Zo richt je jouw eigen thuis bioscoop in

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo richt je jouw eigen thuis bioscoop in

Naar de bioscoop gaan geeft volgens de meerderheid van de mensen een andere dementie dan dezelfde film thuis te kijken. Logisch, want in een bioscoop word je meegenomen in een verhaallijn. Terwijl bij jouw thuis er sneller afleiding plaatsvindt. De oplossing? Een thuisbioscoop! Door deze in te richten in jouw woning zorg je voor ontspanning en actie tegelijk. Echter is de vraag: hoe richt je een thuisbioscoop in? Geen paniek, na het lezen van deze blog ben je helemaal klaar om jouw kijkervaring naar een hoger niveau te brengen. 

Deze spullen heb je nodig voor een thuisbioscoop

Bij een thuisbioscoop kies je uiteraard zelf hoe ver je wilt gaan met jouw budget en hoe ver je wilt gaan in dit concept. Echter is het wel handig om een checklist te hebben wanneer je aan deze klus begint! 

Scherm

Hiervoor zijn meerdere opties mogelijk. Zo kan je gaan voor een grote TV of een kwalitatieve projector. Budgettair gezien is een projector een beter optie. Uiteraard is deze keuze volledig zelf in te vullen. 

Geluid

Naast de visual is de audio ook belangrijk. Daarom is de aanschaf van een goede speaker zeker en vast een must in jouw thuisbioscoop! Indien mogelijk raden we aan om één speaker vooraan en één speaker achteraan te plaatsen. Hierdoor ervaar je het bioscoopgevoel.

Verlichting

Naast scherm en geluid zorgt verlichting voor een extra sfeer element in een thuisbioscoop. LED strips zijn hier ideaal voor. Op deze manier kan je bepaalde accenten aanbrengen in jouw ruimte. Waar je deze precies plaatst is uiteraard eigen keuze. Over het algemeen worden LED strips boven het scherm of aan de hoek van een muur geplaatst. 

Stoel

Scherm? Check! Geluid? Check! Verlichting? Check! Nu nog comfortabel kunnen zitten of liggen en het recept voor een prachtige avond is begonnen. Een stoel, bank of zitzak zijn dan ook een absolute must wanneer je gaat winkelen voor jouw thuisbioscoop! 

Kortom, bij een thuisbioscoop komt meer kijken dan alleen een goede film. Een goed scherm, duidelijk verstaanbare audio, verlichting die je in de sfeer brengt, (maar ook weer niet afleid tijdens het bekijken van een film) en een goede stoel die je comfortabel laat voelen is een absolute must voor een geslaagde thuisbioscoop. Daarnaast zijn de opties en de kwaliteit van de spullen afhankelijk van het budget wat je wilt vrijmaken. Het enige wat nu nog ontbreekt is een goede film!

Andere bekeken ook:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}