TV op Afbetaling

Een nieuwe tv kopen voor een klein bedrag per maand? De beste tv, zelfs met een klein budget.

TV op afbetaling kopen

De prijs van een televisie kan aardig oplopen. Zo'n bedrag kun je misschien niet in één keer betalen. Als je een nieuwe tv aan moet schaffen en je bankrekening is hier niet op voorbereid, dan zijn er gelukkig oplossingen voor.


Een oplossing is een tv kopen op afbetaling. Hierbij betaal je in maandelijkse termijnen in plaats van in één keer een hoog bedrag. Je kunt hierbij snel genieten van een nieuwe tv in je woonkamer, dankzij het gemak van gespreid betalen.

Wil je weten waar en hoe je een tv kunt kopen op afbetaling? Lees dan verder!

Hoe werkt het?

Het concept is eigenlijk vrij simpel. Je gaat naar de winkel of naar de webshop en je kiest een tv uit die je graag wilt. Als je de aankoop van jouw tv op afbetaling doet vraag je aan of je jouw tv op afbetaling kan kopen. Als jouw aanvraag om je goedgekeurd wordt, heb jij binnen enkele dagen jouw nieuwe tv thuis.

Wel belangrijk is om te onthouden dat je rente betaalt als je een tv wilt kopen op afbetaling. Je vraagt namelijk een soort krediet aan. Per jaarbasis kost dit je ongeveer 13% tot 14% rente.

Jouw tv in een keer betalen is dan misschien wel iets goedkoper, maar als je jouw tv in termijnen betalen gaat dan krijg je hier wel het comfort voor terug.

Waar koop jij jouw nieuwe tv op afbetaling?

Er zijn natuurlijk meerdere winkels waar jij jouw tv op afbetaling kunt kopen. De beste en meest betrouwbare winkels of webshops waar je dit kunt doen zijn BCC en MediaMarkt. Deze webshops staan bekend om hun betrouwbaarheid en om hun goede en meewerkende klantenservice. Als ik er één moest kiezen, is BCC mijn favoriet.
TV op afbetaling

TV kopen op afbetaling bij BCC

TV kopen op afbetaling

TV kopen op afbetaling bij MediaMarkt

Gespreid betalen aanvragen bij BCC via Tinka

BCC werkt met Gespreid betalen krediet via Tinka. Hiermee betaal je altijd op een veilige en vertrouwde manier. Een tv gespreid betalen kost je bij BCC 9,9% rente per jaar over het bedrag van je tv op afbetaling. Verder zitten er geen rare kosten bij. In het schema hieronder zie je exact hoeveel je betaalt per geleend kredietbedrag en per looptijd.

Totaal kredietbedrag

Looptijd

bedrag per Maand

TOTALE BEDRAG

500,-

6 Maanden

86,-

513,21

500,-

24 Maanden

23,-

550,75

1.000,-

6 Maanden

172,-

1.026,43

1.000,-

24 Maanden

46,-

1.101,13

2.500,-

24 Maanden

115,-

2.752,84

Wil jij jouw tv kopen in termijnen bij BCC, dan kun je dus voornamelijk zelf bepalen in welk tempo je dit doet. Het maandbedrag kun je zelf instellen, vanaf minimaal € 8,00, op je profiel bij Tinka. Je kunt altijd meer afbetalen dan het bedrag dat je ingesteld hebt. Het extra aflossen brengt geen kosten met zich mee, dat is natuurlijk ook wel fijn om te weten.

Bekijk hieronder de stappen die jij moet doen om succesvol krediet aan te vragen bij Tinka als je een tv op afbetaling bij BCC wil aanschaffen.

  1. Download de Tinka-app (iOS en Android) of klik op “Ik wil Gespreid betalen” om te beginnen.
  2. Maak een nieuw account aan of Log In als al een account hebt.
  3. Bij aanvragen van meer dan 1.000,- stelt Tinka je een aantal vragen over jouw inkomen en lasten. Ook checkt Tinka jouw huidige registratie bij BKR bij aanvragen boven 250,-. Dit doet Tinka zodat je dan zeker weet dat Gespreid betalen bij je past.
  4. Als je in aanmerking komt, kun je nu jouw kredietovereenkomst afsluiten.
  5. Met jouw nieuwe kredietovereenkomst kun je online afrekenen met Tinka of een barcode genereren waarmee je kunt betalen bij de kassa van BCC.nl.
  6. Veel kijkplezier met jouw nieuwe televisie!

Wat zijn voor jou de voordelen van een tv op afbetaling?

Als jij jouw nieuwe smart tv op afbetaling besluit te kopen zitten hier verschillende voordelen aan. Deze voordelen kennen weinig mensen, maar ik heb ze hier voor jouw op een rijtje gezet.

Leen meer

Het geld voor een nieuwe tv heeft niet iedereen zomaar in het nachtkastje liggen. Dan is het een echte uitkomst als je jouw nieuwe tv kunt kopen op afbetaling. Het is om deze reden dus ook mogelijk als je budget wat lager is om een nieuwe tv te kopen. Zo hoef je niet eerst een aantal maanden te sparen voor jouw nieuwe tv.

Structuur

Nog een voordeel is dat jij een tv koopt die je maandelijks betaalt. Door deze maandelijkse betalingen houd jij je budget overzichtelijk. Je bent precies op de hoogte van het bedrag dat nog betaalt moet worden en je weet hoe lang je nog moet afbetalen. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Lange looptijd

Je hoeft jezelf geen zorgen te maken als je een langere krediettermijn neemt. Want jij betaalt jouw tv af per maand. Jouw aflossing per maand is lager dan de aankoop van een tv in een keer te betalen. Dit is natuurlijk hartstikke fijn omdat je zeker weet dat een maandelijkse aflossing in je budget past.

Simpele procedure

Als je jouw tv online koopt op afbetaling merk je al snel dat het aanvragen hiervan vrij simpel is. Het invullen van jouw aanvraag duurt enkele minuten en je hebt hier alleen maar een aantal documenten voor nodig. Voordat je het weet staat jouw nieuwe tv in je woonkamer.

Krijg ik een BKR-check?

Dit is afhankelijk van het bedrag. Als jij een tv koopt boven het bedrag van € 250,- dan krijg je een BKR-check. Dit is natuurlijk niet heel erg raar. Jij koopt een product waarvan je zeker weet dat jij dit maandelijks kan afbetalen, maar soms worden dit soort aankopen ook impulsief gedaan. Om er zeker van te zijn dat jij niet in de financiële problemen komt door de aankoop wordt er een BKR-check uitgevoerd.


Waar moet je rekening mee houden?

Als je op afbetaling een tv wilt kopen zijn er altijd een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Waar moet je precies op letten?

Rente

Je koopt jouw tv op afbetaling en dit betekent dat je maandelijks een bedrag aflost. Dit kost altijd meer geld dan het originele bedrag. Je moet dus voordat je de definitieve koop sluit uitrekenen wat het je uiteindelijk gaat kosten.

Eigendomsvoorbehoud

Heel vervelend, maar totdat jouw nieuwe tv helemaal afbetaalt is, is de verkoper officieel nog de eigenaar hiervan. De verkoper neemt met deze betalingsmogelijkheid namelijk een risico dat het product niet geheel wordt afbetaald. Vraag daarom altijd na of dit van toepassing is. 
TV op afbetaling

TV kopen op afbetaling bij BCC

TV kopen op afbetaling

TV kopen op afbetaling bij MediaMarkt

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}