Beste Black Friday TV Deals

Beste Black Friday TV Deals

Op dit moment zijn de beste Black Friday televisie deals te vinden bij 4 webshops: Bol.com, Coolblue, BCC en MediaMarkt.

Nu heb je misschien de vraag: van welke Black Friday korting kan ik het best profiteren?
Klik hieronder op de verschillende knoppen om te kijken waar en welke televisies het voordeligst zijn. 

TV Kopen op Black Friday

Als je een nieuwe televisie aan wil schaffen, is Black Friday 2021 het perfecte moment om er een te kopen. Met Black Friday wordt er onwijs gestrooid met mega kortingen en kun je dus zo mooi gebruik maken van veel TV aanbiedingen.


Voor jou heb ik de beste Black Friday TV deals van 2021 bij elkaar verzameld, zodat je niet verder hoeft te zoeken. Naast de beste Black Friday TV Deals met 5 tv's, heb ik ook de pagina's van webshops met zeer hoge kortingen voor je opgespoord!

Black Friday TV Aanbiedingen - Top 5

Samsung TV

Beste Black Friday TV Deal
1. Samsung QLED 55Q80A (2021) + Soundbar

LG TV

Beste 55 inch TV Deal
2. LG OLED55CX6LA

Beste goedkope TV Deal
3. Sony KE-55XH9005P (2021)

Beste QLED TV Deal
4. Samsung Neo QLED 55QN92A (2021)

Philips TV deal

Beste Philips Ambilight TV Deal
5.  Philips The One 70PUS8506 - Ambilight (2021)


Voor veel Nederlanders is een televisie een belangrijk item in de woon- en/of slaapkamer. Televisie programma's, sportwedstrijden, films, series en games: er zijn verschillen manieren waar een tv voor gebruikt wordt.

Een televisie is een goede manier om te ontspannen of om je van de laatste informatie te laten voorzien. Dit zijn redenen waarom mensen over het algemeen wat meer euro's willen besteden aan een nieuwe, goede televisie.

Het is altijd lekker als je wat geld kunt besparen bij het aanschaffen van een nieuwe tv. En laat het daar nou net Black Friday voor zijn! Dit is de voordeligste periode van het jaar om een tv te kopen.


Waar op letten bij het kopen van een TV met Black Friday

Klap uit als je de uitgebreide uitleg per onderwerp wil lezen.

Resolutie

Full HD, 4K, 8K. Welke resolutie moet je nou kiezen? En wat is de resolutie nou precies? De resolutie is het aantal horizontale pixels en het aantal verticale pixels. Hoe meer pixels, hoe hoger dus de resolutie, hoe scherper het beeld. Tegenwoordig is 4K (Ultra HD) eigenlijk wel de standaard resolutie. Een 4K tv heeft 3840 x 2160 pixels.

Full HD (lagere resolutie als 4K) wordt anno 2021 veel minder geproduceerd. Dit komt omdat de populariteit afneemt dankzij de scherpere 4K tv's. Toch worden er nog maar weinig tv programma's in 4K gemaakt. Alleen de streaming diensten als Netflixen, Videoland, Amazon en YouTube bieden vooral de 4K beeldmateriaal aan.

Ben je op zoek naar een televisie van onder de 50 inch? Dan is een tv met Full HD prima. Wil je een grotere tv kopen? Dan raad ik je aan om voor een 4K resolutie te gaan. Zo ben je ook nog eens klaar voor de toekomst. 8K is de nóg betere versie, maar vind ik hedendaags eigenlijk nog overbodig.

Verversingssnelheid Hz

Naast de resolutie, is het ook belangrijk om te letten op de verversingssnelheid van de tv. Ook wel de Hertz waarde genoemd. De waarde zegt veel over hoe vloeiend de beelden zijn tijdens snelle beelden. Het geeft aan hoeveel frames een tv per seconde laat zien. Belangrijk bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, Formule 1, een actiefilm of schietspel.

De meestgebruikte Hertz waardes zijn 50 Hz en 100 Hz. Hoe hoger de Hertz, hoe beter en dus vloeiender de beelden zijn. Als je veel naar snelle beelden kijkt of veel gamet (op een PlayStation 5 of Xbox Series), raad ik je aan om voor een televisie met 100 Hz te gaan.

De verschillen tussen OLED, QLED, LED / LCD

Je zult je vast afvragen, wat betekenen deze afkortingen nou precies? En wat zijn de belangrijkste kenmerken en verschillen? De meestverkochte tv's zijn LCD tv's met een LED-achtergrondverlichting. Deze tv's worden eigenlijk ook onder LED tv's geschaard.

Wat steeds populairder wordt, zijn OLED en QLED tv's.

De belangrijkste functie bij OLED tv's is dat elke pixel zelf licht geeft, waardoor er geen achtergrondverlichting nodig is (, iets dat bij LCD tv's wel het geval is). Het gevolg bij OLED hierdoor is dat het scherm nog dunner is. Daarnaast is de zwartweergave enorm diep, is er een sterk contrast tussen lichte en donkere beelden en zijn de kijkhoeken bijzonder goed zichtbaar.

Het verschil tussen OLED en QLED is dat QLED speciaal alleen door het merk Samsung gemaakt wordt. Bij QLED tv's is het kleurbereik veel beter, dankzij de Quantum Dot-filter.

Verder kun je de termen led en QLED tegenkomen. Led is in principe gewoon lcd, maar QLED is een serie televisies gemaakt door Samsung. Door de Quantum Dot-filter is het kleurbereik en helderheid van deze televisies veel beter.

Vind jij echte en diepe zwartwaardes belangrijk met een krachtig contrast tussen lichte en donkere beelden? Kies dan voor OLED.

Houd jij van het merk Samsung en vind je een maximale brede kleurvolume belangrijk? Kies dan voor QLED.

Formaat

De keuze voor het formaat is misschien moeilijker dan je vooraf gedacht denkt. De grootte van het beeldscherm bepalen is ook best wel een belangrijke beslissing bij het kopen van een nieuw toestel. Per situatie is de ideale grootte weer anders.

Kijk je veel naar sportwedstrijden, wil je je helemaal verliezen in een film of ben je een fanatieke gamer? Dan raad ik je wel aan om een groter beeld te nemen, van minimaal 55 inch.

Verder is de kijkafstand tussen je bank of bed met de tv belangrijk. Hoe groter de tv, hoe verder je over het algemeen gaat zitten om lekker tv te kijken.

Er is een mooie rekensom om achter het ideale inch formaat te komen: meet in centimeters de afstand tussen de bank en de plek waar de tv komt, en deel dat door 2,4.

Zit je bijvoorbeeld op 300 cm? Gedeeld door 2,4 kom je uit op 125 cm. Het formaat die daarbij het dichtst in de buurt ligt is 50 inch. Maar let op: pin je hier niet op vast. Bekijk ook andere omliggende tv-formaten. 

Bekijk hieronder hoe groot het diagonaal in centimeters per formaat is van de populairste tv inches:

  • 43 inch (109 cm)
  • 48 inch (122 cm)
  • 50 inch (127 cm)
  • 55 inch (140 cm)
  • 58 inch (147 cm)
  • 65 inch (165 cm)

Wat is Black Friday?

Black Friday is ontstaan in Amerika. Het is de dag na het familiefeest Thanksgiving, wat een hele belangrijke feestdag is in de Verenigde Staten. In 2021 wordt Black Friday gevierd op 26 november!

Inmiddels is Black Friday niet meer weg te denken uit Nederland. Op deze dag shopt bijna iedereen om cadeautjes voor geliefden in te slaan voor de naderende feestdagen. Dit komt omdat er bij veel (web)winkels mooie, hoge kortingen gegeven worden waar je mooi van kunt profiteren. Het perfecte moment dus om jezelf en anderen te verwennen.

Online shoppen is nog nooit zo groot geweest. Niet gek dus dat veel online webwinkels meedoen met de gekte van het aanbieden van mooie TV deals.

Veelgestelde vragen / FAQ

Waar vind ik op dit moment de beste Black Friday TV deals?

De beste Black Friday TV aanbiedingen zijn op dit te vinden bij Bol.com, CoolBlue, BCC en MediaMarkt. Via deze pagina op TVadviseur.nl ga je makkelijk en snel naar de beste deals van deze 4 webshops.

Hoeveel bespaar je gemiddeld op een TV deal tijdens Black Friday?

Uiteraard haalt de hoogte van de korting af van de soort actie en prijs. Een televisie kost anno 2021 gemiddeld rond de 1000 euro. Trek daarvan de gemiddelde Black Friday korting van 15%-20% van af en je komt uit op een besparing van tussen de 150 tot 200 euro. Mooi meegenomen dus!

Over de TVadviseur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}