iPad aansluiten op TV

De iPad is tegenwoordig één van de populairste apparaten die er zijn, en dat is niet zomaar. Een van de redenen waarom iPads zo bekend en veelgebruikt zijn, is omdat je ze kunt aansluiten op de televisie. Het verbinden van je televisie met je iPad brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kan je films bekijken op je televisiescherm, maar ook andere bestanden delen, muziek beluisteren en meer.

Tegenwoordig kunnen alle soorten apparaten met elkaar verbonden worden, en de iPad is geen uitzondering. Apple heeft met de iPad een systeem ontwikkeld dat perfect kan dienen als mobiele computer. De mogelijkheden van dit apparaat reiken dan ook erg ver: van apps openen tot games spelen, E-books lezen, films downloaden en meer, er zijn geen grenzen.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je altijd je iPad op afstand wilt gebruiken. Misschien blijf je wel thuis, en heb je zin om een film die op je iPad staat op het grote scherm te gebruiken? Wat doe je als je een game hebt gedownload op je apparaat, maar liever op je televisie speelt? Allemaal situaties die een specifieke aanpak vereisen. Een goede verbinding is daarbij de eerste stap.

Ben je zelf in het bezit van een iPad, en wil je deze aan je televisie thuis koppelen? Dan kan de informatie die je hier vindt je alvast goed op weg helpen! 

Hoe stream je van iPad naar de TV?

Er zijn verschillende manieren om je iPad aan te sluiten op je TV. Hieronder een overzichtje:
- Chromecast
- Apple TV
- HDMI kabel
- AGV adapter

Elk van deze methodes gaat op een andere manier te werk. Wil je je iPad snel en veilig aan je televisie koppelen, zodat je voortaan je iPad op het grote scherm kunt gebruiken? Hier lees je hoe het moet!

1. iPad naar TV via Chromecast

De eerste manier om je iPad met je TV te verbinden, is via Chromecast. Chromecast is een mediastreamer waarmee je digitaal en draadloos bestanden kunt gaan streamen. Als je Google Chromecast via een HDMI poort op je televisie aansluit, dan maak je gemakkelijk een verbinding met je iPad. Hierdoor kan je bijvoorbeeld muziek of Netflix streamen.

Hieronder een duidelijk stappenplan voor het aansluiten van je iPad via Chromecast:

1. Sluit Google Chromecast aan op een HDMI-poort in je televisie
2. Volg alle stappen om het programma te installeren
3. Zorg dat je iPad op hetzelfde netwerk (wifi) is aangesloten als Google Chromecast
4. Je krijgt een streaming icon te zien bij gebruik van een app als Netflix of YouTube. Klik hierop om geluid en beeld direct draadloos naar je TV te streamen.

Het voordeel van Chromecast is dat je geen gebruik moet maken van kabels, waardoor je woonkamer of bureau er altijd verzorgd bij blijft liggen. Dit is trouwens ook het geval bij bepaalde andere verbindingsmethodes voor je iPad!

Chromecast installeren

Google Chromecast 3 Smart

Met de Google Chromecast 3 geef je jouw televisie een betaalbare upgrade. Plug de Chromecast in de HDMI poort van je TV, laat de Chromecast even opstarten en stream je favoriete entertainment (films, muziek, ...) vanaf je laptop, computer, Smartphone of tablet naar je TV.

2. iPad naar TV via Apple TV

Je kan ook een verbinding instellen tussen je iPad en je TV via Apple TV. Dit is een apparaat waarmee je toegang hebt tot meerdere apps van het merk Apple, zoals bijvoorbeeld Spotify en Netflix. Deze optie is erg interessant als je een televisie hebt die niet als Smart-TV geclassificeerd kan worden.

Je kan Apple Airplay gebruiken om bestanden eenvoudig en snel te streamen naar apparaten die zijn aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk. Eigenlijk is de werking bij het aansluiten van je iPad op televisie precies hetzelfde. Deze optie is interessant omdat je de mogelijkheid hebt om het scherm van je iPad op de TV te delen.

Hier vind je een stappenplan voor de aansluiting van je iPad via Apple TV:

1. Sluit je Apple TV aan op je televisie volgens de specifieke procedure van installatie
2. Ga naar het bedieningsscherm op je iPad. Je doet dit door naar boven te swipen.
3. Klik op AirPlay in het bedieningsscherm
4. Je krijgt nu de mogelijkheden te zien om het scherm van je iPad te delen. Klik hier op Apple TV.
5. Zet 'Mirroring' aan
6. Nu is je iPad scherm zichtbaar op je smart TV.

Interessant om te weten is dat als je je iPad draait, je televisiescherm mee zal draaien. Je TV beweegt dus mee met de acties die je onderneemt op je iPad!

Apple TV kopen

Apple TV 4K (2021) 32 GB

Met Apple TV 4K (2021) 32 GB geniet je van je favoriete content in hoge beeldkwaliteit. Dankzij de 4K resolutie zie je elk detail in je favoriete film of serie. HDR en Dolby Vision zorgen voor een breed kleurbereik, waardoor beelden er levensecht uitzien. Het tvOS besturingssysteem geeft je toegang tot bekende streaming apps als Netflix en Apple TV+.

3. iPad naar TV via HDMI kabel

Heb je geen toegang tot Chromecast of Apple TV en wil je ook geen geld uitgeven, dan is een verbinding via HDMI kabel perfect. Het gaat hierbij dus niet om een draadloze verbinding, en dat is wel iets om rekening mee te houden. Je krijgt immers te maken met draden die op de grond blijven liggen.

De iPad heeft nooit een HDMI poort, en dat betekent dat je een speciale HDMI adapter moet gebruiken voor een goede verbinding. Deze adapter kan je gemakkelijker op de zogenaamde 'lightning' ingang van het apparaat aansluiten. Als je een iets ouder model hebt dat niet over zo'n poort beschikt, dan kan je er nog altijd een aansluiten via een 30 pin connector met brede aansluiting.

Zo verbind je je iPad met je televisie via een HDMI kabel:

1. Sluit de HDMI adapter op je iPad aan door middel van de lightning aansluiting
2. Koppel de HDMI kabel aan de adapter, en aan de andere kant in de HDMI poort van de televisie
3. Kies op je TV voor het juiste HDMI kanaal, en de verbinding is klaar

Houd er rekening mee dat je iPad bij deze verbinding sneller energie zal verliezen. Als het mogelijk is, sluit je dus best ook meteen je oplader op het apparaat aan. Op die manier blijft de batterij opladen terwijl de iPad met de TV verbonden blijft!

Via de blauwe knop hieronder zie je direct de best beoordeelde HDMI kabels bij Bol.com.

4. iPad naar TV via VGA

Ten slotte is het ook mogelijk om je iPad te verbinden met je televisie via een VGA kabel. Dit is een goede oplossing als je TV niet voorzien is van een HDMI kabel, maar wel een VGA uitgang heeft.

Een belangrijk voordeel is dat je met een VGA aansluiting gemakkelijk twee schermen met je TV kunt verbinden. Het enige nadeel is dat deze optie de overdracht van geluid niet mogelijk maakt, waardoor je er dus geen muziek mee kunt beluisteren. Ook het bekijken van films is geen mogelijkheid. Dit probleem kan je echter gemakkelijk oplossen als je een eenvoudige 3,5 mm jack-cable op je TV en de iPad aansluit.

Houd er rekening mee dat je bij deze aansluiting met VGA altijd een speciale adapter nodig hebt. Deze kan je aansluiten via de lightning ingang van de iPad.

Hieronder een duidelijk stappenplan voor het aansluiten van je iPad via VGA adapter:

1. Sluit de adapter op je iPad aan via de lightning kabel aan het uiteinde
2. Verbind de adapter met je televisie door middel van een VGA kabel aan beide aansluitingen
3. Kies op je TV voor het juiste VGA kanaal. Hierdoor krijg je je iPad scherm op de televisie te zien.
4. Het is mogelijk om geluid te krijgen via een VGA verbinding met een 3,5 mm jack-cable, die je op je TV en iPad aansluit

Vaak wordt een verbinding tussen iPad en TV met VGA gezien als een omslachtige oplossing. In bepaalde gevallen is het echter een goed alternatief voor draadloze connecties. Zo gaat het erg snel en gemakkelijk, en is het de perfect verbinding als je geen bestanden met audio op je TV wilt gebruiken.

Via de blauwe knop hieronder zie je direct de best beoordeelde VGA kabels bij Bol.com.

Bij welke TV merken is het mogelijk om je iPad aan te sluiten?

Er bestaan duidelijk verschillende manieren om je iPad met een televisiescherm te verbinden. Hierboven vind je de gemakkelijkste methodes om dat te doen, en om van een zo goed mogelijke beeld- en geluidskwaliteit te genieten.

Vaak vragen mensen zich af of ze hun iPad met eender welk merk televisie kunnen verbinden, en het antwoord op die vraag is ja. Pas je één van bovenstaande methodes toe, dan maakt het niet uit welk merk je televisie is. Of het nu gaat om een smart-TV of een ouder model, er bestaat altijd een oplossing. Op die manier kan je eender welke inhoud, van apps tot audiobestanden, die op je iPad staan ook op je televisie openen!

iPad aansluiten op tv

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}