Beste EK TV Deals

Beste EK TV Deals 

Als je een nieuwe televisie aan wil schaffen, voor het EK voetbal 2024 het perfecte moment om een TV te kopen voor een mooie prijs. Rond het EK wordt er gestrooid met kortingen en kun je dus gebruik maken van leuk geprijsde televisies.

Voor jou heb ik de beste EK TV deals bij elkaar verzameld, zodat je niet verder hoeft te zoeken. Naast de 5 beste EK TV Deals, heb ik ook de webshops met goede kortingen voor je verzameld. Coolblue is daar een mooi voorbeeld van! Zie hieronder.

EK 2024 TV deals

Coolblue Black Friday deals

Tijdens de EK voetbal deals tot 23 juni 2024 scoor jij deals op televisies van Coolblue. Bekijk de wedstrijden in de beste beeldkwaliteit, zodat je geen seconde hoeft te missen van de actie op het veld!

EK Aanbiedingen - Top 5

1. Beste TV Deal voor EK
Samsung QE55S95B - 55 inch - 4K OLED - 2022

2. Beste Grote TV
LG C1 OLED65C16LA - 65 inch - 4K OLED - 2021

3. Beste Middelgrote TV
LG 50UQ80006LB - 43/50 inch - 4K - 2022

4. Beste Kleine TV
LG 32LQ63006LA - 32 inch - Full HD - 2022

Wk Deals TV

5. Beste Budget TV
CHiQ U43G7PF - Android TV - 4K UHD - HDR

TV Kopen voor EK voetbal

Op dit moment zijn de beste EK televisie deals te vinden bij Bol.com en Coolblue.

Nu heb je misschien de vraag: van welke EK korting kan ik het best profiteren? Hierboven heb ik 5 goede TV deals voor je gevonden. Zit daar toch niet de juiste televisie voor jou tussen? Kijk dan hier verder. Klik hieronder op de oranje knop om naar alle EK TV Deals van Coolblue te gaan.


Waar op letten bij het kopen van een TV voor het EK voetbal?

Voor veel Nederlanders is een televisie een belangrijk item in de woon- en/of slaapkamer. Televisie programma's, sportwedstrijden, films, series en games: er zijn verschillen manieren waar een tv voor gebruikt wordt.

Een televisie is een goede manier om te ontspannen of om je van de laatste informatie te laten voorzien. Dit zijn redenen waarom mensen over het algemeen wat meer euro's willen besteden aan een nieuwe, goede televisie.

Het is altijd lekker als je wat geld kunt besparen bij het aanschaffen van een nieuwe tv. En laat het daar nou net het EK voetbal voor zijn mooie deals! Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een nieuwe TV? Lees hieronder meer.

Resolutie

Full HD, 4K, 8K. Welke resolutie moet je nou kiezen? En wat is de resolutie nou precies? De resolutie is het aantal horizontale pixels en het aantal verticale pixels. Hoe meer pixels, hoe hoger dus de resolutie, hoe scherper het beeld. Tegenwoordig is 4K (Ultra HD) eigenlijk wel de standaard resolutie. Een 4K tv heeft 3840 x 2160 pixels.

Full HD (lagere resolutie als 4K) wordt anno 2021 veel minder geproduceerd. Dit komt omdat de populariteit afneemt dankzij de scherpere 4K tv's. Toch worden er nog maar weinig tv programma's in 4K gemaakt. Alleen de streaming diensten als Netflixen, Videoland, Amazon en YouTube bieden vooral de 4K beeldmateriaal aan.

Ben je op zoek naar een televisie van onder de 50 inch? Dan is een tv met Full HD prima. Wil je een grotere tv kopen? Dan raad ik je aan om voor een 4K resolutie te gaan. Zo ben je ook nog eens klaar voor de toekomst. 8K is de nóg betere versie, maar vind ik hedendaags eigenlijk nog overbodig.

Verversingssnelheid Hz

Naast de resolutie, is het ook belangrijk om te letten op de verversingssnelheid van de tv. Ook wel de Hertz waarde genoemd. De waarde zegt veel over hoe vloeiend de beelden zijn tijdens snelle beelden. Het geeft aan hoeveel frames een tv per seconde laat zien. Belangrijk bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, Formule 1, een actiefilm of schietspel.

De meestgebruikte Hertz waardes zijn 50 Hz en 100 Hz. Hoe hoger de Hertz, hoe beter en dus vloeiender de beelden zijn. Als je veel naar snelle beelden kijkt of veel gamet (op een PlayStation 5 of Xbox Series), raad ik je aan om voor een televisie met 100 Hz te gaan.

De verschillen tussen OLED, QLED, LED / LCD

Je zult je vast afvragen, wat betekenen deze afkortingen nou precies? En wat zijn de belangrijkste kenmerken en verschillen? De meestverkochte tv's zijn LCD tv's met een LED-achtergrondverlichting. Deze tv's worden eigenlijk ook onder LED tv's geschaard.

Wat steeds populairder wordt, zijn OLED en QLED tv's.

De belangrijkste functie bij OLED tv's is dat elke pixel zelf licht geeft, waardoor er geen achtergrondverlichting nodig is (, iets dat bij LCD tv's wel het geval is). Het gevolg bij OLED hierdoor is dat het scherm nog dunner is. Daarnaast is de zwartweergave enorm diep, is er een sterk contrast tussen lichte en donkere beelden en zijn de kijkhoeken bijzonder goed zichtbaar.

Het verschil tussen OLED en QLED is dat QLED speciaal alleen door het merk Samsung gemaakt wordt. Bij QLED tv's is het kleurbereik veel beter, dankzij de Quantum Dot-filter.

Verder kun je de termen led en QLED tegenkomen. Led is in principe gewoon lcd, maar QLED is een serie televisies gemaakt door Samsung. Door de Quantum Dot-filter is het kleurbereik en helderheid van deze televisies veel beter.

Vind jij echte en diepe zwartwaardes belangrijk met een krachtig contrast tussen lichte en donkere beelden? Kies dan voor OLED.

Houd jij van het merk Samsung en vind je een maximale brede kleurvolume belangrijk? Kies dan voor QLED.

Formaat

De keuze voor het formaat is misschien moeilijker dan je vooraf gedacht denkt. De grootte van het beeldscherm bepalen is ook best wel een belangrijke beslissing bij het kopen van een nieuw toestel. Per situatie is de ideale grootte weer anders.

Kijk je veel naar sportwedstrijden, wil je je helemaal verliezen in een film of ben je een fanatieke gamer? Dan raad ik je wel aan om een groter beeld te nemen, van minimaal 55 inch.

Verder is de kijkafstand tussen je bank of bed met de tv belangrijk. Hoe groter de tv, hoe verder je over het algemeen gaat zitten om lekker tv te kijken.

Er is een mooie rekensom om achter het ideale inch formaat te komen: meet in centimeters de afstand tussen de bank en de plek waar de tv komt, en deel dat door 2,4.

Zit je bijvoorbeeld op 300 cm? Gedeeld door 2,4 kom je uit op 125 cm. Het formaat die daarbij het dichtst in de buurt ligt is 50 inch. Maar let op: pin je hier niet op vast. Bekijk ook andere omliggende tv-formaten. 

Bekijk hieronder hoe groot het diagonaal in centimeters per formaat is van de populairste tv inches:

  • 43 inch (109 cm)
  • 48 inch (122 cm)
  • 50 inch (127 cm)
  • 55 inch (140 cm)
  • 58 inch (147 cm)
  • 65 inch (165 cm)

Veelgestelde vragen / FAQ

Waar vind ik op dit moment de beste EK TV deals?

De beste EK TV aanbiedingen zijn op dit te vinden bij Bol.com en Coolblue. Via deze pagina op TVadviseur.nl ga je makkelijk en snel naar de beste deals van deze 4 webshops.

Hoeveel bespaar je gemiddeld op een TV deal voor het WK voetbal?

Uiteraard haalt de hoogte van de korting af van de soort actie en prijs. Een televisie kost anno 2024 gemiddeld rond de 1000 euro. Trek daarvan de gemiddelde EK korting van 15%-20% van af en je komt uit op een besparing van tussen de 150 tot 200 euro. Mooi meegenomen dus!

Over de TVadviseur.

Mijn naam is Willem Smits, oprichter en beheerder van tvadviseur.nl. Ik ben al bijna 30 jaar actief in de tv-branche. Eerst ben ik voornamelijk werkzaam geweest als monteur, daarna ben ik productspecialist bij een elektronicawinkel geworden, waarbij ik klanten van tv advies voorzag. Mijn doel van deze website is om de gewone Nederlander van goed en betrouwbaar advies te voorzien in Jip & Janneke taal.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}