Draadloos TV kijken

Draadloos TV kijken is écht iets van deze tijd, maar veel mensen weten nog niet zo goed hoe het moet. Het voordeel is dat er tegenwoordig heel wat mogelijkheden zijn om draadloos televisie te kijken. Je hoeft dus eigenlijk gewoon te kiezen!

Maar hoe begin je daar nu aan, aan draadloos TV kijken, en welke mogelijkheden zijn er zoal? Hier vind je wat meer informatie over de verschillende methodes, zodat je de juiste investering doet en ten volle van je draadloze televisie kunt genieten!

Hoe kun je draadloos TV kijken?

1. Draadloos TV kijken via stopcontact

2. Draadloos TV kijken via Chromecast

3. Draadloos TV kijken via Apple TV

Lees verder in het artikel hoe je dit doet!

Draadloos TV kijken

Hoe kun je draadloos TV kijken? 3 verschillende manieren!

Met kabel televisie kijken is tegenwoordig natuurlijk nog altijd een mogelijkheid, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om draadloos televisie te kijken. Het is gemakkelijk, snel en veilig.

Daarbij moet een draadloze oplossing niet meer onderdoen op het vlak van mogelijkheden in vergelijking met een kabelverbinding. Van audio delen tot films bekijken en meer, er zijn ontelbare mogelijkheden.

Elk van de verschillende manieren om draadloos TV te kijken bieden hun eigen unieke voordelen. Hoe dan ook is draadloos TV kijken een goed idee als je wat meer vrijheid en flexibiliteit wilt ervaren bij het kijken van televisie.

Of je nu op een camping zit of in je eigen tuin, draadloos televisie kijken maakt het mogelijk om eender waar van je favoriete programma te genieten. Wel is het belangrijk dat je weet welke mogelijkheden er zijn. En waarop je moet letten als je er één kiest.

Weet je nog niet zo goed hoe je aan de zoektocht naar de beste methode moet beginnen? Hieronder vind je meer informatie over de verschillende methodes om draadloos TV te kijken, alsook wat meer over de kosten en werkwijze!

1. Draadloos TV kijken via stopcontact

Eerst en vooral kan je ervoor kiezen om draadloos TV te kijken via een stopcontact in combinatie met een TV provider. Deze optie werkt goed bij DSL- en glasvezel providers, zoals KPN, T-Mobile en Tele2. DSL-providers leveren je internet en televisie via een telefoonlijn, en dus geen COAX-kabel.

Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt om zelfs in een andere ruimte televisie te kijken. Zonder dat je daarvoor een kabel moet bijleggen (en al zeker geen internetkabel).

Hiervoor heb je nodig:
- Een draadloos verbindingsset
- Een extra TV ontvanger van de provider die je gebruikt
- 2 UTP-kabels

Je gebruikt de verbindingsset om een internetverbinding te maken via de elektriciteit. Hiervoor sluit je het ene deel van de set aan op een router of modem. De andere kant verbind je met de TV-ontvanger, bijvoorbeeld bij een andere televisie in de slaapkamer.
De kosten voor deze aanpak liggen gemiddeld rond de 50 euro, afhankelijk van welke kabels en provider je kiest!

2. Draadloos TV kijken via Chromecast

Het is ook mogelijk om draadloos TV te kijken via Chromecast, zolang je maar een bestaande TV app op je mobiel hebt staan. Dit proces gebeurt via wifi met Google Chromecast en het werkt bij alle providers, behalve Tele2.

Hiervoor heb je nodig:
- De Google Chromecast
- De HDMI ingang van je TV
- Smartphone/tablet of PC/laptop

Je verbindt de Chromecast met je TV via de HDMI kabel, waarna je een connectie opzet met je wifinetwerk. Vervolgens bedien je het apparaat met je mobiele toestel.

Nu open je de app van je provider voor de TV, en stream je gewoon alle beelden naar je televisie. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat je wifi-connectie goed genoeg is. De kosten voor deze methode liggen doorgaans niet hoger dan 40 euro.

Chromecast installeren

Google Chromecast 3 Smart

Met de Google Chromecast 3 geef je jouw televisie een betaalbare upgrade. Plug de Chromecast in de HDMI poort van je TV, laat de Chromecast even opstarten en stream je favoriete entertainment (films, muziek, ...) vanaf je laptop, computer, Smartphone of tablet naar je TV.

3. Draadloos TV kijken via Apple TV

Ten slotte kan je ervoor kiezen om draadloos TV te kijken via Apple TV, en dit is meteen van de meest populaire methodes. Apple TV is een systeem dat je gemakkelijk aansluit en opzet, en daarbij is het compatibel met zowat elke versie van de Apple TV.

Om een verbinding op te zetten heb je wel een bestaande TV op je je mobiel nodig, dus houd daar rekening mee!

Als je een Apple TV koopt, dan krijg je de volgende onderdelen:
- Een Apple TV
- Een afstandsbediening
- Een stroomkabel

Daarbij heb je ook nog andere hulpmiddelen nodig, waaronder een HDMI-kabel, waarmee je de Apple TV op je televisietoestel aansluit. Hiervoor steek je eenvoudigweg de kabel in de Apple TV, waarna je deze in de HDMI uitgang van je televisie plaatst.

Zorg er wel voor dat de kwaliteit van de HDMI kabel die je gebruikt goed is; het moet minimaal van 1,4 HDMI-kabel zijn, anders kan je geen verbinding opzetten!

De kosten voor deze methode van draadloos TV kijken liggen doorgaans iets hoger, namelijk rond de 160 tot 220 euro. Afhankelijk van welk model je kiest, zal je minder of meer betalen. Voor een Apple TV 4K betaal je bijvoorbeeld 199 of 219 euro, terwijl een ouder model rond de 159 euro kost.

Houd hierbij rekening dat de keuze die je maakt vooral moet afhangen van hoeveel opslagruimte je nodig hebt, en welke functies je allemaal wilt gebruiken. Je kan altijd advies vragen bij een Apple speciaalzaak, zodat je precies weet welke voordelen welke versie van Apple TV biedt!

Apple TV kopen

Apple TV 4K (2021) 32 GB

Met Apple TV 4K (2021) 32 GB geniet je van je favoriete content in hoge beeldkwaliteit. Dankzij de 4K resolutie zie je elk detail in je favoriete film of serie. HDR en Dolby Vision zorgen voor een breed kleurbereik, waardoor beelden er levensecht uitzien. Het tvOS besturingssysteem geeft je toegang tot bekende streaming apps als Netflix en Apple TV+.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}