Wat is Apple TV Plus?

In 2019 betrad Apple de wereld van abonnementsdiensten en video is daarop geen uitzondering. De iPhone-fabrikant voegde Apple TV+ aan het lijstje van populaire streamingsdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video. Bovendien is het de laagst geprijsde, advertentievrije streamingdienst die er is, maar bevat het nog steeds geavanceerde functies zoals 4K-resolutie, HDR en mobiele downloads. In dit artikel kom je alles te weten over het platform.

Wat is Apple TV Plus?

Apple TV+ is een abonnement, on-demand streaming tv-service. Het deelt veel overeenkomsten met Netflix. Dit omvat 4K-video, Dolby Atmos-audio, delen met het gezin voor maximaal zes gebruikers en de mogelijkheid om op zes apparaten tegelijk te streamen. Net als Netflix kunnen series en films worden gedownload voor offline gebruik.

Is Apple TV+ gratis?

Apple TV+ biedt gebruikers een gratis proefperiode van 7 dagen. Klanten die een iPhone, iPad, Apple TV, iPod Touch of Mac kopen, krijgen Apple TV+ gratis voor een jaar. Om de proefperiode op te zeggen, ga je in de Apple TV-app naar 'Account'. Ga dan naar 'Mijn account bekijken' en scrol je omlaag naar het gedeelte 'Instellingen'. Hier vind je de optie 'Abonnementen beheren'. Zoek in de lijst naar Apple TV Plus en klik op de knop 'Bewerken' ernaast. Selecteer vervolgens de gemarkeerde knop 'Gratis proefversie annuleren'.

Apple TV Plus kosten

Apple TV+ kost € 4,99 per maand, met een gratis proefperiode van zeven dagen voor nieuwe abonnees. Een Apple TV+ abonnement dekt een heel gezin met maximaal zes personen. De vijf andere leden moeten echter deel uitmaken van je Family Sharing-groep. Apple TV+ is niet zoals Netflix, waar je gewoon een wachtwoord kunt doorgeven.

Bij elke aankoop van een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV is een jaar gratis Apple TV+ inbegrepen. Als je een van deze apparaten ophaalt, heb je vanaf de aankoopdatum van het apparaat drie maanden de tijd om je gratis abonnement te activeren.

De eenjarige aanbieding is slechts één keer per gezin beschikbaar. Bovendien wordt het abonnement automatisch verlengd als het niet wordt geannuleerd voordat de gratis periode afloopt. De Apple TV Plus kosten voor een jaar komen dus op ongeveer € 60.

En als laatste, studenten hebben gedurende een beperkte tijd gratis toegang tot AppleTV+ via UNiDAYS. Dit is echter van toepassing op een enkele gebruiker en kan niet worden uitgebreid tot een Family Sharing-groep.

Apple TV Plus aanbod

Apple TV+ werd gelanceerd met acht originele series en één originele documentaire, maar sindsdien is het Apple TV Plus aanbod sterk gegroeid. Elke maand is er een nieuwe originele Apple-show ter beschikking, inclusief werk van de schrijvers van It's Always Sunny in Philadelphia en Bob's Burgers.

Het belangrijkste verschil tussen Apple TV+ en andere streamingdiensten is dat Apple zich uitsluitend richt op originele content voor zijn shows. Wat je op Apple TV+ ziet, kun je dus nergens anders bekijken. De shows hebben indrukwekkende budgetten en er zijn grote sterren aan verbonden.

Dit was duidelijk te zien tijdens Apple's eerste onthullingspresentatie van Apple TV+. De eerste die het podium betrad was Steven Spielberg, die zijn aankomende anthologiereeks Amazing Stories introduceerde, een remake van de NBC-serie uit 1985 met dezelfde naam.

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carrell kwamen allemaal op het podium om hun aanstaande drama-komedieserie The Morning Show te bespreken, die zich richt op seksisme en ongelijkheid.

Jason Momoa (Aquaman) en Alfre Woodward (Luke Cage) arriveerden ook op het podium om het dystopische sci-fiction drama See te introduceren. Kumail Nanjiani (The Big Sick) verlichtte de zaken met zijn ervaring om vanuit Pakistan naar Ohio te verhuizen.

De presentatie eindigde met een vorstelijke introductie tot tv-royalty, met Oprah Winfrey. Ondertussen heeft Oprah al gewerkt aan een aantal documentaires voor Apple. Denk aan Toxic Labour, een expositie op de werkplek, en een meerdelige serie over geestelijke gezondheid. Daarnaast heeft ze ook een boekenclubserie waarin ze haar favoriete auteurs interviewt.

De catalogus van Apple TV Plus varieert dus van kindertelevisie, drama, animatie, exclusieve liveshows, documentaires en comedy, om er maar een paar te noemen.

Beste Apple TV Plus series

Er zijn verschillende series beschikbaar, waaronder The Morning Show, See, Dickinson en For All Mankind, evenals Oprah's Book Club en Royalty. Voor de kinderen biedt Apple TV Plus de volledige serie Ghostwriter, Helpsters en Snoopy in Space. Andere drama's, zoals Servant en Truth Be Told, zijn ook geweldig om naar te kijken. Het lijstje wordt aangevuld met andere beste Apple TV Plus series, zoals onder andere: Ted Lasso 1 en 2, Schmigadoon, Central Park, Physical, Long way up, Becoming you en Calls.

Er zijn ook een aantal spannende titels in de maak, zoals Asimov's Foundation als je een sci-fiction fan bent en de door Steven Spielberg/Tom Hanks geproduceerde Masters of the Air, een soort vervolg op Band of Brothers en The Pacific. Het zal sommigen echter teleurstellen dat de meeste tv-afleveringen wekelijks worden uitgebracht. Dus als je hoopte om tijdens je gratis proefperiode van 7 dagen zoveel mogelijk nieuwe series te bingewatchen, heb je pech.

Beste Apple TV Plus films

Op dit moment staat de film The Elephant Queen aan het roer van de Apple TV Plus-filmlijst. De plek wordt gedeeld met Greyhound, een film die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er The Banker, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ook de hereniging van Bill Murray en Sofia Coppola in On the Rocks laat je niet onberoerd.

Andere beste Apple TV Plus films om naar te kijken, zijn: Wolfwalkers, Fathom, The Year the Earth Changed, Palmer en Who Are You, Charlie Brown.

Apple tv plus

Apple producten inclusief 1 jaar gratis Apple TV+

Apple geeft een jou een gratis jaarabonnement op Apple TV+. Dit is de streamingdienst van Apple waar je exclusieve series, films en documentaires kijkt. Apple TV+ krijg je een jaar lang gratis bij aankoop van Apple iPhone, iPad, iPod Touch, MacBook, iMac, Mac Mini en Apple TV. Alle producten die meedoen aan de actie vind je als je klikt op de rode knop hieronder.

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}