrijk bij de beste tv's om sport te kijken?

Ik vind het belangrijk dat je een keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Een televisie moet namelijk zorgen voor jarenlang kijk (en luister) plezier. De onderste punten zijn belangrijke eigenschappen die ik in meeneem bij het vergelijken van de beste televisies voor sport.

Schermtype

QLED vs OLED vs LCD.


Je vraagt je misschien af: welk schermtype heb ik nodig? Bij deze keuze hoop ik jou goed te helpen.

De meeste mensen vinden het type scherm het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een nieuwe tv.


QLED is van Samsung en staat voor 'Quantum Dot Light Emitting Diode'. Het beeldscherm is voorzien van een laag nanokristallen. Dankzij de invloed van licht kunnen deze opkleuren, wat voor een hoger kleurbereik zorgt. Ook hebben QLED TV's een hoge helderheid. Hierdoor blijft het beeld ook goed bij veel licht uit de omgeving.

Het is wel zo dat over het algemeen QLED tv's wat duurder zijn dan LCD tv's.


Bij een OLED tv is er geen backlight nodig, omdat de pixels zelf licht vertonen. De schermen kunnen op individuele basis aan/uit worden gezet. Hierdoor zijn de zwartwaardes ongeveer 0. Daarnaast gebruiken OLED tv's een stuk minder stroom. Dit is omdat de pixels geen extra backlight nodig hebben om licht uit te zenden. Het is wel zo dat over het algemeen OLED tv's wat duurder zijn dan LCD tv's.


Zoals ik hierboven al zei: LCD tv's zijn wat goedkoper dan QLED en OLED tv's. Je betaalt een lagere prijs, maar hier lever je wel in op de zwartwaardes. LCD panelen hebben dus backlight nodig om beeld te kunnen weergeven. Hierdoor komt er wel wat licht door het scherm heen, ook als het beeld helemaal zwart is. Het zijn dus niet echte zwarte kleuren. Maar dankzij technieken als local of global dimming, kunnen de zwartwaardes alsnog behaald worden die bij de HDR standaarden behoren.

Lichtintensiteit - HDR

Naast het kiezen van de juiste resolutie, raad ik je aan om te kiezen voor een televisie die beschikt voor high dynamic range (HDR). Met HDR zijn er nog meer kleuren zichtbaar, meer details in de schaduwen te zien en zijn lichte beelden extra helder.


Een HDR TV, oftewel high dynamic range, heeft een groter en preciezer kleurbereik dan een gemiddelde SDR TV. Het laat verschillen tussen donker en lichte kleuren gedetailleerder zien. Je ziet dus meer kleuren en kleine kleurverschillen worden goed weergegeven. Een 4K HDR model is echt uitstekend. Waar je vroeger bij de avondbeelden niet zo veel zag, is dat nu veel beter geworden met HDR.


Met HDR beelden krijg je een breed kleurbereik en een hoge schermhelderheid. Zo komt de groene kleur van een voetbalgrasveld meer tot leven.


De kleurdiepte bepaalt hoeveel kleuren je op de tv te zien zijn. Je hebt bijvoorbeeld een 8 bit tv en een 10 bit tv. Een 8 bit tv toont ongeveer 17 miljoen kleuren. Een 10 bit tv kan een miljard+ kleurtinten laten zien. Een 10 bit tv beschikt dus simpel gezegd over meer potloden.

Smart functies

De systemen waar de beste smart tv's voor sport op draaien, zijn als volgende per merk: 

-Sony en Philips: Android

-Philips (kleinere Smart TV): Saphi

-Samsung: Tizen

-LG: WebOS

-Panasonic: my Home Screen


Dankzij deze systemen heb je toegang tot onwijs veel apps op uw nieuwe Smart TV.

Aansluitpoorten

Bij een goede smart TV kun je gemakkelijk verbinding maken met Bluetooth en WiFi. De meeste tv-modellen beschikken over een paar USB-poorten. Dit is voor het aansluiten van draagbare harde schijven en andere apparaten. Daarnaast zitten er ook meerdere HMDI poorten op. Hier kun je bijvoorbeeld een soundbar, Playstation of Blue-ray speler op aansluiten.


Bij veel aansluitpoorten heb je een groot aantal aan verbindingsmogelijkheden en zo zul je veel profijt van jouw nieuwe tv hebben.

PrijsWat heeft de beste Sport TV nodig?

Hieronder heb ik even kort op een rijtje gezet waar ik de beste televisies op beoordeeld heb. Al deze punten heb ik in het artikel al uitgebreid uitgelegd, maar zo'n overzichtje hieronder is toch nog wel even handig.

  • Schermformaat van minimaal 55 inch (140 centimeter) - of het grotere werk: 65 inch tv / 75 inch tv
  • Verversingssnelheid van 100 Hertz of 120 Hertz
  • 4K Ultra HD resolutie
  • Een uitstekende kijkhoek

De plek van de tv is ook erg belangrijk

Muur

Chaos aan snoeren voorkomen? Dan is het handig om de tv zo dicht mogelijk bij de nodige aansluitingen te plaatsen. De muren die haaks op het raam staan, hebben de laagste weerkaatsing niveaus.


Plek
Voor de plaatsing van de televisie is een stevig en stabiel oppervlak nodig. 


Hoogte
Wanneer je op de bank zit en tv aan het kijken bent, dan moet de onderste rand van de tv zich op ooghoogte bevinden voor de beste kijkbeleving. Bij de meeste tv meubels is hier rekening mee gehouden. Maar het is handig om deze regels te gebruiken als je de tv aan de muur wil ophangen.


Wat is de beste televisie voor sport?

beste tv voor voetbal

Samsung QE65S95B - 65 inch - 4K QD-OLED

tv voor voetbal

Samsung Neo QLED 55QN85B + Soundbar

tv voor voetbal

LG 55QNED816QA - 55 inch - LED

Veelgestelde vragen

Vragen die veel aan mij gesteld worden, heb ik hieronder beantwoord in een simpel overzichtje. Ook dit is voor jou goed om te weten.

Hoe worden de sport televisies beoordeeld?

Elke televisie heeft 8 belangrijke eigenschappen. Ik heb gekeken naar de kenmerken die het meest belangrijkst zijn bij het doen van een aankoop van een tv. Daarnaast heb ik de beste smart tv's voor sport zijn beoordeeld via verschillende manieren: mijn eigen ervaringen, interviews met andere experts en vele reviews van Bol.com, Coolblue.nl en BCC.nl. Wil je weten wat de uitslag is van deze vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van smart tv's voor sportwedstrijden?

Er is een erg groot aanbod aan televisies. De prijzen liggen .... In deze uitgebreide test zie je per segment wat de beste koop is.

Hoeveel jaar garantie zit er op de tv's?

Loop je onverwachts opeens tegen technische problemen? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van de verkopende partij. Zo goed als alle televisies zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar vanaf de datum van aankoop. 

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}