Beste USB Hub

beste usb hub

Beste USB Hub van 2024

TP-Link UH700 - 7 poort USB 3.0

Het was een spannende test, maar uiteindelijk is de TP-Link UH700 USB Hub verkozen tot beste usb hub van 2024!


Deze TP-Link 3.0 Hub beschikt over 7 poorten. Alle USB apparaten, zoals USB-sticks, muizen, printers en andere apparaten kun je tegelijkertijd gebruiken. Transmissiesnelheden tot 5 Gbps worden gehaald, was 10x sneller is dan een USB 2.0 standaard.


Verder is deze UH700 erg veilig met diverse beveiligingen. Schade aan de aangesloten apparaten wordt zo voorkomen. Dit is met opladen zo, maar ook met data overbrengen.


Kopen? Klik op de rode knop en bekijk waar de beste USB Hub op dit moment het best geprijsd is!

Ben je op zoek naar een goede usb hub, en wil je graag het beste model van dit moment kopen? Dan zit je hier goed. Je bent aangekomen bij de beste usb hub test 2024. 


Op deze pagina vind je de resultaten van de uitgebreide usb hub test, waarbij ik de allerbeste producten heb getest op verschillende criteria. Ook lees je hier waar je zoal op moet letten bij het kopen van een usb hub.

Meer dan 20 verschillende usb hubs getest

25 uur+ onderzoek


3 Experts geïnterviewd

 

130+ consumenten reviews gecheckt


Top 5 - Beste USB Hubs

beste usb hub

Beste usb hub - test 2024
1. TP-Link UH700 - 7 poort USB 3.0 Hub

beste usb hub

Meest verkochte usb hub

2. TP-Link UH720 - 7 poort USB 3.0 Hub

beste usb hub

Beste usb hub met aan/uit knop

3. De LifeGoods USB 3.0 Hub - 7 Poorten - 5Gbps

beste usb hub

Beste goedkope usb hub

4. The Life Style Goods USB 3.0 Hub 4 in 1 - Inclusief USB Converter

beste usb hub

Mooiste design usb hub

5. De LuxeLeague 7 IN 1 USB HUB - USB C HUB - USB C HUB


Top 10  Beste USB Hubs

Via onderstaande knoppen zie je direct de best beoordeelde usb hubs bij de populairste webshops in Nederland. Vergeet niet op alle buttons te drukken zodat je kunt zien waar de beste usb hubs momenteel het voordeligste zijn.


Waar op letten bij het kopen van een USB Hub?

Een usb hub is een handig hulpmiddel om meerdere apparaten aan een ander apparaat te kunnen koppelen. Maar wat is de beste usb hub, en waar moet je zoal op letten bij het kopen?


Om niet voor verrassingen te komen staan, is het altijd goed om van tevoren goed te kijken waar je op moet letten bij het kopen van een usb hub. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met het aantal poorten, met welke apparaten de usb hub compatibel is, de data overdrachtssnelheid en met de stroomvoorziening. Daarnaast kun je ook rekening houden met het design en het budget van de usb hub.

Poorten

Een usb hub beschikt over meerdere poorten. Hoe meer poorten de usb hub bezit, hoe meer apparaten je eraan kunt koppelen. Bekijk dus voordat je de hub koopt hoeveel poorten voor jou van belang kunnen zijn.

Compatibiliteit

De meeste usb hub modellen zijn toegankelijk voor vrijwel elk type apparaat. Echter is het altijd goed om te kijken of de poorten compatibel zijn met de apparaten die jij wilt koppelen. 

Data overdrachtssnelheid

Het is goed om te kijken hoe snel de dataoverdrachtsnelheid is van de hub. Hoe sneller deze overdracht, hoe beter je beeld en geluidskwaliteit zal zijn. 

Stroomvoorziening

Ook is het goed om te kijken naar het type stroomvoorziening (voedingstype) van de hub. Bekijk bijvoorbeeld of het type draadloos is en met een accu opgeladen dient te worden, of dat je de hub aan netstroom kunt koppelen.

Overig

Ten slotte kun je uiteraard rekening houden met je persoonlijke budget en design voorkeur. De usb hub modellen verschillen onderling sterk in prijs en design. Bekijk daarom goed welk type het best bij jouw voorkeuren en prijscategorie past.


Wat is de beste USB Hub van 2024?

Tegenwoordig zijn er vele verschillende modellen usb hubs verkrijgbaar en heeft elk type zo zijn unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Het kiezen van de beste usb hub is dan ook vaak een lastige zoektocht.


Om de zoektocht wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande vijf modellen zijn uitvoerig getest en voldoen alle aan strenge kwaliteitseisen.

1. TP-Link UH700 - 7 poort USB 3.0 Hub

beste usb hub
Eindbeoordeling:
9.6

Fuctionaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De TP-Link UH700 van het merk TP-Link is de beste usb hub volgens de consumentenbond en is ook de beste usb hub volgens de usb hub test 2024. De usb hub heeft 7 USB 3.0 poorten en is daarmee geschikt voor alle USB-apparaten, zoals bijvoorbeeld USB-sticks en -drives en tal van andere apparaten.

De TP-Link UH700 van het merk heeft een transmissiesnelheid tot 5 Gbps, wat maar liefst 10 keer sneller is dan de USB 2.0 standaardmodellen. Daarnaast is de usb hub zeer veilig en betrouwbaar en kun je het apparaat eenvoudig aan andere apparaten koppelen zonder dat er schade wordt aangebracht.

Voordelen

 • Snelle transmissiesnelheid
 • 7 usb 3.0 poorten
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Redelijk groot van formaat

2. TP-Link UH720 - 7 poort USB 3.0 Hub

beste usb hub
Eindbeoordeling:
9.5

Functionaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

Deze stijlvolle TP-Link UH720 is een zeer goede en goedkope usb hub met 7 USB 3.0 poorten. De usb hub is geschikt voor vrijwel alle USB-apparaten en beidt een transmissiesnelheden tot 5 Gbps.

Naast een snelle transmissiesnelheid en de vele poorten, beschikt deze usb hub over twee intelligente oplaadaansluitingen, waarmee je mobiele iOS en Android apparaten optimaal kunt opladen.


Dankzij de interne chip worden iOS en Android apparaten herkent en past usb hub de stroomtoevoer daaraan aan, waardoor je apparaten snel worden opgeladen.

Voordelen

 • Twee exclusieve 5 V / 2,4 A oplaad aansluitingen
 • Uitgerust met diverse beveiligingen

Nadelen

 • Redelijk prijzig

3. De LifeGoods USB 3.0 Hub - 7 Poorten - 5 Gbps

beste usb hub
Eindbeoordeling:
9.4

Functionaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De LifeGoods USB 3.0 Hub met 7 poorten is een ideale usb hub voor het koppelen van al je apparaten. De hub beschikt over een data overdrachtssnelheid van 5 Gbps en een handig LED-lampje dat brandt tijdens de dataoverdracht.

De usb hub is compatible vele verschillende besturingssystemen waaronder Mac OS, Windows en Linux en geschikt voor vrijwel elk usb apparaat.

Voordelen

 • Zeer snelle dataoverdracht
 • Snelle oplaadkracht

Nadelen

 • De hub is niet te gebruiken zonder extra voeding

4. The Life Style Goods USB 3.0 Hub 4 in 1 - Inclusief USB Converter

beste usb hub
Eindbeoordeling:
9.3

Functionaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

The Life Style Goods hub usb 2.3 en hub 4 in 1 is een zeer uitgebreide en geavanceerde usb hub met tal van handige voordelen. Zo beschikt je met deze hub over eenvoudige USB hub met 4 USB 3.0 poorten, een aan- en uitschakelaar én een USB-C converter. Ook beschikt de hub over een ingebouwde stroombeveiliging, waardoor het apparaat extra veilig in gebruik is.

Daarnaast profiteer je met deze hub van een razendsnelle overdrachtssnelheid van 5GB per seconde, waardoor zonder moeite meerdere USB apparaten aan gesloten kunnen worden en op het zelfde moment gebruikt kunnen worden. 

Voordelen

 • Handige aan – en uitschakelaar
 • Geschikt voor alle besturingssystemen
 • Stroombeveiliging

Nadelen

 • Minder poorten dan andere modellen

5. De LuxeLeague 7 IN 1 USB HUB - USB C HUB - USB C HUB

beste usb hub
Eindbeoordeling:
9.1

Functionaliteit

Gebruiksgemak

Mogelijkheden

De LuxeLeague Docking Station is de beste koop usb hub 7-in-1 die je snel en efficiënt aan al je apparaten kunt aansluiten. De usb hub kan super snel laden tot 100W. en heeft een HDMI poort voor het aansluiten van je monitoren en het tot 4K streamen kunnen streamen.

Naast dat deze usb hub een HDMI poort heeft, beschikt de hub ook over een SD/TF kaartlezer, waardoor de hub nog meer mogelijkheden biedt. Zo kun je met deze kaartlezer eenvoudig je camera koppelen en bestanden overzetten naar je laptop.

Voordelen

 • Super snel data overzetten
 • 4K HD resolutie
 • SD/TF kaartlezer
 • Tot wel 100W opladen

Nadelen

 • Redelijk prijzig

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}